Ziua Logo
  21:27, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sapte ani de la atacul de la 11 septembrie
 11 septembrie, 15:46 
In urma cu sapte ani, a inceput sfarsitul lumii. Sfarsitul lumii, asa cum o stiam multi dintre noi, si inceptul - care nu se mai termina - al unei noi lumi. Mii de oameni morti intr-un atac care a vizat direct inima economiei americane si a puterii sale militare. Sau, potrivit unora, scenariu sangeros, organizat chiar din interior, pentru a justifica noua expansiune a "imperialismului" Americii. Doborarea celor doua turnuri gemene World Trade Center si lovirea cladirii Pentagonului au dat nastere unui "bulgare" care se rotogoleste in continuu. In prima faza, atacul a lasat impresia ca reuseste sa uneasca Lumea impotriva dusmanului comun: terorismul islamic. Au urmat interventia din Afganistan si noi atacuri teroriste. Interventia din Irak si alte multe atacuri teroriste. Si alte multe mii de morti. Militari si civili. Intre timp, harta Europei s-a schimbat. A aparut un nou stat: Kosovo. La fel si in Cauacaz, alte doua state: Abhazia si Osetia de Sud. Rezultat reusit al "experimentului" initiat de "doctorul Putin-Frankenstein", de la Kermlin.
Pentru Romania, 11 septembrie 2001 a insemnat, in primul rand, inceperea unui parteneriat strategic cu SUA si aderarea la NATO. Intre timp, a avut loc si integrearea in Uniunea Europeana. Ce va urma, ramane de vazut. Cert este ca, de la 11 septembrie 2001, in sapte ani, lumea a devenit mult mai nesigura.
Prezentam, in continuare, modul in care, atunci, s-a vazut, la ZIUA, evenimentul care a schimbat lumea.
Sfidarea Americii
Ora 15.46, ora Romaniei (ora locala la New York - 8.46 dimineata) - Un avion neidentificat, avand la bord 92 de oameni, a izbit unul dintre cele doua blocuri turn ale cladirii "World Trade Center" din New York. Cladirea este una dintre cele mai grandioase edificii din lume. La ora la care avionul s-a ciocnit de WTC, in cladire se aflau zeci de mii de persoane. Etajele superioare, unde se gasesc mii de birouri, au fost cuprinse de flacari. Instalatia de gaze de la nivelul superior a explodat. Un fum gros a invaluit intreaga zona. Mii de oamenii socati au inceput sa urle si sa alerge haotic pe strazile din jurul WTC. Bucati de geamuri si placi de fier forjat zburau pretutindeni. Televiziunile americane si-au intrerupt programele si au inceput sa transmita imagini, in direct, de la locul dezastrului.
Ora 16.05 - Milioane de oameni din toata lumea au putut urmari, in direct, cum un alt avion s-a izbit de celalalt turn-geaman al World Trade Center. Un reporter de la CNN care transmitea in direct de la WTC a urlat efectiv in microfon, in clipa in care s-a auzit a doua detunatura. Cutremur. Un vuiet care iti spargea timpanele a insotit a doua explozie. Televiziunile americane prezinta zeci de reluari ale celui de-al doilea avion care, printr-un act sinucigas, a explodat la impactul cu cladirea WTC. Oficialii FBI au intrat deja in alerta. Presedintele George W. Bush, aflat la Sarasota, in Florida, a afirmat ca avioanele au comis "aparent un atac terorist". Canalul de televiziune CNBC a anuntat ca, in urma exploziei, cel putin sase persoane au fost ucise si 1000 ranite.
Ora 16.50 - Pentru prima data, deturnarea avioanelor este pusa, clar, pe seama unui act terorist. Reporterii americani anunta ca la o televiziune din Abu Dhabi s-a primit un telefon anonim care atribuie atentatul Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei. Inca nu se cunosc cati pasageri se aflau la bordul celor doua avioane. Presedintele american George W. Bush anunta ca va face curand o declaratie oficiala. S-a comunicat ca avioanele deturnate transportau pasageri de la Boston la Los Angeles. Erau Boeing 767. Cel de-al doilea avion transporta 64 de oameni.
Ora 17.00 - Echipele de salvare care se luptau sa-i evacueze pe cei raniti din turnurile WTC, care avea 110 etaje, au fost surprinse de prabusirea turnului din stanga. O explozie devastatoare l-a retezat de la mijloc. Zecile de mii de persoane care nu fusesera inca evacuate au fost prinse sub tonele de daramaturi.
Ora 17.10 - Un oficial al Frontului Democratic pentru Eliberarea Palestinei neaga implicarea gruparii in aceste atentate. S-a decis ca circulatia sa fie blocata pe toate podurile si in tunelurile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Se inchid aeroporturile. Nici un avion nu mai primeste permisiunea de zbor. Cu o singura exceptie. Cel in care se afla presedintele american. Este pentru prima data in SUA cand se declanseaza procedura de contracarare de urgenta a efectelor unui razboi nuclear.
Ora 17.12 - Televiziunile americane fac cunoscut faptul ca a avut loc o noua explozie si la Washington. Pentagonul, sediul Ministerului Apararii al SUA, una dintre cea mai securizata cladire din lume, este zguduit. America sub teroare. Nu se stie daca este vorba despre un alt avion deturnat, sau despre o bomba.
Ora 17.15 - Casa Alba este evacuata de urgenta. Capitoliul este inchis. De asemenea si intreaga zona guvernamentala. Televiziunile americane sustin ca inainte cu cinci minute de explozia de la Pentagon, oficialii Ministerului american al Apararii au parasit sediul. Reporterii CNN transmit ca explozia de la Pentagon a fost precedata de reperarea deasupra cladirii a unui elicopter cu insemnele Armatei Americane.
Ora 17.24 - S-a prabusit al doilea turn al WTC.
Ora 17.25 - Toate zborurile internationale care aveau destinatie Washington si New York au fost redirectionate catre aeroporturile canadiene. Israelul si-a oferit sprijinul pentru combaterea terorismului. In Liban, sute de cetateni palestinieni au iesit pe strazi si si-au manifestat bucuria pentru tragedia din America.
Air Force One este ridicat in aer
Ora 17.35 - Avionul Air Force One, in care se afla presedintele american, este escortat de 50 de avioane de vanatoare si se indreapta catre un buncar ultrasecret. Un autoturism din fata Departamentului de Stat este aruncat in aer.
Ora 17.37 - O parte din cladirea Pentagonului a cedat. Birourile federale din Washington au fost inchise. Toata activitatea aeriana este paralizata.
Ora 17.39 - O stire neconfirmata anunta ca un alt avion, despre care se banuieste ca ar fi deturnat, survoleaza Washingtonul. Orasele New York si Washington nu se mai disting din aer, din cauza norilor densi de fum.
Ora 17.40 - Pentagonul monitorizeaza un avion deturnat care se gaseste in aer. Atacul de ieri este comparat pentru prima data cu declaratia de razboi din 1941 de la Pearl Harbor.
Ora 17.41 - Se confirma stirea potrivit careia un avion suspect se afla deasupra capitalei americane. CNN informeaza ca, urmare a tragediei cu care se confrunta America, bursele din Europa au clacat!
Ora 17.42 - Doua avioane neidentificate se apropie de cladirea Pentagonului. Cetatenii Washington-ului se adapostesc disperati sub poduri.
Ora 17.43 - Un avion se prabuseste peste un complex comercial din Pittsburg-Pennsylvania. Persoanele aflate in zona zac printre mormane de ciment.
Un F-16 urmareste doua avioane suspecte
Ora 17.47 - Un avion F16 decoleaza de pe o baza militara din Washington, avand ca tinta cele doua avioane care zburau deasupra capitalei. Se anunta ca avionul deturnat in Pittsburg-Pennsylvania era o cursa de pasageri pe ruta Chicago-New York.
Ora 17.48 - Televiziunile transmit ca unul dintre avioanele de deasupra Washingtonului este un Boeing 767, care ar putea avea la bord 400 de persoane.
Ora 17.51 - Avionul F16 supravegheaza aerian cele doua aeronave suspecte.
Ora 17.53 - In fata Departamentului de Stat al SUA explodeaza o masina- capcana. Tot atunci apare informatia, difuzata de CNN, ca o alta explozie s-a inregistrat pe Dealul Capitoliului.
Legaturi telefonice intrerupte
Ora 17.56 - Absolut toate spitalele din New York sunt pline. Yasser Arafat a condamnat oficial atacurile teroriste care au atins America. El a afirmat ca organizatia pe care o conduce nu are nici o legatura cu aceste atentate. Peste 150 de romani, diplomati si familiile acestora, s-au refugiat in Ambasada si in Consulatul Romaniei de la Washington. Sediile acestora sunt situate la circa 15 minute distanta de zona in care s-au inregistrat explozii.
Ora 17.58 - Fara exceptii, legaturile telefonice cu Statele Unite s-au intrerupt. Nu se mai pot da si nici primi telefoane in/din America. Circuitele de transmisie sunt supraincarcate.
Ora 18.00 - Alte 50 de etaje ale cladirii WTC, care ramasesera inca in picioare, s-au prabusit. Persoane, in stare de soc, care au scapat cu viata in urma celor doua explozii se arunca pe ferestre, din cauza flacarilor care ii ameninta.
Ora 18.06 - Toate cladirile Administratiei Federale au fost evacuate. Circa 54.000 de angajati. Sedinta de tranzactionare a Bursei din New York, cea mai mare piata bursiera din lume, a fost suspendata pe o perioada nedeterminata.
Ora 18.10 - Nu exista inca nici un bilant. America este in continuare in panica. Secretarul american de stat, Collin Powel, anunta ca se va intoarce urgent din vizita de lucru efectuata in America Latina.
Ora 18.14 - Cladirea Natiunilor Unite din Manhattan este evacuata. Oficialii NATO condamna ceea ce se intampla in SUA. Este anuntata o conferinta de presa a talibanilor. New York-ul este considerat "Zona militara inchisa". Statuia Libertatii, simbolul Americii, nu mai poate fi deslusita din fum. SUA cere ajutor statelor vecine.
O noua tinta: Camp David
Ora 18.17 - Aviatia americana a declarat ca s-a pierdut controlul cu mai multe aparate de zbor, care fusesera dirijate catre aeroporturi din Canada. Exista doua date certe. Unul dintre avioanele deturnate se deplasa pe ruta Boston-Los Angeles, iar al doilea Dulles-Los Angeles. Cel de la Boston, cursa nr "11" avea la bord 81 de pasageri si 11 membri ai echipajului. Cursa de la Dulles, cursa nr "77" avea 58 de pasageri si 6 membri ai echipajului. Se afla ca aeronava prabusita la Pittsburgh, cursa nr "93", avea la bord 78 de persoane si 7 membri ai echipajului. Apare si informatia ca acest din urma aparat a fost doborat de aviatia americana intrucat era tot un avion deturnat de teroristi a carui tinta era baza militara prezidentiala Camp David.
Ora 18.25 - Avioane americane de vanatoare apara orasele Americii. Ziua de ieri este numita de unele posturi de televiziune "Pearl Harbor 2".
Ora 18.26 - Doua avioane ale AirLines nu mai pot fi controlate de la sol. Nimeni nu mai intelege ce se intampla in aer.
Ora 18.28 - Televiziunile transmit imagini in care se pot observa cum patronii palestinieni fac cinste tuturor "fratilor" care trec, pe strazi, prin fata magazinelor lor. Acestia canta si topaie de fericire, inclusiv copiii.
Ora 18.30 - Generalul Wesley Clarke declara ca in spatele acestor atentate nu poate fi decat un singur om: Ben Laden.
Ora 18.32 - Se afla ca in spatiul aerian al SUA se mai afla 50 de aeronave care nu pot fi controlate. Nu se stie daca intre acestea se afla si avioane suspecte.
Atacul din Pennsylvania
Ora 18.37 - Se comunica faptul ca atentatul din Pennsylvania s-a produs in incinta aeroportului tinutului Somerset, in jurul orei locale 10.00. Un avion de dimensiuni mari, un Boeing 757 ce se indrepta dinspre New Jersey spre Los Angeles, s-a prabusit in nordul aerogarii, intre Shanksville si Jennerstown, dupa cum au declarat dispecerii de la serviciul de urgenta 911, citati de WPXI-TV din Pittsburgh. Nu exista supravietuitori insa, noteaza CNN, numarul celor aflati la bord nu era cunoscut. CNN a transmis imagini de la liziera padurii, locul in care s-a prabusit aeronava.
Victimele, evacuate cu ferry-boat-urile
Ora 18.42 - Evacuarea victimelor atentatelor de la WTC s-a facut cu ajutorul ferry-boat-urilor ce leaga Manhattan-ul de New Jersey, relateaza Reuters. Cum haosul domnea strazile New York-ului, iar podurile si tunelurile erau blocate prin decizia autoritatilor, singura solutie de debarasare a zonei a reprezentat-o raul Hudson. Peste 100 de raniti au fost, astfel, transportati spre debarcaderul Hoboken, din New Jersey. De acolo, victimele au fost transportate la spitale din Bellville, Newark, Union, Linden si Scotch Plains, aflate in apropierea New Jersey-ului.
Criza de sange
Ora 18.45 - Mass-media este informata asupra crizei de sange. Numarul mare de raniti transportati de urgenta la spitalele din New York a generat o criza de sange. Autoritatile medicale din metropola au solicitat donatii suplimentare. De asemenea se solicita ca spitalele din SUA sa trimita, de urgenta, la New York rezerve din bancile de sange. Acestea urmeaza sa fie transportate cu avioane si elicoptere ale aviatiei militare.
Atacul de la Pentagon a isterizat Washingtonul
Ora 18.47 - Primarul Districtului Columbia (Washington) a decretat stare de urgenta in capitala SUA si, in special, in spitalele aflate in arondismentul sau. Nu exista un bilant oficial al victimelor atacului asupra Pentagonului, insa un asistent medical vorbea despre 26 de persoane ranite si "altele aflate pe drum". Teroarea generata de atacul asupra Pentagonului a fost amplificata de agitatia salvarilor pe strazile capitalei federale. In Pentagon, imobil ce adaposteste Ministerul Apararii din Statele Unite si este considerat a fi cel mai sigur din intreaga America, lucreaza nu mai putin de 20.000 de persoane, civili si militari.
Pregatiri pentru un atac biologic
Ora 18. 48 - CNN anunta ca Departamentul de Control si prevenire a bolilor se pregateste pentru un atac biologic. Se da publicitatii primul bilant. Numarul victimelor din aer este evaluat la 350 de persoane. Statele Unite nu stiu daca actele de terorism au incetat. Masurile de securitate sunt uluitoare. Avioane de vanatoare tin sub o atenta observatie avioanele de pasageri aflate in deriva in aer.
Ora 18.50 - "Atentatul e consecinta politicii americane in Orientul Mijlociu", a declarat la Gazza un inalt responsabil al Miscarii Radicale Palestiniene.
Ora 18.52 - Din Europa, nici un avion nu mai decoleaza catre America. Primarul New York-ului, Rudolph Giuliani, sustine ca prabusirea celor doua turnuri din WTC a facut un numar terifiant de victime.
Ora 18.55 - Alte avioane, posibile proiectile, se afla in zbor, deasupra Americii. Oficialii americani afirma ca aceste atentate nu vor ramane fara urmari si ca nu pot lasa asemenea actiuni nepedepsite. Generalul Clarke spune ca nu a fost afectata capacitatea operationala a Americii. Primarul New York-ului a dispus evacuarea Manhattan-ului.
Ora 18.57 - La Consulatul american din Porto (Portugalia), un apel telefonic anonim a anuntat ca la ora 19.00 se va produce aici o puternica explozie.
Ora 19.00 - Trupele speciale ale SRI, pirotehnistii si personalul Ambasadei SUA de la Bucuresti cerceteaza fiecare centimetru al cladirii si gradina in cautarea unei bombe. Jandarmii au intrat in canalele care fac legatura cu ambasada. Ei infirma o amenintare, insa pretind ca se urmareste prevenirea unei posibile actiuni teroriste.
Ora 19.02 - Garda Nationala a fost solicitata sa dea ajutor echipelor de salvare si de mentinere a ordinii la New York.
Inchiderea granitelor
Ora 19.17 - Disneyland-ul si-a inchis portile. Autoritatile americane au decis sa inchida si granitele cu Canada si Mexic, precum si accesul in cele mai importante institutii ale Statului. La Ambasada SUA, din Bucuresti, situatia este sub control. Pana la noi ordine, aceasta institutie ramane deschisa. Forte ale Jandarmeriei si trupelor speciale ale SRI patruleaza continuu in jurul cladirii de pe Strada Batistei, din centrul Bucurestilor.
Ora 19.20 - Un interlocutor anonim a revendicat, in numele Armatei Rosii Japoneze, seria de atentate din Statele Unite, "pentru a razbuna mortii de la Hiroshima si de la Nagasaki". "Un necunoscut, care vorbea in araba, ca un strain, a revendicat, intr-un apel telefonic, seria de atentate din Statele Unite", a declarat redactorul-sef al saptamanalului nationalist "Al Wahdeh". "Nu a oferit precizari ample si a intrerupt rapid convorbirea", a mai afirmat Fakhri Kawar.
Ora19.25 - Toate cladirile administrative din centrul Londrei au fost inchise, in urma dezastrului din SUA. Pretul petrolului a crescut cu doi dolari pe piata internationala. De la 29,30 dolari, la 31,5 dolari/baril.
Ora 19.26 - Mark Whening, purtatorul de cuvant al Ambasadei Americii la Bucuresti, a declarat, prin telefon, ca multumeste autoritatilor romane si cetatenilor pentru sprijinul acordat. Whening nu a dorit sa iasa in fata ziaristilor de teama unui eventual atentat.
Teroarea se extinde
Ora 19.28 - Presedintele Bush anunta ca va acorda o declaratie oficiala. Circulatia din jurul a trei aeroporturi din America a fost ingradita. Regimul afgan a negat implicarea lui Ben Laden in aceste atentate.
Ora 19.33 - Toate ambasadele din Washington au fost inchise.
Ora 19.35 - Rezerva Federala a SUA a anuntat ca functioneaza normal si ca va furniza lichiditati pietelor financiare in functie de necesitati, intrucat majoritatea americanilor s-au repezit la banci pentru a-si retrage banii. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Rezervei Federale, David Skidmore.
Ora 19.40 - Este asteptata declaratia presedintelui american George Bush, care se afla la bordul Air Force One.
Ora 19.48 - Talibanii au organizat o conferinta de presa, transmisa in direct de CNN. Wakil Ahmed Mutawakel, ministrul de Externe al Afganistanului, a respins ipoteza conform careia Ussama Ben Laden ar fi pus la cale atentatele din SUA. In paralel, George W. Bush isi incepe declaratia: "Vor fi luate toate masurile pentru descoperirea si pedepsirea celor care se fac vinovati de aceste crime. Sa nu se inteleaga gresit. Ii vom vana si pedepsi pe teroristi".
Ora 20.04 - Analistul politic Jonathan Eyal considera ca atentatul impotriva Statelor Unite ale Americii "este apogeul actiunilor teroriste. Niciodata pana acum n-a existat in istorie vreo actiunea atat de bine planificata!"
Ora 20.35 - Familii ale americanilor care traiesc in Romania s-au adunat in fata Ambasadei de la Bucuresti si vor sa afle detalii despre rudele ramase acasa.
Ora 21.00 - Populatia New-York-ului se afla in mare parte pe strazi si se asteapta la un nou atentat. Americanii s-au grupat in parcuri si privesc la fumul gros care se ridica, in continuare, din Manhattan.
Ora 21.15 - CNN informeaza ca 15.000 de persoane au participat la o rugaciune colectiva pentru victimele atacurilor teroriste, in incinta Universitatii Brigham Young din Provo (statul Utah).
Masti de gaze si portavioane
Ora 21.30 - Garda Nationala, care actioneaza la Washington si New York, incepe sa distribuie populatiei de pe strazi masti de gaze. Fumul e inecacios.
Ora 21.32 - In rada Manhattanului isi fac aparitia doua portavioane. CNN anunta ca acestea au fost aduse pentru a preintampina alte atacuri teroriste, dar si pentru a linisti populatia, care se va simti mult mai in siguranta.
Ora 21.45 - Zeci de avioane F-16, de pe cele doua portavioane survoleaza spatiul aerian al New-York-ului. In loc sa linisteasca populatia, acestea mai mult sporesc panica.
Un bilant controversat: 5000-7000 de morti
Ora 22.00 - Posturile de televiziune transmit stiri contradictorii despre un prim bilant al mortilor. Se aproximeaza ca in toate atentatele si-au pierdut viata 5.000-7.000 de persoane.
Ora 22.15 - Parte din convorbirile telefonice sunt, in continuare, taiate. De asemenea, televiziunile pubice care nu sunt receptionate prin cablu nu mai functioneaza, intrucat aveau relee pe "Gemeni"
Ora 22.20 - Autostrazile care pornesc din New-York sunt blocate de politie, care efectueaza controale prin masini.
Ora 22.25 - Posturile de televiziune care pot emite avertizeaza ca pot surveni si alte atentate, deoarece gruparile teroriste actioneaza prin celule, formate din 10-20 de teroristi, independente una fata de cealalta, fiecare avand cate un plan de actiune.
Ora 22.27 - Se face public faptul ca in fata Pentagonului, pe langa avionul prabusit, au explodat si masini capcana. Mai apare supozitia ca turnurile de la WTC au fost minate cu centuri de bombe, care au explodat la mult timp dupa prabusirea avioanelor. Explozia acestora a dus la prabusirea celor doi zgarie-nori.
Baza de la Aviano e pregatita de lupta
Ora 22.35 - Alerta generala si-n Europa. Se asteapta un posibil atentat la sediul NATO din Bruxelles.
Ora 22.40 - Cea mai mare baza aeriana americana, de la Aviano (Italia), e pregatita de lupta. Se pare ca de la aceasta baza se pregatesc raiduri catre Orientul Mijlociu.
Familia Bush, adapostita de pericolul terorist
Ora 22.50 - Din Louisiana, aeronava US Air Force One s-a indreptat spre baza aeriana Offutt (Nebraska), unde se afla comandamentul aerian strategic al aviatiei militare americane. Aeronava presedintelui Bush a ajuns acolo la ora locala 15:50. Prima Doamna a Americii, Laura Bush, si fiicele presedintelui, Barbara si Jenna, se afla in adaposturi securizate, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Ari Fleisher, citat de Reuters.
 Afisari: 718  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
FRUMOASA POZA, O FI TRUCATA?   de Ho Ciu Tzi
Caut un raspuns   de dorinP
Propunere de corectie a titlului .   de usla
Un citat remarcabil pt. timpurile noastre   de Eufrosin
Ivashov, Chiesa, Meyssan, Russian Experts To Debate 9-11 On Russian TV Friday   de Zenn
More 9/11 Strangeness - Scorpions & Other Synchronicities   de Zenn
French President Nicolas Sarkozy friend says 9/11 was a lie   de Zenn
9/11 The Falling Man   de Zenn
9/11 and the Great American Decline   de Zenn
The Red White and Blue Roots of Terrorism   de Zenn
Stirile zilei
 23:34 
Vadim Tudor catre presedintele Basescu: Traiane, intoarce-te la poporul roman ca-ti iau astia gatul!  2008-09-11
5 comentarii
 21:33 
In 2008, Justitia a pierdut meciul cu Coruptia cu scorul de 10 la 41  2008-09-11
2 comentarii
 21:19 
Sah la conducerea Rusiei: Gary Kasparov sustine ca razboiul din Georgia va avea consecinte catastrofale pentru tara sa  2008-09-11
34 comentarii
 21:17 
Un incendiu a blocat Eurotunelul de sub Canalul Manecii  2008-09-11
 21:02 
Si-a gasit nasa! A incercat sa jefuiasca o campioana la judo  2008-09-11
27 comentarii
 20:41 
Bucurestiul risca sa fie amendat de Comisia Europeana din cauza deseurilor deversate in Dunare si Arges  2008-09-11
 20:25 
  2008-09-11
3 comentarii
 20:05 
Aproape 500.000 de pachete de tigari de contrabanda, ascunse in cutii de croissante  2008-09-11
 19:57 
Rusia accepta scutul american antiracheta daca Polonia renunta sa sprijine Georgia  2008-09-11
2 comentarii
 19:42 
Jocul ''Masacrul musulmanilor'' starneste indignare in Marea Britanie  2008-09-11
13 comentarii
 19:00 
Necazuri in paradis: Stolojan mai asteapta un pic  2008-09-11
1 comentariu
 18:53 
Ne paste o noua scumpire: Kazahstanul mareste taxele vamale la exportul de petrol cu 85 la suta  2008-09-11
7 comentarii
 18:50 
Meci fierbinte pentru atacantul Italian Simone Inzaghi: Se iubeste cu doua femei, pe un iaht, in insula Gigli  2008-09-11
1 comentariu
 18:37 
Ucraina sustine ca Insula Serpilor are un rol central in delimitarea maritima  2008-09-11
1 comentariu
 18:33 
Agentii 008: Oltenii din trei judete i-au verificat pe oltenii din Craiova  2008-09-11
2 comentarii
 18:30 
ObamaSex este virus.exe  2008-09-11
 18:27 
Guvernul vrea sa aloce circa 1,5 miliarde lei pentru ajutoarele de incalzire din aceasta iarna  2008-09-11
 18:04 
Sa gatim cu Large Hadron Collider  2008-09-11
2 comentarii
 18:02 
"Unicornul" african, fotografiat pentru prima data  2008-09-11
1 comentariu
 17:38 
  2008-09-11
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01879 sec.