Ziua Logo
  02:01, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Primarul Chiliman: "Oficialii din Primaria Capitalei gestioneaza din birou problema deszapezirii"
-- Primarii de sector se disculpa si iau apararea firmelor de salubrizare amendate de Oprescu
 19 ianuarie, 17:50 
Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a luat apararea firmei Romprest, la aflarea vestii ca Sorin Oprescu a dispus sa fie amendata cu 50.000 de lei pentru lipsa de reactie la caderea ninsorii din noaptea de luni spre marti. "Contrar afirmatiilor oficialilor din Primaria Municipiului Bucuresti, care gestioneaza problema deszapezirii din birou, pe bulevardele principale din Sectorul 1 se circula in conditii de iarna, fara ca traficul rutier sa fie afectat de zapada si poleiul de pe carosabil. (...) Le sugeram sa renunte la declaratiile bazate pe informatii telefonice si sa verifice personal stadiul deszapezirii pe teren", a reclamat Chiliman.
Edilul sectorului 1 nu a scos insa niciun cuvant despre actiunea de deszapezire ce a lipsit cu desavarsire in prima noapte de ninsoare, sustinand ca marti dupa amiaza s-a circulat bine, in conditii "normale de iarna". "In acest moment, nu exista blocaje generate de zapada sau polei. Mai mult, gurile de iesire ale ambulantelor din unitatile sanitare sunt curatate. Afirmatiile celor din Primaria Capitalei conform carora pe bd. Ion Mihalache, Calea Victoriei, bd. Aviatorilor, bd. Poligrafiei, bd. Laminorului, bd. Bucurestii Noi, sos. Chitilei, sos. Pipera, str. Nicolae Caramfil, str. Ion Campineanu, str. Jiului ar fi probleme sunt contrazise de realitatea din teren. Activitatea de deszapezire din Sectorul 1 se desfasoara cu prioritate pe bulevardele principale si pe strazile secundare, pe care sunt situate obiective sociale: scoli, spitale, gradinite, sedii de politie si pompieri, rezultatele acestei interventii fiind traficul rutier care se desfasoara in conditii normale de iarna", precizeaza edilul.
Utilaje non-stop
Potrivit lui Chiliman, peste 100 de utilaje si 700 de muncitori intervin 24 de ore din 24, pentru a deszapezi si a preveni efectele inghetului pe toate cele o mie de strazi din Sectorul 1. Conform strategiei de deszapezire, se intervine cu prioritate pentru indepartarea zapezii de pe bulevardele principale (pe care circula mijloace de transport in comun) si de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: scoli, spitale, gradinite, sedii de politie si pompieri. In Sectorul 1 sunt amenajate 15 puncte fixe de interventie rapida formate dintr-un utilaj mare care este pregatit sa deszapezeasca de urgenta arterele din cartierele unde este repartizat. Fiecarui punct fix ii corespunde un anumit numar de strazi principale si secundare, de care va raspunde fiecare echipaj detasat in teren. Punctele fixe unde sunt cantonate utilajele de deszapezire sunt: Piata Victoriei - pastila Kiseleff – Aviatorilor; Piata Universitatii – Fantana; Piata Romana - A.S.E.; Bd. Beijing - Parcare Pescarus; Berzei - Dinicu Golescu - Stirbei Voda; Piata Garii de Nord - vis-a-vis coloane; Sos. Nicolae Titulescu - Str. Iacob Felix; Piata Presei Libere - Intrare ROMEXPO; Bd. Ion Mihalache - Calea Grivitei - Statia de carburanti AGIP; Bd. Bucurestii Noi - Bd. Laminorului - Statia de carburanti OMV; Sos. Bucuresti-Targoviste - Statia de carburanti MOL; Sos. Chitilei - Statia de carburanti PETROM; Str. Alex. Serbanescu - Str. Nicolae Caranfil - Statia de carburanti AGIP; Sos. Bucuresti-Ploiesti - Statia de carburanti PETROM (Miorita); Piata Arcul de Triumf.
Ontanu cu 90 de tone de solutie antiinghet
La randul sau, primarul Neculai Ontanu sustine ca a supravegheat personal imprastierea a 90 de tone de clorura de calciu lichida pe arterele de circulatie din Sectorul 2. "Circulatia autovehiculelor si a pietonilor s-a desfasurat in bune conditii in cursul diminetii de luni, 18 ianuarie a.c., ca urmare a interventiei primarului Neculai Ontanu care a dispus functionarea neintrerupta a utilajelor de deszapezire ale Primariei Sectorului 2 inca din noaptea de duminica, 17 ianuarie a.c. pentru indepartarea zapezii cazute in Capitala si curatarea arterelor. Pentru prevenirea formarii poleiului incepand cu ora 22.30 a serii de duminica, un numar de 9 cisterne au imprastiat peste 90 de tone de clorura de calciu lichida pe toate arterele de circulatie, in special in rampe, pante si pasaje rutiere. Cand ninsoarea s-a intetit, iar temperatura mediului ambiant a inceput sa scada, favorizand asternerea zapezii pe carosabil, de la ora 24.00 s-a intervenit cu 19 autospeciale care au imprastiat 36 de tone de clorura de calciu granulata cu scopul de-a favoriza indepartarea zapezii. De la ora 04.00 a diminetii de luni, 18 ianuarie a.c. s-a continuat actiunea de deszapezire prin interventia a 36 de utilaje cu pluguri care au curatat, cu prioritate, arterele principale pe care circula mijloacele de transport in comun, rampele si pantele, pasajele rutiere, zona spitalelor si a policlinicilor, unitatile de invatamant etc. Primarul Ontanu a dispus ca utilajele de deszapezire din sectorul 2 sa actioneze pe tot parcursul zilei de luni, 18 ianuarie pentru asigurarea conditiilor optime de circulatie a autovehiculelor si pietonilor", se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 2. ����
200 de muncitori degajeaza arterele din sectorul 3
Primaria Sectorului 3 anunta ca a actionat, in aceasta perioada, pentru combaterea efectelor ninsorii cu un numar de 44 de utilaje, fiind folosite cca. 200 tone de material antiderapant. Actiunea se deruleaza in doua schimburi, conform Programului de deszapezire si combatere a poleiului pentru sezonul de iarna 2009-2010, cu un efectiv de 200 de muncitori. In program sunt cuprinse toate strazile cu transport in comun, arterele de penetratie si cele de legatura, inclusiv accesele la statiile de salvare, spitale, policlinici, fabrici de paine, piete, pompieri, crese, gradinite, scoli, politie si garaje RATB. La
dispeceratul Primariei Sectorului 3 - tel. 021.9854, dispeceratele S.C. Rosal Grup S.R.L. - tel. 021.9640 si S.C.ADPB S.A.� - tel. 021.34675.25�; 021.346.75.29 cetatenii pot semnala situatii speciale create de ninsoare.
Piedone si Poteras, primii la deszapezire
Primarul Cristian Popescu-Piedone a iesit pe teren in cursul noptii trecute, in jurul orei 23.00, coordonand intreaga activitate de deszapezire realizata de cele doua societati de salubrizare S.C. ADPP4 S.A. si S.C. REBU S.A. Potrivit edilului, s-a intervenit cu 60 de utilaje atat pe marile artere de circulatie, cat si pe strazile secundare, fiind efectuata deszapezirea trotuarelor, a aleilor pietonale, a cailor de acces in unitatile de invatamant, in spitale si in institutiile de interes public.
In contextul codului galben de ninsoare anuntat de meteorologi pana miercuri, 20 ianuarie, orele 06.00, Popescu-Piedone anunta ca se va afla si in noaptea de marti spre miercuri pe teren, incepand cu orele 22.00. "Il rog pe Primarul Capitalei sa nu generalizeze, ci sa-i nominalizeze ferm pe cei care raporteaza mai multe utilaje decat cele existente in teren. Declar ca toate cele 60 de utilajele din Sectorul 4 au fost si vor fi prezente in teren. La fel ca si in noaptea precedenta vom actiona pentru a ne asigura ca locuitorii Sectorului 4 vor putea sa-si reia activitatea in conditii optime in dimineata zilei de marti, 19 ianuarie a.c. De asemenea, in situatia nedorita in care ninsoarea va fi abundenta, dat fiind faptul ca in timpul noptii traficul rutier este redus, cu sprijinul Politiei Rutiere vom trece la deblocarea marilor bulevarde pentru ca actiunea de deszapezire sa fie realizata rapid si eficient. Ii chem pe reprezentantii asociatiilor de proprietari si ai societatilor comerciale care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului sa sprijine demersul Primariei Sectorului 4 ca si in alte dati, amintindu-le ca au obligatia sa curete de zapada si gheata intrarile in imobile si sedii", a declarat Popescu-Piedone.
URBAN la datorie
"In noaptea de luni spre marti, lucratorii A.D.P. si cei ai societatii responsabile cu deszapezirea strazilor din Sectorul 6, URBAN S.A., au fost pe teren actionand cu zeci de utilaje pentru indepartarea zapezii. Au fost imprastiate 120 de tone de solutie ecologica antiinghet Eco Thaw si 120 de tone de material antiderapant. In cadrul celor doua unitati implicate in actiunea de deszapezire a Sectorului 6 se lucreaza continuu, peste 250 de muncitori fiind in prezent pe strazi", ne-a declarat primarul Cristian Poteras.
Edilul Sectorului 6 aminteste asociatiilor de proprietari ca, potrivit HCGMB 147/2005, au obligatia de a indeparta zapada si gheata de pe trotuare, rigole si alte suprafete din jurul blocurilor de locuinte. Zapada trebuie depozitata astfel incat sa nu incurce circulatia auto si nici pe cea pietonala. Aceleiasi reguli trebuie sa se supuna si agentii economici care desfasoara activitati comerciale, in zonele punctelor de lucru sau ale magazinelor pe care le detin.
Magda SEVERIN  
 Afisari: 380  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Aici nu prea sunt mesaje pentruca nu sunt prea multe "plicuri" cu dezapezirea....   de ionion
Stirile zilei
 17:57 
Elevii de clasa a XII-a simuleaza miercuri proba de calculatoare pentru Bacalaureat  2010-01-19
2 comentarii
 17:52 
  2010-01-19
11 comentarii
 16:48 
Oprescu a amendat cu cate 50.000 de lei firmele de deszapezire Romprest, Rosal, Supercom si ADP Sector 5  2010-01-19
1 comentariu
 16:06 
General Electric lucreaza pentru Cernavoda  2010-01-19
5 comentarii
 15:40 
Moody's: FMI si UE vor deveni mai severi cu Romania in 2010 si vor pune presiune pe reforme  2010-01-19
5 comentarii
 15:10 
A postat fotografii cu o tigara in gura bebelusului ei si acum risa sa il piarda  2010-01-19
1 comentariu
 14:11 
Leul, in depreciere usoara  2010-01-19
4 comentarii
 14:09 
Mitrea: PSD se va rupe, daca Geoana va incerca sa organizeze un congres "aranjat"  2010-01-19
1 comentariu
 14:05 
Coduri din Biblie pe lunetele folosite de militarii americani in Irak si Afganistan  2010-01-19
33 comentarii
 13:44 
Ponta: Nu cred ca Geoana are nevoie de votul meu, nu ascund ca ii sunt recunoscator lui Nastase  2010-01-19
3 comentarii
 13:43 
Fitch: Companiile din pietele emergente risca in continuare o scadere a ratingurilor  2010-01-19
 13:29 
Manuscrisul despre teoria gravitatiei a lui Isaac Newton poate fi citit pe Internet  2010-01-19
 12:58 
Madonna doreste sa ii daruiasca un copil iubitul ei, Jesus Luz  2010-01-19
14 comentarii
 12:55 
Premierul R.Moldova: Schimbarea denumirii limbii in Constitutie este o modificare fireasca si necesara  2010-01-19
27 comentarii
 12:49 
Impozitul pe profit va aduce un val de falimente  2010-01-19
8 comentarii
 12:40 
Manelistul Florin Salam s-a inscris la Eurovison cu doua melodii in engleza  2010-01-19
9 comentarii
 12:25 
Antonescu: Nu sunt deloc convins ca Basescu va duce la sfarsit acest mandat  2010-01-19
101 comentarii
 12:02 
Kate Moss s-a logodit de ziua ei  2010-01-19
 12:01 
Sindicalistii din administratie strang semnaturi pentru demararea grevei generale  2010-01-19
3 comentarii
 11:44 
  2010-01-19
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01012 sec.