Marti, deasupra tarii noastre ajunge o masa de aer mai cald, deci ne asteptam la o usoara incalzire a vremii. Pe arii extinse in Banat, Crisana, Maramures si local in Olternia si in Transilvania vor cadea ploi si lapovite. La munte vor predomina ninsorile. Izolat sunt conditii de formare a poleiului. Vantul se intensifica in Banat, Crisana si Dobrogea.� Maximele sunt de la minus 8 grade in zonele cu ceata persistenta, pana la 2 grade pe litoral si in Dealurile de Vest, potrivit Realitatea TV.
In Bucuresti, maxima termica este in jur de minus 5 grade la pranz. Miercuri, la amiaza vor fi in jur de minus 3 grade, iar in zilele urmatoare incalzirea continua.
Vremea se incalzeste si la munte, chiar daca cerul ramane mai mult noros si pe arii extinse, in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor va ninge. In restul masivelor cad precipitatii izolat, iar pe vai si in depresiuni va fi ceata. Vantul sufla tare, mai ales pe creste. La altitudini mari exista riscul de aparitie a avalanselor din cauza instabilitatii stratului de zapada. La Predeal maxima ajunge la 2 grade ca si la Sinaia si Stana de Vale. Cu un grad mai mult este la Paltinis, iar pe Semenic si Ceahlau, maximele raman negative. Sunt minus 3 si, respectiv minus 4 grade la pranz.
In vestul, in nordul si in centrul tarii este vreme inchisa, dar in incalzire. Seara cad precipitatii mixte in Banat, Crisana si Maramures, in timp ce in Transilvania ceata este prezenta mai ales in zonele mai joase. Maximele ajung la 1 grad la Sibiu, 2 la Cluj Napoca si Timisoara si 4 grade la Oradea. Si in sud ceata se formeaza inca din timpul noptii si persista dupa rasaritul soarelui. Drept urmare, maximele la Drobeta si la Craiova nu trec de minus 5 grade, iar la Giurgiu de minus 3. In zonele in care nu este ceata, va fi mai cald, plus 2 grade la amiaza in Ramnicu Valcea, iar la Targoviste, 3 grade.
Soare generos pe cerul Dobrogei, dar inca mai sunt sanse de ceata in primele ore. Maximele castiga chiar si 9-10 grade si ajung la 4 grade la Tulcea si 5 pe litoral, la Constanta.
Chiar si in Moldova, unde luni dupa amiaza inca mai era ger, vremea intra intr-un proces de incalzire. Norii josi si ceata nu permit soarelui sa apara decat prin sudul provinciei. Maximele raman sub mediile multianuale. Minus 2 grade la Galati, minus 6 la Iasi si minus 4 la Suceava.
Miercuri incalzirea vremii continua si se simte in toata tara. Meteorologii prognozeaza maxime de la minus 3 grade in depresiunile intramontane si in sudul Olteniei pana la aproximativ 10 grade in sud-vestul Transilvaniei. Ploile si lapovita vor cadera in vest si in nord-vest, si doar izolat in nord-est.
In Capitala, nu va mai fi ger de dimineata, dar pana la amiaza incalzirea vremii nu inseamna decat un singur grad peste pragul de inghet. Cerul va fi acoperit de nori josi, iar ceata va fi destul de persistenta.
Joi incepem sa vorbim deja despre valori ale temperaturii ridicate pentru ultima decada a lunii decembrie, cu maxime de la 0 la 11 grade. Usor mai rece va fi numai in zonele cu ceata persistenta. Cel mai cald va fi in vest, cu pana la 7-8 grade peste normalul termic in Ajunul Craciunului. Mai ploua in Banat, in Crisana si in Maramures si pe arii mai restranse in Transilvania, in vestul Olteniei si in nordul Moldovei.
In zonele joase, indeosebi in centru si in sud, va fi ceata peste zi, dar se va arata din cand in cand si soarele.
Si in Capitala, joi, incalzirea continua, chiar daca ziua incepe cu ceata care va persista cel putin in prima parte a zilei. Aerul� cald si aparitia soarelui aduc in termometre la amiaza 2-3 grade peste pragul de inghet.