Ziua Logo
  Nr. 4636 de joi, 10 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
UPDATE ORA 16.55 - Crin Antonescu: Basescu sa lase dansurile cu Bercea Mondialul si sa-si faca datoria de mediator
 10 septembrie, 16:47 
Crin Antonescu (Mircea PAUN, ZIUA Foto)
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat, joi, un atac la adresa sefului statului, Traian Basescu, indemnandu-l pe acesta sa-si faca datoria de mediator si "sa lase dansurile cu Bercea Mondialul" si "campania electorala de doi lei".
"Presedintelui Romaniei ii cer - nu in calitate de contracandidat, ci de cetatean roman - sa lase dansurile cu Bercea Mondialul, sa lase campania electorala de doi lei si sa-si faca datoria. E presedintele Romaniei si un milion si jumatate de oameni se pregatesc sa iasa in strada. Patru mari domenii de activitate intr-o societate risca sa fie paralizate. Presedintele trebuie sa fie mediator, trebuie sa garanteze buna functionare a institutiilor statului", a spus Antonescu, informeaza Agerpres.
El a aratat ca aceasta este activitatea pe care seful statului ar trebui sa o aiba in timpul sau de lucru, invitandu-l sa-si faca campanie electorala in timul liber.
De asemenea, Crin Antonescu a afirmat ca presedintele Senatului si al PSD, Mircea Geoana, desi se afla - atat el, cat si partidul sau - intr-o pozitie cu putere de decizie, se plange ca nu poate lua masurile pe care ar dori sa le ia.
"Am vazut foarte de curand aparitia jalnica a unui om politic, care ar trebui sa aiba maxima responsabilitate in statul roman pentru ca este presedintele Senatului si al unuia dintre cele doua partide de guvernamant, care iesit si ne-a spus cum ar fi fost mai bine, cam cum ar fi vrut, ce s-ar fi intamplat. Un om politic care e la guvernare, care conduce un partid ce detine posturile in jumatate din Guvernul Romaniei si nu e capabil sa faca, atunci cand este la putere, ceea ce ar fi vrut, ar fi fost mai bine, ar fi fost mai nimerit, trebuie sa se lase de politica", a afirmat Antonescu.
In opinia sa, neputinta pe care i-o atribuie lui Geoana este o urmare a compromisului pe care l-a facut cu PD-L si a "minciunilor din campania electorala"".
"Eu cred ca domnul Geoana plateste azi decontul nu doar pentru minciunile din campania electorala, ci si pentru aceasta situatie politica in care a facut un compromis. S-a aliat intr-o formula patronata si dominata de Traian Basescu si a incercat sa se prezinte ca un adevarat opozant in timpul acestor luni"
PNL cere Guvernului sa retraga din Parlament legile depuse pentru angajarea raspunderii
Crin Antonescu a mai afirmat ca, cere Guvernului sa retraga din Parlament proiectele pe care intentioneaza sa-si angajeze raspunderea si sa le dezbata in Legislativ si cu partenerii sociali.
"In fata a ceea ce se intampla in Romania astazi din punct de vedere social, in fata protestului extins si conjugat al unor sindicate din domenii foarte importante: invatamant, sanatate, ordine publica, administratie publica, conjugat cu protestul magistratilor, cu amenintarea unei greve generale pe care ne-o anunta reprezentantii sindicali ai peste un milion de salariati din Romania, cerem in sfarsit un act de responsabilitate din partea Guvernului Emil Boc�- anume retragerea pachetelor destinate asumarii, negocieri reale cu partenerii sociali si dezbaterea in Parlament a acestor legi de maxima importanta (...) Suntem intr-o situatie in care Romania nu a mai fost de multa vreme si in fata acestei situatii vrem macar acest gest de minima responsabilitate si anume retragerea acestor pachete de legi", a cerut Antonescu.
Guvernul ar trebui sa se debaraseze de urgenta de ministrul Educatiei
Pe de alta parte, Antonescu a mai sustinut si ca, "de urgenta", Guvernul�ar trebui sa se debaraseze de ministrul Educatiei, de ministrul Justitiei, de ministrul Muncii si de ministrul de Interne. "Sunt oameni care nu sunt capabili si nu au nici cea mai mica preocupare pentru a gestiona decent, acceptabil domeniul pe care il conduc", a mai adaugat presedintele liberal.
"Fac acest apel la Guvernul Emil Boc, pentru ca altul nu avem in acest moment, si sigur ca, din punct de vedere politic, ar putea fi mai profitabil poate pentru mine si pentru PNL ca ei sa-si asume raspunderea, sa sfideze in continuare largi categorii ale electoratului, sa vina in Parlament unde noi sa putem purta o disputa politica. Dar, din punctul de vedere al efectelor sociale, din punctul de vedere al preocuparii minimale pentru buna functionare a statului de drept si a societatii romanesti, cred ca e mai bine ca Guvernul Emil Boc sa nu intinda coarda", completat liderul liberal.
Intrebat daca cere explicit demisia sau demiterea celor patru ministri, Antonescu a raspuns referindu-se la "incompetenta" intregului Cabinet. "Nu mai este relevant intr-un Guvern care se prezinta si functioneaza in halul Guvernului Emil Boc sa fie numai unii dati afara. Dar eu cred ca acesta este un gest minim pe care orice prim-ministru responsabil ar fi trebuit sa-l faca. Cred ca tot acest Guvern ar trebui sa plece nu doar de la putere, nu doar de la Palatul Victoria, ci undeva unde au mai ramas paduri prin Romania sa se ascunda de rusinea pe care cred ca ar trebui s-o poarte in fata tuturor romanilor", a sustinut liberalul.
Antonescu a reiterat pozitia PNL de a initia o motiune de cenzura, subliniind ca liberalii asteapta semnaturile celor de la UDMR. "In ce ne priveste, nu este niciun fel de ezitare, avem toate motivele s-o facem si, categoric, o vom face. UDMR a ramas inca sa analizeze in functie de modul in care ministerul Educatiei in principal abordeaza amendamentele pe care dansii le-au depus", a afirmat liderul liberal.
Z.O.  
Alte articole
  Antonescu despre desemnarea lui Boc: Cea mai proasta alegere    (2009-12-17 13:18)
  Crin Antonescu: Rafuiala dintre Basescu si Geoana a produs greva de la metrou    (2009-11-17 13:32)
  Antonescu ii cere public premierului Boc sã spunã dacã mai sunt bani pentru salarii ºi pensiile in lunile urmãtoare    (2009-09-19 18:10)
  Antonescu ii raspunde lui Blaga: Mai bine un partid ca un club decat unul care seamana cu o sectie de militie    (2009-09-12 11:17)
  Crin Antonescu: Cel mai caraghios lucru e ca Boc spune ca-si asuma legile Miclea, cand de fapt sunt ale lui Andronescu    (2009-09-09 16:34)
A r h i v a
Stirile zilei 2009-09-10
 20:51 
UDMR despre legea Educatiei: ''Cel mai important pentru noi e ca tinerii maghiari sa stie la perfectie limba romana''
17 comentarii
 20:43 
Basescu e monarhist, pro-"golani", dabulean si galant cu Tariceanu
24 comentarii
 20:17 
Mircea Geoana: Nervozitatea sindicatelor greviste e in mare parte justificata
1 comentariu
 19:58 
Un nou virus bantuie Romania. Hepatita E, adusa tocmai din Asia!
8 comentarii
 19:44 
Numarul saracilor din Statele Unite se apropie de 40 de milioane de persoane
32 comentarii
 19:41 
Sorin Rosca Stanescu: "Adevarul despre Comisie - deputatul Cezar Preda a dezinformat" (VIDEO)
5 comentarii
 19:10 
O sotie de fotbalist a fost concediata din cauza marimii sanilor (VIDEO)
2 comentarii
 19:01 
Voronin isi prezinta vineri demisia din functia de presedinte al Republicii Moldova
 18:51 
Simirad loveste in PSD: Va coordona impreuna cu Gheorghe Flutur campania lui Traian Basescu in Moldova
5 comentarii
 18:47 
E-mail-ul lui Boc a facut poc de "Prima Casa"
 18:41 
Cartel Alfa propune mandatarea Guvernului pe 6-12 luni ca sa poata face corectii la Legea unica
 18:19 
Pana si o leoaica fioroasa poate fi cucerita de privirea blanda a unui copil! (FOTO)
8 comentarii
 18:15 
Presedintele lui Inter: Trebuie sa se ajunga la o solutie acceptabila intre Chelsea si Adrian Mutu
 18:14 
Pandele vrea ca orasul Voluntari sa devina sectorul 7 al Capitalei
1 comentariu
 18:03 
Geoana i-a chemat pe Andronescu, Sarbu si reprezentanti ai sindicatelor la discutii, la sediul PSD
 17:58 
LIVE Ministrul Muncii: Legea prevede foarte clar ca nici o persoana nu pierde din salariu. Este inoportun ca unele sindicate sa apeleze la greva
4 comentarii
 17:50 
Revoltati, deputatii au infierat cu manie parlamentara liberul acces al jurnalistilor in Legislativ
 17:40 
Vacanta cu final tragic: Un barbat a murit sub ochii baiatului sau, dupa ce a cazut de la 12 metri
 17:38 
Doi politisti s-au ales cu degetele rupte, dupa ce au vrut sa opreasca un scandal
 17:32 
Republica Moldova: Voronin l-a numit pe ministrul Justitiei in functia de Premier interimar
 Top afisari / comentarii 
 Revolutionarii Securitatii (2994 afisari)
 Cazurile a opt securisti cu certificate de luptatori pentru "libertate" (2543 afisari)
 Teoria evolutionista a fost rasturnata (2402 afisari)
 Basescu: Aia s-au impuscat singuri? (2056 afisari)
 Prima racheta romaneasca spre Luna (1311 afisari)
 Semn divin sau fenomen rar al naturii? Imagini incredibile la crucea de pe Caraiman (VIDEO) (4851 afisari)
 O sotie de fotbalist a fost concediata din cauza marimii sanilor (VIDEO) (3171 afisari)
 Iata reclama cu Pamela Anderson, interzisa pe aeroporturile americane! (VIDEO) (2607 afisari)
 Pana si o leoaica fioroasa poate fi cucerita de privirea blanda a unui copil! (FOTO) (2555 afisari)
 Un nou virus bantuie Romania. Hepatita E, adusa tocmai din Asia! (2330 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01329 sec.