Ziua Logo
  Nr. 4588 de joi, 16 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Un bolnav a fost plimbat o noapte intreaga intre sectiile unui spital din Focsani pentru ca medicii au refuzat sa-l interneze
 16 iulie, 20:28 
Camera de garda (Lucian CURELARIU, ZIUA foto)
Un bolnav in varsta de 34 de ani, din comuna vranceana Poiana Cristei a fost plimbat o noapte intreaga cu ambulanta, intre trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta 'Sfintul Pantelimon' Focsani, pentru ca doi dintre medicii care l-au consultat au refuzat sa il interneze, acestia urmand sa dea socoteala vineri in comisia de etica si disciplina a spitalului, informeaza Agerpres. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta 'Sfintul Pantelimon', medicul Nicolae Moise, spune ca toti medicii implicati vor trebui sa dea explicatii in acest caz.
Ionel Stanila a ajuns la spital cu o ambulanta, in noaptea de luni spre marti, in jurul orelor 23:00, dupa ce familia l-a gasit in stare de inconstienta pe un camp.
Prima oprire a echipajului de la Serviciul de Ambulanta Judetean a fost la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) unde, dupa ce a fost consultat, medicii au hotarat sa il trimita la sectia Psihiatrie pentru ca, spun ei, acesta era in stare de sevraj, in urma consumului de alcool.
"Bolnavul a fost luat de la Poiana Cristei si adus la Unitatea de Primire Urgente. De aici a fost dus la Psihiatrie, apoi la Dermatologie, iarasi la UPU si mai apoi iarasi la Dermatologie", a declarat medicul Danut Ceamburu, directorul Serviciului de Ambulanta Judetean. La sectia Psihiatrie, medicul de garda Gabriela Florea a refuzat sa interneze bolnavul sustinand ca sufera de o afectiune a pielii, numita pelagra, iar sectia este prea ocupata pentru a mai primi un bolnav.
"Diagnosticul principal al acestui bolnav era pelagra, avea rani sangerande atat pe maini, cat si pe cavitatea bucala. Suferea intr-adevar si de etilism cronic, dar nu avea tulburari psihotice care sa necesite internarea, intr-o sectie de Psihiatrie, destinata bolnavilor aflati in stare acuta", a declarat doctorul Elena Tocari, seful sectiei Psihiatrie a spitalului. La sectia Dermatologie a spitalului, bolnavul a asteptat pana cand a venit medicul de garda la domiciliu, care l-a consultat si a constatat ca starea pacientului era prea grava pentru ca acesta sa fie tinut intr-o sectie de dermatologie. "Diagnosticul principal al acestui bolnav era sindrom psiho-organic agravat si etilism cronic. Nu se putea tine un pacient agitat, care trebuia imobilizat, intr-o sectie de dermatologie. Acest pacient trebuia internat la Psihiatrie. Pelagra era un diagnostic secundar si din acest motiv nu a fost internat la noi", a afirmat medicul Danil Draguna, seful sectiei Dermatologie a Spitalului Judetean de Urgenta 'Sfintul Pantelimon' Focsani.
Abia spre dimineata, dupa zeci de ore de plimbari intre sectii, consultatii si zeci de pareri ale medicilor, dar si spre exasperarea ambulantierului care l-a transportat ore in sir de la un cabinet la altul, Ionel Stanila a fost internat la sectia Dermatologie a spitalului.
Doctorii care s-au ocupat de acest caz si care au pasat bolnavul de la o sectie la alta au incalcat ordinul Ministrului Sanatatii care prevede ca un bolnav nu poate sta mai mult de sase ore, la Unitatea de Primire a Urgentelor, fara sa fie internat.
Decizia privind sanctionarea medicilor va fi luata, luni, de comitetul director al unitatii spitalicesti. "Am cerut fiecarui medic implicat sa faca un referat pentru a explica ce s-a intamplat. Pacientul a fost vazut la Unitatea de Primire a Urgentelor, de aici a fost trimis la Psihiatrie, unde nu a fost internat pentru ca in sectie sunt 47 de pacienti pe 30 de paturi. Stau si cate doi in pat. De aici a fost trimis la Dermatologie si mai apoi la UPU, unde a stat pana dimineata. Vom discuta cazul in comisia de disciplina si daca vor fi gasiti vinovati (medicii implicati - n.r.), atunci vor fi sanctionati", a declarat medicul Nicolae Moise.
ZIUA Online  
 Afisari: 411  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ha ha ha ! sa va povestec eu ce au facut cu mine la Spitalul Judetean din Brasov ?   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2009-07-16
 23:16 
Steaua a debutat cu o victorie in Liga Europa: 2-0 cu ungurii de la Ujpest
1 comentariu
 21:03 

8 comentarii
 20:45 
Surse europene: Raportul UE pe Justitie va recomanda mentinerea mecanismului de verificare pentru Romania
1 comentariu
 20:44 
Gripa porcina schimba ritualurile bisericesti!
3 comentarii
 20:31 
Bulava, cea mai noua racheta balistica ruseasca, bate recordul la teste esuate
54 comentarii
 20:12 
Europarlamentarii romani au propuneri interesante: Daciana Sarbu cere interzicerea folosirii animalelor salbatice la circ
12 comentarii
 20:11 
Ministrul Blaga intra cu tractorul in santierele demarate de liberali
4 comentarii
 20:04 
Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania
6 comentarii
 19:50 
O scena pregatita pentru un concert Madonna s-a prabusit. O persoana a murit
4 comentarii
 19:43 
Traian Basescu, fata in fata cu Laszlo Tokes si Viktor Orban, sambata in Harghita
6 comentarii
 19:40 
Directoarea care a vorbit de pe telefonul de serviciu cu vrajitoare si astrologi, castiga, stand acasa, mai mult decat directorul actual
1 comentariu
 19:21 
La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale
5 comentarii
 19:19 
O romanca, in clasamentul celor mai valorosi 100 de cercetatori stiintifici ai Americii
5 comentarii
 19:12 
Kouchner spune ca Franta il va recunoaste pe Ahmadinejad
9 comentarii
 19:02 

2 comentarii
 19:01 
Renate Weber catre Sebastian Bodu: Nu-mi mai trimite bancuri stupide!
3 comentarii
 18:42 
Generalul Ion Aurel Stanciu, seful Fortelor Aeriene, da de inteles ca Romania o sa achizitioneze F-16, pentru a trece apoi la F-35
13 comentarii
 18:31 

2 comentarii
 18:25 
Curtea Constitutionala: Includerea presedintelui Senatului in componenta CSAT incalca principiul separatiei puterilor
 18:18 
Ierusalim: Ciocniri intre evrei ultraortodocsi si politie in apropiere de Biserica Ortodoxa Romana
15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Maraieli in PDL (2036 afisari)
 Comunistii lui Voronin in picaj (1988 afisari)
 Justitia pe Drumul Crucii (1912 afisari)
 Nina Iliescu, fan Basescu (1578 afisari)
 Imperiul Daciilor se extinde (1547 afisari)
 Bistrita-Nasud: A agatat intr-un bar o vaduva de 58 de ani, care a murit in timpul partidei de sex (2028 afisari)
 Orgasmul intens, sanatate curata! (1980 afisari)
 La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale (1685 afisari)
 Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania (1594 afisari)
 O studenta la Medicina a omorat doua batrane... pentru a vedea cum se moare (1591 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01324 sec.