Ziua Logo
  Nr. 4588 de joi, 16 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Relatii si relationari
Daca stati impreuna inainte de casatorie, sunteti mult mai predispusi divortului, sustin cercetatorii
 16 iulie, 14:34 
foto: Daily Mail
Daca unii sunt de parere ca e bine ca doi oameni sa locuiasca impreuna inainte de casatorie, altii cred ca ar trebui sa astepte pana la marele eveniment. Dupa studii care au demonstrat ca o casnicie nu se tine numai cu dragoste, unul recent efectuat releva faptul ca cei care stau impreuna inainte sa devina sot si sotie au mai multe sanse sa divorteze, decat cei care nu fac acest lucru.
Potrivit "Daily Mail", coabitarea face mai mult rau unei relatii, decat bine. Si asta pentru ca, dupa cum sustin specialistii, faptul ca impart aceeasi casa ii preseaza pe cei doi parteneri sa se casatoreasca din motive total eronate. Unul din cinci cupluri care au locuit impreuna inainte de nunta au divortat ulterior, comparativ cu 12% dintre cei care au facut asta dupa logodna si 10% dintre cei care au ales sa nu locuiasca impreuna inainte de casatorie. In Marea Britanie, mai mult de trei sferturi dintre perechi prefera sa imparta aceeasi casa inainte de nunta si unul din patru copii care se nasc apartin unor concubini.
Un studiu efectuat pe mai bine de 1000 de barbati si femei casatoriti din Statele Unite a relevat faptul ca cei care s-au mutat cu partenerul inainte de logodna sau mariaj au avut casnicii mai slabe calitativ si sanse mai mari de a se desparti, decat cei care nu au facut acest lucru. "S-ar putea sa fie un procent de oameni care au locuit impreuna inainte sa se logodeasca si care au decis sa se casatoreasca din cu totul alte motive decat relatia lor: in principal pentru ca locuiau deja impreuna si mai putin pentru ca isi doreau asta si s-au hotarat sa aiba un viitor impreuna. Consideram ca cei care se muta amandoi fara un angajament clar spre casatorie, ar putea face acest pas in mare parte pentru ca locuiesc deja impreuna", a declarat psihologul Galena Rhoades. Totodata, cei care s-au logodit, vad in mutarea impreuna urmatorul pas spre casatorie, dar, in cazul multor cupluri, asta face parte din relatia lor, una destul de serioasa, insa foarte timida in ceea ce priveste casnicica.
Participantii la studiu, cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, casatoriti 10 ani sau mai putin, au fost chestionati despre multumirea lor, despre devotamentul lor fata de partener si viceversa, despre nivelul comunicarii si satisfactia sexuala. Cercetatorii au descoperit ca decizia majoritatii cuplurilor de a locui impreuna nu a fost una constienta. Doua treimi dintre cei care au participat la studiu au spus ca fie "au ajuns si la asta", fie " au discutat despre acest lucru, dar apoi pur si simplu s-a intamplat". Numai o treime dintre cei chestionati au vorbit dinainte cu partenerii lor despre decizia de a locui impreuna.
Totodata, cei cu principii religioase sunt cei mai putin dispusi sa se mute impreuna cu perechea lor: 49% dintre cupluri si 30% dintre concubinii care au luat parte la studiu au fost de acord cu ideea potrivit careia "convingerile religioase sugereaza ca e gresit ca oamenii sa stea impreuna fara sa fie casatoriti". "Pare intelept sa discuti despre angajament si despre ceea ce ar putea insemna pe viitor pentru o relatie locuitul impreuna cu partenerul, inainte de a face acest pas, mai ales deoarece din cauza concubinajului, o despartire ulterioara e mai dificila", a declarat co-autorul studiului, profesorul Scott Stanley, conform "Daily Mail".
C.G.S.  
A r h i v a
Stirile zilei 2009-07-16
 23:16 
Steaua a debutat cu o victorie in Liga Europa: 2-0 cu ungurii de la Ujpest
1 comentariu
 21:03 

8 comentarii
 20:45 
Surse europene: Raportul UE pe Justitie va recomanda mentinerea mecanismului de verificare pentru Romania
1 comentariu
 20:44 
Gripa porcina schimba ritualurile bisericesti!
3 comentarii
 20:31 
Bulava, cea mai noua racheta balistica ruseasca, bate recordul la teste esuate
54 comentarii
 20:28 
Un bolnav a fost plimbat o noapte intreaga intre sectiile unui spital din Focsani pentru ca medicii au refuzat sa-l interneze
1 comentariu
 20:12 
Europarlamentarii romani au propuneri interesante: Daciana Sarbu cere interzicerea folosirii animalelor salbatice la circ
12 comentarii
 20:11 
Ministrul Blaga intra cu tractorul in santierele demarate de liberali
4 comentarii
 20:04 
Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania
6 comentarii
 19:50 
O scena pregatita pentru un concert Madonna s-a prabusit. O persoana a murit
4 comentarii
 19:43 
Traian Basescu, fata in fata cu Laszlo Tokes si Viktor Orban, sambata in Harghita
6 comentarii
 19:40 
Directoarea care a vorbit de pe telefonul de serviciu cu vrajitoare si astrologi, castiga, stand acasa, mai mult decat directorul actual
1 comentariu
 19:21 
La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale
5 comentarii
 19:19 
O romanca, in clasamentul celor mai valorosi 100 de cercetatori stiintifici ai Americii
5 comentarii
 19:12 
Kouchner spune ca Franta il va recunoaste pe Ahmadinejad
9 comentarii
 19:02 

2 comentarii
 19:01 
Renate Weber catre Sebastian Bodu: Nu-mi mai trimite bancuri stupide!
3 comentarii
 18:42 
Generalul Ion Aurel Stanciu, seful Fortelor Aeriene, da de inteles ca Romania o sa achizitioneze F-16, pentru a trece apoi la F-35
13 comentarii
 18:31 

2 comentarii
 18:25 
Curtea Constitutionala: Includerea presedintelui Senatului in componenta CSAT incalca principiul separatiei puterilor
 Top afisari / comentarii 
 Maraieli in PDL (2036 afisari)
 Comunistii lui Voronin in picaj (1988 afisari)
 Justitia pe Drumul Crucii (1912 afisari)
 Nina Iliescu, fan Basescu (1578 afisari)
 Imperiul Daciilor se extinde (1547 afisari)
 Bistrita-Nasud: A agatat intr-un bar o vaduva de 58 de ani, care a murit in timpul partidei de sex (2028 afisari)
 Orgasmul intens, sanatate curata! (1980 afisari)
 La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale (1685 afisari)
 Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania (1594 afisari)
 O studenta la Medicina a omorat doua batrane... pentru a vedea cum se moare (1591 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01375 sec.