Ziua Logo
  Nr. 4588 de joi, 16 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Povesti, destine, intamplari
Secretul unei femei de succes: "Bucuriile adevarate le-am avut acasa"
 16 iulie, 13:40 
Harriet alaturi de fiica ei Poppy
Nu de mult, Harriet Lane, avea o cariera infloritoare si isi petrecea timpul cu micutii ei doar seara sau in weekend. Insa dupa o zi petrecuta acasa si-a schimbat definitiv perspectiva asupra vietii, ea a renuntat la cariera si a hotarat ca este timpul sa devina... gospodina, noteaza, joi, "Mail Online". "Era vineri, baiatul meu de patru ani era plecat la gradinita, iar fetita la scoala. Nu aveam nici o obligatie asa ca am ramas acasa singura. Desi aveam multe treburi de facut am inceput sa-i calc camasile sotului meu. De obicei nu faceam asta", isi aminteste britanica.
A dat drumul la televizor si a inceput sa calce de parca era intr-o transa. Se simtea atat de bine, incat a trecut la fetele de masa si apoi la lenjerie. Dupa ce a terminat a stat cateva momente uitandu-se mandra la ce a reusit faca. "Mi-am dat seama in acel moment ca drumul spre fericire este construit de lucrurile mici", a marturisit britanica. Atunci a constientizat ca treburile gospodaresti facute de la sine sunt foarte usoare si nu un capat de lume. "In urma cu un an, cand vederea mea a inceput sa se piarda, am fost diagnosticata cu nevrita optica, o afectiune inflamatorie frecventa a nervului optic. Asa ca mi-am pus cariera in asteptare si am decis ca sanatatea este mai importanta", isi aminteste Harriet, in varsta de 45 de ani.
Astfel, peste noapte, agenda foarte incarcata a jurnalistei s-a golit. Singurele evenimente la care ea avea sa mai participe erau targurile de vanzare a prajiturilor, sedintele cu parintii, intalnirile de joaca ale copiiilor lor si orele de balet. Pana in acel moment, aceste lucruri simple nu aparusera niciodata in agenda ei incarcata. "Nu am crezut ca ma voi descurca la a fi o gospodina. Insa spre surprinderea si oroarea mea, chiar ma simteam bine in rolul de mama. Existau si activitati de care incercam sa scap, insa am ajuns sa le iubesc", isi aminteste britanica. Incet a descoperit cat de pretios era timpul petrecut cu cei mici si cat de importante sunt relatiile cu comunitatea in care locuia. Astfel, ea a inceput sa se intrebe daca avea totul in momentul in care lucra, sau adevarata viata este cea de gospodina.
"Pana cand nu mi-am pus cariera pe pauza nu mi-am dat seama care sunt prioritatile mele. Fara obligatiile de la slujba viata a devenit foarte usoara. Conduceam familia atat de bine, incat totul a inceput sa vina de la sine. Imi petrecusem anii maternitatii incercand sa ajung cat mai repede la serviciu asa ca imi doream sa nu mai pierd nimic", a mai marturisit Harriet. Britanica a renuntat si la cumparaturile on-line preferand piata si libraria din oras. Ea a inceput sa taie cupoanele pentru reduceri si sa caute ofertele speciale si avea atat de mult timp liber, incat gatea o masa calda in fiecare zi. "Nici pizza n-o mai comandam. Preferam sa o fac singura cu produse biologice. Asa sunt sigura ca familia mea se bucura de toate avantajele unei mese. Sambata obisnuiesc sa fac prajituri sau placinte pentru restul saptamanii", a povestit femeia.
Mai mult, ea a invatat mancarurile preferate ale familiei. "Copiii erau cei mai fericiti, se bucurau ca puteau petrece timp cu mine. Fetita mea era foarte fericita ca o trimiteam la scoala cu pranzul gatit de mine. Cand lucram obisnuiam sa ma odihnesc in ziua libera. Vroiam sa par o adevarata profesionista si le-am intors spatele. Acum as sta toata ziua cu ei. Mamele care prefera sa lucreaza nu stiu ce pierd cand lipsesc de acasa. Bucuriile pe care le ai in sanul familiei sunt cele mai importante. Acum sunt cea mai fericita", a concluzionat Harriet, mai noteaza sursa citata.
R.R.  
A r h i v a
Stirile zilei 2009-07-16
 23:16 
Steaua a debutat cu o victorie in Liga Europa: 2-0 cu ungurii de la Ujpest
1 comentariu
 21:03 

8 comentarii
 20:45 
Surse europene: Raportul UE pe Justitie va recomanda mentinerea mecanismului de verificare pentru Romania
1 comentariu
 20:44 
Gripa porcina schimba ritualurile bisericesti!
3 comentarii
 20:31 
Bulava, cea mai noua racheta balistica ruseasca, bate recordul la teste esuate
54 comentarii
 20:28 
Un bolnav a fost plimbat o noapte intreaga intre sectiile unui spital din Focsani pentru ca medicii au refuzat sa-l interneze
1 comentariu
 20:12 
Europarlamentarii romani au propuneri interesante: Daciana Sarbu cere interzicerea folosirii animalelor salbatice la circ
12 comentarii
 20:11 
Ministrul Blaga intra cu tractorul in santierele demarate de liberali
4 comentarii
 20:04 
Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania
6 comentarii
 19:50 
O scena pregatita pentru un concert Madonna s-a prabusit. O persoana a murit
4 comentarii
 19:43 
Traian Basescu, fata in fata cu Laszlo Tokes si Viktor Orban, sambata in Harghita
6 comentarii
 19:40 
Directoarea care a vorbit de pe telefonul de serviciu cu vrajitoare si astrologi, castiga, stand acasa, mai mult decat directorul actual
1 comentariu
 19:21 
La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale
5 comentarii
 19:19 
O romanca, in clasamentul celor mai valorosi 100 de cercetatori stiintifici ai Americii
5 comentarii
 19:12 
Kouchner spune ca Franta il va recunoaste pe Ahmadinejad
9 comentarii
 19:02 

2 comentarii
 19:01 
Renate Weber catre Sebastian Bodu: Nu-mi mai trimite bancuri stupide!
3 comentarii
 18:42 
Generalul Ion Aurel Stanciu, seful Fortelor Aeriene, da de inteles ca Romania o sa achizitioneze F-16, pentru a trece apoi la F-35
13 comentarii
 18:31 

2 comentarii
 18:25 
Curtea Constitutionala: Includerea presedintelui Senatului in componenta CSAT incalca principiul separatiei puterilor
 Top afisari / comentarii 
 Maraieli in PDL (2036 afisari)
 Comunistii lui Voronin in picaj (1988 afisari)
 Justitia pe Drumul Crucii (1912 afisari)
 Nina Iliescu, fan Basescu (1578 afisari)
 Imperiul Daciilor se extinde (1547 afisari)
 Bistrita-Nasud: A agatat intr-un bar o vaduva de 58 de ani, care a murit in timpul partidei de sex (2028 afisari)
 Orgasmul intens, sanatate curata! (1980 afisari)
 La 12 ani a ramas insarcinata cu fiul amantului mamei sale (1685 afisari)
 Basescu: Nu vom cadea in capcana timiditatii cu privire la acuzatiile pe care le face Chisinaul cu privire la Romania (1594 afisari)
 O studenta la Medicina a omorat doua batrane... pentru a vedea cum se moare (1591 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01422 sec.