Ziua Logo
  Nr. 4534 de joi, 14 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dumitru Dragomir: Prunea nu e mai presus de lege
 14 mai, 12:35 
Dumitru Dragomir (ZIUA Foto)
Florin Prunea, directorul de relatii internationale din cadrul FRF, a fost chemat la sediul DNA Pitesti, joi dimineata, pentru a fi audiat in cazul Penescu. Acest lucru nu i-a mirat pe Dumitru Dragomir si Ionut Lupescu, cei doi spunand ca este ceva normal ca DNA sa ii cheme pe toti cei de la care ar putea avea ceva de aflat in acest caz si sa ii trimita in fata instantei pe cei impotriva carora se gasesc probe, informeaza Antena 3.
Oficialul FRF este audiat de procurorii DNA dupa ce au aparut stenograme ale discutiilor lui Prunea cu patronul clubului FC Arges, favorizat de arbitri platiti in unele partide din acest campionat. .
"Nu cunosc nimic de anchetarea lui Prunea. Am avut contre cu el de-a lungul timpului, dar nu il condamn. Trebuie insa sa se inteleaga odata ca nimeni nu e mai presus de lege. Acum nu ne ramane nimic de facut decat sa asteptam sa vedem cum decurge ancheta DNA", a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir,.
Ionut Lupescu, director general al FRF si coleg cu Prunea multi ani la echipa nationala si la Dinamo, n-a intarziat mult si si-a spus parerea despre audierea fostului goalkeeper. Ceea ce face DNA nu este ceva anormal, crede oficialul FRF.
"E normal ca Prunea sa mearga la DNA daca a fost chemat. Nu vad nimic in neregula in asta. A fost chemat legat de ceea ce a aparut in presa, de acele stenograme. E normal sa se lamureasca odata treburile astea", a declarat Lupescu informeaza Mediafax.
Prunea, Penescu si arbitrii
Florin Prunea (ZIUA Foto, Mircea PAUN)
Prerogativele lui Prunea nu atingeau si arbitrajele, dar in practica fostul portar avea o mare influenta in acest domeniu, fiind sunat in mod constant de patroni si presedinti de club, uneori chiar in timpul meciurilor de campionat. Stenogramele in care apare si Prunea prezinta o discutie a oficialului FRF cu patronul de la FC Arges, Cornel Penescu, in care fostul portar i-l recomanda acestuia din urma sa il puna pe arbitrul Sorin Corpodean la meciul cu FC Vaslui. Discutia telefonica dintre Prunea si Penescu a avut loc pe 8 octombrie 2008
"In stenograma care a aparut acum nu este nimic nou fata de ce a aparut acum cateva zile. Nu ma incrimineaza cu nimic stenogramele. Am constiinta impacata din punctul meu de vedere. Eu nu stiu sa fiu in vizorul DNA, dar daca voi fi chemat sa dau explicatii in acest caz, o voi face. Bineinteles ca ma voi prezenta in fata oricarei institutii a statului, la fel cum am facut si in problemele care au fost cu transferurile ajunse in instanta. Pe mine nu m-a avertizat nimeni ca voi fi anchetat. Nu am niciun amestec in acest caz de coruptie", declara in aprilie Prunea.
Florin Prunea a recunoscut ca era sunat in mod constant de presedinti si patroni de cluburi, uneori chiar in timpul meciului, iar oficialii din fotbal ii tot aratau cum "au fost furati", dupa cum se asteptau.
Cititi aici stenogramele convorbirilor telefonice dintre Cornel Penescu, Florin Prunea, Liviu Facaleata si Sorin Corpodean. Acestea sunt cuprinse in dosarul judecat la Tribunalul Pitesti. La prima vedere, concluziile procurorilor la discutiile telefonice dintre inculpati sunt cel putin ciudate, pentru ca faptele subliniate de acestia nu reies cu nimic din discutii. Procurorii care au elaborat referatul sunt Calin Nistor si Sevastian Radu, de la DNA Pitesti.
8 octombrie 2008 - discutie intre inculpatul Penescu Gheorghe Cornel(P.G.C.) si Prunea Florin ( P.F)
Gheorghe Penescu (Foto:1235.ro)
P.G.C: Pana acum la Vaslui... Nu stiu. Sa nu ma faca cine o fi acolo. Sa-i spui sa-si vada de treaba lui, ca oricum...
P.F: Pai unul FIFA banuiesc ca o sa fie, ca e meci... Nu?
P.G.C: O sa-mi fie frica, da. Mi-e frica.
P.F: Vrei sa iti spun eu care ar fi cel mai bun arbitru acolo? Corpodean.
P.G.C: Corpodean, nu?
P.F: Pe cuvantul meu de onoare. (CONCLUZIA PROCURORILOR: rezulta ca inculpatului Penescu Gheoghe Cornel ii este sugerat ca se poate interveni la inculpatul Corpodean Sorin, pentru a fi favorizata echipa sa).
P.G.C: Pai da asta trebuie... Ce? Il deleg eu?
P.F: Pai da nici eu nu il deleg, aia e! Tu cred ca ai putea sa-l delegi mai repede ca mine.
P.G.C: Nea Costica e prieten cu ala de la Vaslui?
P.F: Ba, nu e. Ii e frica de el, dar nu e, sa stii. Nu e. Acela-i e cu Craciunescu. Amandoi sunt. S-au impacat, sunt tovarasi de fratie.
P.G.C: Stiu, da-i dracu! Hai, bine. Mersi, Florinele!
P. F: Bine Cornele. Hai!
P.G.C: Sa traiesti!
P.F: Te pup! Numai bine! Ciao! Pa!
22 decembrie 2008 - discutie intre Penescu Gheorghe Cornel si Facaleata Liviu Ilie
P.G.C: Ia incearca si ia legatura cu asta de a fost la Vaslui... sa-i dai si tu un cadou.
F.L.I: �a...Aha! Da, gata! Da da.
P.G.C: Da, cu Corpodean.
24 decembrie 2008 - discutie dintre Facaleata Liviu Ilie si Penescu Gheorghe Cornel
...-Facaleata Liviu Ilie (F.L.I.): -E... ok, mai sunt... mici probleme, da e ok! (rezulta ca invinuitul Corpodean Sorin a primit suma de bani si a acceptat propunerile de a favoriza pe viitor echipa F.C. ARGES)
- Penescu Gheorghe Conel (P.G.C.): -Terminasi cu el, nu?
- F.L.I.: -Da... e, usor-usor, relatia e...
- P.G.C.: -I-ai zis de treaba aia de acolo?
- F.L.I.: -Nu, ca nu vrea sa vorbeasca.
- P.G.C.: -De ce?
- F.L.I.: -A zis, nu vorbim nimic acum (CONCLUZIA PROCURORILOR: rezulta ca a acceptat propunerile si vor discuta in concret despre modul cum va favoriza echipa FC ARGES la data disputarii meciurilor de fotbal) vorbim... asa zic, ma, oricum eu trebuie sa...
-P.G.C.: -Pai da' de ce sa nu vrea?
-F.L.I.: -�... ce stiu eu, l-am lasat un pic, ma, zic, oricum te sun diminea... inainte oricum, si vorbim, iti dai seama ca... sa-mi dai intr-un fel sau altul... nu, inainte eu nu vorbesc nimic... las ca stiu eu ce sa fac, las' ca, asa... ma, trebuie sa te anunt! Iti mai spun eu mai mult, dar per total relatia e ok, am fost acasa... (CONCLUZIA PROCURORILOR: si din aceasta convorbire rezulta ca invinuitul Facaleata Liviu Ilie a fost la locuinta inculpatului Corpodean Sorin, ocazie cu care i-a inmanat suma de 15.000 dolari si bunurile, urmand ca pe viitor sa discute fiecare meci in parte).
-P.G.C.: -Bine, ok.
-F.L.I.: -E ok!... bine...
-P.G.C.: - Pa, pa!
Din cercetari s-a stabilit faptul ca in data de 24 decembrie 2008, inculpatul Facaleata Liviu Ilie i-a dat suma de 15.000 USD inculpatului Corpodean Sorin, in data de 12.03.2009, anterior disputarii meciului FC BRASOV - FC ARGES PITESTI (din 15.03.2009), inculpatul Facaleata Liviu Ilie l-a contactat telefonic pe iculpatul Corpodean Sorin, desemnat sa arbitreze meciul respectiv.
Redam mai jos discutia dintre cei doi inculpati, Corpodean Sorin (C.S.) si Facaleata Liviu Ilie (F.L.I.):
12 martie 2009
C.S.: -Da.
F.L.I.: -Alo! Salut SORINE! Ce faci?
C.S.: -Buna! Is la masa...
F.L.I: - A...! Pofta buna! Ce mai faci? Toate bune?
C.S. - Da.
F.L.I: - OK. Nimic. Te-am sunat sa te salut.
C.S.: - Da.
F.L.I - Si sa fim sanatosi.
C.S: - Da.
F.L.I: - Pai stii cum e?
C.S.: . Toata lumea. Toata lumea suntem.
F.L.I: - Asta e! Da.
C.S.: - Bine.
F.L.I: - Sa ne vedem sanatosi. Sa fie...
C.S.: - Bine.
F.L.I: - Mai bine ca... LA ANU...(CONCLUZIA PROCURORILOR: rezulta ca inculpatul Facaleata Liviu Ilie i-a dat in data de 24.12.2008 suma de 15.000 USD si in prezent ii ofera o suma mai mare).
C.S. - Sanatate!
F.L.I.: - Sanatate! Numai bine!
CONCLUZIA PROCURORILOR: Acesta discutie vine sa confirme faptul ca in realitate, la data de 24 decembrie 2008, Facaleata Liviu Ilie i-a remis suma de 15.000 USD inculpatului Corpodean Sorin.
Apararea acestuia din urma in sensul ca Facaleata Liviu Ilie s-ar fi deplasat pe 24 decembrie 2008 la domiciliul sau, numai pentru a-l saluta, este neserioasa si in contradictie totala cu probele administrate in cauza.
Faptele inculpatului Corpodean Sorin intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita prevazute si pedepsite de art.254 C.pen.rap. la art.5 si 6 din Legea nr.78/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Patru arbitri si un observator federal sunt acuzati de luare de mita. In schimbul banilor, bunurilor sau serviciilor oferite de Cornel Penescu, cei cinci ar fi favorizat FC Arges in mai multe meciuri disputate in liga I in perioada octombrie - decembrie 2008.
Z.O.  
Alte articole
  Rechizitoriul lui Mitica    (Eveniment, 2008-05-06)
  Cluburile alaturi de Mitica    (Sport, 2007-12-13)
  Sa radem cu Prunea: Am discutat despre alte persoane din fotbal, nu despre mine...    (2009-06-17 19:47)
  ULTIMA ORA: Florin Prunea, pus oficial sub acuzare pentru trafic de influen    (2009-05-16 10:28)
  ULTIMA ORA: Florin Prunea scapa de la DNA, dupa noua ore de audieri, nearestat    (2009-05-14 17:11)
 Afisari: 158  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Prunea nu e!!!Dar Mitica???   de danpop66
A r h i v a
Stirile zilei 2009-05-14
 20:59 

7 comentarii
 20:57 
Rusia va deschide o baza militara in Abhazia
2 comentarii
 20:18 

1 comentariu
 20:17 
O bomba de 100 de kg din al doilea Razboi Mondial a fost descoperita in incinta unei universitati din centrul Budapestei
2 comentarii
 20:13 
Dumitru Prunariu, primul roman care a iesit in Spatiu: Dupa 28 de ani, Pamantul se vede mult mai ingrijorat, mai poluat (Audio)
 19:52 

1 comentariu
 19:36 
BNR: In sase luni, bancile-mama din Grecia si Austria au redus liniile de finantare cu circa 2,3 miliarde de euro pentru bancile romanesti
 19:31 

1 comentariu
 19:30 
Deputat german: Acordarea cetateniei romane moldovenilor urmareste lipsirea lor de identitate nationala
9 comentarii
 18:56 
Guvernul cere acordul Parlamentului pentru a emite ordonante in vacanta parlamentara
 18:53 
 18:45 
Fostul "prostanac" Geoana, lansat chiar de Iliescu in cursa impotriva lui Basescu
8 comentarii
 18:34 
E oficial: concertul Depeche Mode, la Bucuresti, a fost anulat! - VEZI AICI CE POTI FACE CU BILETUL!
2 comentarii
 18:28 
LIVE Iliescu: Alegerile prezidentiale reprezinta momentul judecatii supreme a lui Traian Basescu
6 comentarii
 18:28 
Firmele ar putea fi scutite de impozitul pe profitul reinvestit abia in 2010, "doar pentru anumite activitati"
 18:23 
LIVE Geoana catre PDL: "Vom rupe lesa si va vom elibera de Traian Basescu"
3 comentarii
 18:19 
Asa arata Mariah Carey fara machiaj! (FOTO)
 18:05 
Standard&Poor's mentine ratingul Romaniei la calificativul ''junk''
 18:03 
Din dragoste de tata: Si-a fotografiat copiii in fiecare zi, timp de 13 ani si n-are de gand sa se opreasca aici! (FOTO)
 17:54 
Somerii americani, sustinuti gratuit de Pfizer cu Viagra si un produs anticolesterol
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Razmerita in Armata (7003 afisari)
 Razboi Maia-Caramitru (2087 afisari)
 Manastirea Sfintilor Inchisorilor (1896 afisari)
 Meditatiile sapa in buzunarele parintilor (1732 afisari)
 Abureala (1546 afisari)
 Cei mai frumosi sani din lume! (FOTO) (3790 afisari)
 Asa arata Mariah Carey fara machiaj! (FOTO) (2259 afisari)
 Blonda de 19 ani, partenera de distractie pentru Radu Mazare (FOTO) (2220 afisari)
 Pedofil batut mar de doua fetite de 13 ani, pentru ca a incercat sa le violeze (1835 afisari)
 Ministrul Muncii propune ca 11 instituii s nu intre in Legea unic de salarizare, Boc se opune (1779 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01585 sec.