Ziua Logo
  Nr. 4445 de luni, 26 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Fapt divers
Criminalul de la cresa din Belgia, inspirat de moartea actorului Heath Ledger
 26 ianuarie, 13:57 
Autorul prezumtiv al oribilelor crime comise saptamana trecuta la cresa din Belgia si-ar fi putut planifica astfel atacul pentru a coincide cu prima aniversare a mortii lui Heath Ledger, actorul australian care l-a intrepretat pe Jocker in filmul Batman "The Dark Knight", relateaza "The Telegraph" in editia electronica de luni. Inainte de a injunghia mortal trei persoane, drintre care doi bebelusi, Kim De Gelder, descris de fostii sai colegi de munca drept un adevarat "dependent de filme", si-a vopsit fata in alb, parul in rosu, si-a fardat ochii si a purtat o peruca neagra.
Potrivit celor care l-au cunoscut pe Kim De Gelder, tanarul de 20 de ani, era un personaj singuratic, obsedat de filme si care traia in propria sa lume. "Porecla sa era Satan", a declarat un fost coleg de scoala. Vecinii care i-au cunoscut pe parintii lui de Gelder sustin ca fiul lor Kim, unul dintre cei doi copii ai familiei, era o persoana "care traia singura in propria sa lume". "Uneori era vazut vorbind singur", a spus unul dintre vecini. "Era un localnic, dar era totusi strain de toata lumea de aici. Era un singuratic care respingea contactul cu altii", a adaugat el. "Kim era un copil tacut si rezervat care nu se alatura copiilor de varsta sa", a precizat alt vecin. Potrivit unui ospatar de la un restaurant din apropiere, care era uneori angajat sa serveasca la petrecerile din casa familiei De Gelder, Kim statea de obicei intr-un colt si abia daca vorbea cu musafirii. "Daca baiatul spunea ceva gresit, daca facea o gluma sau spunea un lucru nelalocul sau, tatal sau venea si incepea sa tipe la el. Erau foarte severi cu el", a marturisit ospatarul. Tanarul s-a folosit ulterior de ocazia oferita de primul sau loc de munca permanent, obtinut in vara anului trecut, pentru a se muta din casa parinteasca si a inchiria un apartament in localitatea invecinata. Potrivit gazdei sale, "el a fost foarte politicos atunci cand a semnat contractul de inchiriere", chiar "mai politicos decat este normal". Potrivit aceleiasi surse, Kim "nu avea pasiuni, nu avea viata sociala si nu avea prieteni". El era palid "de parca n-ar fi vazut niciodata lumina soarelui", a adaugat gazda. Apartamentul insusi era neobisnuit de spartan. "La o luna dupa ce s-a mutat aici, singurele lucruri care existau in apartament erau o masa, doua scaune, un televizor, o saltea si un calculator", a precizat sursa citata. In data de 22 decembrie, Kim si-a dat brusc demisia, dupa ce unul dintre colegii sai a fost concediat. Potrivit unui vecin a carui mama era colega cu Kim, tanarul nu intelegea mereu ce i se spunea si nu asculta cu atentie. Colegii sai si-au amintit de asemenea cum Kim obisnuia sa-si aduca un pachetel de mancare constand exclusiv din broccoli crud.
Pe 23 decembrie, la un an si o zi dupa moartea actorului Heath Leadger, Kim, proaspat somer, s-a dus la o cresa din Dendermonde, aflata la circa 30 de kilometri de locuinta sa, unde i-a ucis cu cutitul pe Leon Garcia, in varsta de noua luni, si pe Corneel Vermeir, de sase luni. In acelasi atac, a fost ucisa si Marita Blindeman, una dintre angajatele cresei, in varsta de 54 de ani. Tanarul nu s-a oprit insa aici, doar noua dintre cei 21 de copii aflati la cresa scapand nevatamati, vinerea trecuta. Doua persoane se afla in contiunare in stare critica in urma ranilor primite. Mai mult, potrivit unor surse, Kim avea asupra sa adresele altor trei crese. Teoria conform careia tanarul planuise sa comita si alte atacuri este sustinuta si de faptul ca suspectul era inarmat cu trei cutite, dar si cu un pistol fals. Odata arestat, tanarul cu trasaturi efeminate si parul lung a refuzat sa vorbeasca cu anchetatorii si spuna ce l-a impins sa savarseasca oribilele crime. In schimb, el a intrat in greva foamei, fiind in prezent plasat sub perfuzie in inchisoarea din Bruges. Inculpat pentru triplu asasinat si pentru tentative de asasinat, Kim de Gelder urmeaza sa fie adus marti in fata curtii, pentru o prima audiere.
Alina OLTEANU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bataie de joc...   de jamescook
A r h i v a
Stirile zilei 2009-01-26
 21:11 
LIVE Basescu ne asigura: In Romania nu se fac interceptari ilegale
8 comentarii
 20:37 

1 comentariu
 20:36 
Nina Iliescu detine secretul tineretii vesnice
10 comentarii
 20:17 
Stanculescu si Chitac raman cu condamnarile de 15 ani de inchisoare
1 comentariu
 19:53 
Elena Udrea nu candideaza la prezidentiale: Traian Basescu va fi presedinte inca sase ani
4 comentarii
 19:36 
Parlamentul ucrainean il acuza pe presedintele Viktor Iuscenko ca este responsabil pentru deprecierea monedei nationale
 19:26 
Rebelii din PSD vor infiintarea unei noi formatiuni politice conduse de Adrian Severin
8 comentarii
 19:24 
Cand Adriana Lima se dezbraca, pulsul admiratorilor o ia razna!
4 comentarii
 18:50 
Face avere din blogul sau!
3 comentarii
 18:46 
Comunitatea evreiasca este scandalizata de anularea excomunicarii unui episcop care nu recunoaste existenta Holocaustului
145 comentarii
 18:43 
Coada la carne... se intoarce! (VIDEO)
5 comentarii
 18:30 
O fata speriata si-a injunghiat tatal care o snopea in bataie pe mama ei
3 comentarii
 18:25 
CNN: Recesiunea mondiala se va adanci in 2009
1 comentariu
 18:17 
Noua senzatie Playboy, o satena cu ten masliniu! (VEZI FOTO)
3 comentarii
 18:14 
Politist de frontiera, complicele unei retele internationale de trafic de persoane (VIDEO)
 18:02 
Adrian Iorgulescu: Candidatura la prezidentiale a lui Tariceanu ar fi cea mai buna solutie pentru PNL
6 comentarii
 17:59 
25 de ani de Mac
 17:55 
Conducerea Camerei Deputatilor discuta daca va infiinta o comisie care sa ancheteze afirmatiile lui Claudiu Saftoiu
 17:50 

13 comentarii
 17:42 
CE ar putea demara joi procedurile de incalcare a Tratatului de catre Romania in telecomunicatii
 Top afisari / comentarii 
 Linsaj marca Felix (3027 afisari)
 Moarte intelectualilor (2754 afisari)
 Deparazitati scoala! (1695 afisari)
 Capusele explodeaza (1656 afisari)
 Vatafi la invatamant (1449 afisari)
 Lista celor 25 de vinovati pentru criza financiara mondiala (4495 afisari)
 Nina Iliescu detine secretul tineretii vesnice (3863 afisari)
 Noua senzatie Playboy, o satena cu ten masliniu! (VEZI FOTO) (3488 afisari)
 Si-a ucis nevasta dupa ce a prins-o cu amantul in casa - VIDEO (2744 afisari)
  Rebelii din PSD vor infiintarea unei noi formatiuni politice conduse de Adrian Severin (2428 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01163 sec.