"Convorbiri Berlusconi - Basescu la Roma; colaborare pentru integrarea romilor", "6400 de persoane raman evacuate din cauza inundatiilor", "Procurorul general cere avizul Parlamentului pentru urmarirea penala a lui Adrian Nastase si a lui Serban Mihailescu", "Haga: lui Radovan Karagici i se citesc capetele de acuzare impotriva sa", "Cod de alerta rosu pe raul Prut, de la barajul Stanca pana la Ungheni", "Vice-premierul rus Sechin si secretarul Consiliului rus de Securitate in vizita la Havana", sunt, probabil, printre ultimele stiri postate pe site-ul Europei Libere, post care-si incheie activitatea, vineri, 1 august.
In loc de concluzie, "Eterul ne mananca pe toti", ne-a declarat, citandu-l pe Emil Hurezeanu, una din vocile cele mai ascultate ale Europei Libere, Neculai Constantin Munteanu.
Asa cum se stie, dupa sase decenii de programe difuzate in limba romana, postul de radio isi va inceta emisia in Romania. Cunoscutul jurnalist a declarat ca admite acest "pas necesar", asa cum se arata in comunicatul oficial al presedintelui institutiei, Jeff Gedmin, din ratiuni manageriale, si a rememorat, scurt, perioada de la inceputul anilor '80, de cand a fost angajat definitiv la Europa Libera, subliniind valoarea profesionala si importanta angajatilor acestui post de radio in condamnarea regimului lui Nicolae Ceausescu.
Printr-o trista coincidenta, si serviciul BBC in limba romana a devenit, deja, o arhiva, BBC Romania incetandu-si activitatea, vineri, 1 august. Site-ul BBC in limba romana, devenit deja istorie, posteaza, sub titlul "Cine am fost" momente din activitatea BBC pentru Romania, incepand din 1939 si pana la inchiderea sa, in august 2008, o trecere in revista al serviciului mondial al BBC la 75 de ani de la inaugurare, precum si o selectie de fotografii cu reporterii-voci ale BBC de-a lungul anilor