Ziua Logo
  Nr. 4266 de marti, 24 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Masuri anticanicula in Capitala: camioane interzise, puncte de prim-ajutor si apa plata la examenul de Bac'
-- Sorin Oprescu isi da proba de foc la primarie. Avertizarea ANMH de cod galben i-a mobilizat pe toti edilii de sector sa ia masuri de combatere a efectelor caniculei. Vom avea toata saptamana peste 36 - 37 grade Celsius, temperaturi ce pot deveni periculoase pentru anumite activitati
 24 iunie, 13:40 
Primarul general Sorin Oprescu a convocat conducerile RADET si RATB, stabilind ca aceste regii sa fie pregatite pentru interventii de urgenta. Echipele societatii Apa Nova se vor ocupa in regim de urgenta de avariile ce pot interveni in sistemul de alimentare cu apa. Echipele firmei LUXTEN vor colabora cu cei de la Electrica pentru remedierea in timp util a eventualelor pene de curent. Dispeceratul municipalitatii va functiona non stop. Strandurile publice vor avea program prelungit, fantanile arteziene vor functiona pana la orele 23:00, iar Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement va asigura echipe ce vor fi permanent pregatite pentru interventii in caz de defectiuni. Politia Comunitara va actiona pentru prevenirea scaldatului in locuri neamenajate si va informa cetatenii cu privire la riscul de imbolnavire.
Edilul Capitalei atrage atentia detinatorilor de parc auto cu greutatea mai mare de 5 tone - pentru zona A - si de 7,5 tone - pentru zona B a orasului - sa respecte prevederile HCGMB 134/2004, completata de HCGMB 132/2005 privind circulatia autovehiculelor de mare tonaj, respectiv - circulatia interzisa intre orele 7.00-20.00, iar noaptea numai pe baza de autorizatie.
In caz ca ANMH va comunica avertizare de cod portocaliu, vor fi amplasate puncte de prim ajutor si pentru distribuirea de apa potabila in locatii publice (scoli, gradinite, farmacii, centre comerciale, piete). Fiecare astfel de punct va fi deservit de studenti ori rezidenti ai Facultatii de Medicina si Farmacie, in sistem de voluntariat. Arterele principale vor fi stropite cu apa suplimetar, prin grija societatilor de salubrizare.
Potrivit unei atentionari ANM, in dupa-amiaza zilei de 24 iunie, in Banat, Oltenia si Muntenia vremea va fi calduroasa, caniculara in zonele de campie, unde temperaturile maxime vor atinge si depasi 35 de grade, iar indicele temperatura/umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80. Potrivit avertizarii, fenomenele meteorologice prognozate - vor fi temperaturi ridicate de peste 36 - 37 grade, pot deveni periculoase pentru anumite activitati. In judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in Municipiul Bucuresti se vor inregistra valori termice de 36 - 37 de grade.
Puncte de prim-ajutor
Primaria Sectorului 1 a amenajat puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de canicula, in zonele aglomerate, unde bucurestenii pot beneficia de apa si asistenta medicala asigurata de personal calificat.
Aceste corturi vor fi amplasate in urmatoarele locatii:
Piata Domenii (vis-a-vis de piata); Piata 1 Mai (in fata magazinului La Fourmi); Piata Victoriei (iesirea de metrou spre statia Aviatorilor); Piata Romana (iesirea de metrou spre coloane); Piata Universitatii (iesirea de metrou spre Teatrul National); Piata Chibrit (statia microbuze); Laromet (cap tramvai); Piata 16 Februarie (intrarea Parc Bazilescu); Aviatiei;Baneasa.
Alte puncte de prim-ajutor exista in incinta tuturor institutiilor subordonate Primariei si Consiliului Local al Sectorului 1, precum si in cateva magazine si farmacii de pe raza Sectorului 1, care beneficiaza de spatiu adecvat.
Primaria Sectorului 3 a infiintat, la randul sau, urmatoarele puncte de prim-ajutor care se infiinteaza de fiecare data in periodele de atentionare meteorologica cod galben/portocaliu:
- Punct de informare pentru cetateni nr.1 - Str. Baba Novac X Str.Ion Tuculescu (Rucar)
- Punct de informare pentru cetateni nr.2 - Bd. Theodor Pallady X Bd. 1 Decembrie 1918 (Trapezului);
- Punct de informare pentru cetateni nr.3 - Str. Istriei X Bd. Rm. Valcea;
- Punct de informare pentru cetatteni nr.4 - Bd. Liviu Rebreanu X Bd. Nicolae Grigorescu ( Metrou Titan).
Puncte de prim ajutor, cu sprijinul reprezentantilor de la Crucea Rosie:
1.Directia impozite si taxe locale sediul nr. 1 - Str.Sf. Vineri nr.32
2.Directia impozite si taxe locale sediul nr. 2 - Str. Campia Libertatii nr. 36
3.Directia impozite si taxe locale sediul nr. 3 - Str. Lucretiu Patrascanu nr.3-5.
Punct de distribuire a apei potabile pentru populatie:
TITAN MALL - Bd. Liviu Rebreanu nr. 6A;
UNIREA SHOPING CENTER - Piata Unirii nr.1;
Piata Unirii nr.1 - Calea Vitan nr.13-19;
Piata agroalimentara TITAN I - Bd. Nicolae Grigorescu nr. 51A;
Piata agroalimentara TITAN II - Aleea Barajul Dunarii nr. 3;
Piata agroalimentara TRAIAN - Calea Calarasilor nr. 120-122;
Piata agroalimentara BOBOCICA - Str. Nicolae Pascu nr. 2;
Piata agroalimentara IOSIF ALBU - Str. Col. Iosif Albu nr. 1.
Apa plata la examenul de Bac'
Primarul Neculai Ontanu a reactivat Centrul de Coordonare al Actiunilor de Protejare a Populatiei impotriva Caniculei in Sectorul 2, care a stabilit urmatoarele masuri:
Asigurarea apei plate si asistentei primare la centrul de desfasurare a examenelor de Bacalaureat din zilele de 24 si 25 iunie a.c. din Liceul Ady Endre unde se desfasoara examen la proba orala la limba si literatura materna.
A fost deschisa linia telefonica gratuita tel verde cu numarul 0800.800.386, unde se pot anunta in intervalul 10.00 - 18.00 evenimente deosebite, sesizari si solicitari de interventii de urgenta.
Au fost infiintate 9 centre unde se va asigura gratuit distribuirea de apa plata si asistenta medicala primara. Aceste centre sunt: la sediul Primariei Sectorului 2, la 4 oficii de asistenta sociala, la 2 Centre de Informare a Cetatenilor, la Clubul inteleptilor si cel al Seniorilor.
Cele sase ambulante ale Primariei Sectorului 2 vor asigura interventia in regim de urgenta in cele sase zone in care a fost impartit sectorul 2. Pentru apelarea ambulantelor a fost pus la dispozitia celor interesati numarul de telefon 9862. Ambulantele Primariei Sectorului 2 vor stationa si vor pleca la interventii din fata Primariei Sectorului 2.
Au fost asigurate conditiile de munca pentru personalul propriu din Primaria Sectorului 2 si celelalte institutii ale Consiliului Local Sector 2.
A fost asigurata functionarea celor 25 de fantani arteziene, a celor 35 de cismele din parcuri si a celor 85 de cismele stradale. Ridicarea zilnica a gunoiului menajer de la asociatiile de proprietari si asigurarea de masuri de interventie pentru ridicarea acestuia si in schimbul II.
Varstnicii singuri, monitorizati permanent
Pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populatiei, Primaria sectorului 3 va aplica, in urma discutiilor purtate in cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, urmatoarele masuri:
1. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directia Autorizare si Control, Politia Comunitara si Serviciul pentru situatii de urgenta, protectia muncii si evidenta militara au stabilit 15 puncte de prim ajutor si distribuire a apei potabile catre populatie prezentate in anexa;
2. Administratia pietelor va organiza, pe timpul atentionarilor meteorologice cod galben- portocaliu, in pietele din sector puncte de hidratare pentru persoanele aflate in tranzit prin aceste locuri;
3. S-a solicitat sprijinul Autoritatii de Sanatate Publica pentru organizarea de puncte de prim ajutor si distribuire a apei potabile catre populatie si in farmaciile din sector;
4. S-a solicitat si obtinut sprijinul BGS, pentru a se pune la dispozitia primariei o ambulanta care sa ofere servicii medicale adecvate, aceasta fiind disponibila pentru a servi apelurilor de la populatie la dispecerat non-stop 9854.
5. DGASPC impreuna cu ONG-uri active in domeniul protectiei persoanelor varstnice, respectiv Crucea Rosie vor actualiza permanent evidenta persoanelor aflate in dificultate si a caror stare de sanatate poate fi influentata negativ de canicula, asigurand masuri de protectie impotriva efectelor caniculei asupra acestora.
6. Reprezentantii DGASPC vor interveni pentru achizitionarea lucrurilor de stricta necesitate si livrarea acestora la domiciliul persoanelor aflate in dificultate.
7. Monitorizarea existentei si ridicarea in regim de urgenta a eventualelor cadavre de animale precum si controlul permanent al depozitarii resturilor menajere de catre Biroul Inspectie in Salubritate si Protectia Mediului pentru prevenirea aparitiei unor focare de infectii.
8. Politia Comunitara va lua masuri pentru supravegherea si interzicerea scaldatului in albia amenajata a raului Dambovita, precum si a tuturor lacurilor de pe raza sectorului care nu sunt amenajate ca stranduri autorizate.
Invitatie la biserica
Autoritatea Locala a Sectorului 6 a dispus luarea unor serii de masuri menite sa protejeze categoriile defavorizate de cetateni, persoane varstnice, nevoiase, nedeplasabile sau suferind de diferite afectiuni, astfel incat sa se evite orice fel de accident provocat de canicula. Directia Generala de Asistenta Sociala Sector 6 a dispus organizarea a 4 puncte de prim - ajutor climatizate, pentru combaterea efectelor caniculei, in urmatoarele locatii:
Drumul Taberei nr. 18,
Drumul Sarii nr. 2,
sos. Orhideelor nr. 2D,
Bd. Uverturii nr. 81.
Punctele de prim-ajutor dispun de cadre medicale, echipamente medicale, truse de prim-ajutor, medicamente de prima urgenta, tensiometre si functioneaza in intervalul orar 10.00 - 16.00.
De asemenea, in aceste locatii se va pune la dispozitia cetatenilor apa minerala.
Totodata, vor fi organizate puncte de distributie a apei potabile si acordare de prim ajutor in incinta celor 6 institutii descentralizate, subordonate Consiliului Local Sector 6, precum si in cadrul centrelor de informare cetateneasca.
De asemnea, sunt organizate puncte de distribuire a apei potabile, precum si locatii aclimatizate atat in incinta bisericilor din Sectorul 6, cat si in supermarketurile de pe raza sectorului.
Magda SEVERIN  
Alte articole
  Instalatii de climatizare anti-canicula in parcuri si intersectii    (2008-08-15 18:56)
 Afisari: 388  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-06-24
 21:03 
Telefoanele mobile ucid repede cobaii
2 comentarii
 20:46 
Sclavie de tip romanesc in secolul 21: Persoane cu handicap, obligate sa cerseasca si sa se prostitueze in Italia
5 comentarii
 20:42 
Guvernul a aprobat restituirea diferentei de taxa auto
3 comentarii
 19:34 
Premiera in Romania: Prefectul de Arges cere MIRA aprobarea testarii pe calculator a celor care vor sa obtina permise de conducere
1 comentariu
 19:31 
Musulmanii rusi avertizeaza: "Va fi razboi in Rusia !"
10 comentarii
 18:46 
Hitler facea glume proaste pe seama camarazilor nazisti
5 comentarii
 18:44 
Greenpeace solicita statut de Patrimoniu Natural Mondial UNESCO pentru Muntii Retezat
3 comentarii
 18:33 
Ploua cu note de 10 la examenul de Bacalaureat
 18:26 
Bulgarii redescopera arta mersului pe jos
1 comentariu
 18:15 
UE: Romania a facut progrese in combaterea discriminarii
2 comentarii
 18:09 
ULTIMA ORA: Soldat mort pe aeroportul din Tel Aviv chiar in momentul plecarii lui Sarkozy
10 comentarii
 17:58 
Si-a abandonat masina la stop pentru o baie in Dambovita
1 comentariu
 17:48 
Primarul Londrei, anchetat pentru ca are o tabachera suspecta
1 comentariu
 17:35 
Rompres revine la numele din timpul comunismului, Agerpres
1 comentariu
 17:32 
Noua americani din zece cred in Dumnezeu si in miracole
11 comentarii
 17:26 
Cei mai optimisti membri ai UE sunt si cei mai mari consumatori de alcool
2 comentarii
 17:23 
Plangerea ministrului Adomnitei a bulversat aiurea Bac-ul, Parchetul si Politia
2 comentarii
 16:43 
Ucraina: Ti-am pregatit un loc in celula... pentru 300 de dolari!!
2 comentarii
 16:14 
Nastase chemat la DNA sa dea explicatii in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2004
 16:09 
Si romanii vor sa ajunga pe Luna
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Fascinanta mama a lui Barack Obama (2883 afisari)
 Rusinea de la Zaragoza (2562 afisari)
 Dictatul lui Alexei al II-lea (2239 afisari)
 Moartea vine de la Bucuresti (1775 afisari)
 Cancerul poate fi tinut la distanta (1544 afisari)
 Musulmanii rusi avertizeaza: "Va fi razboi in Rusia !" (3471 afisari)
 Biserica Ortodoxa Rusa dezinformeaza (2152 afisari)
 Hitler facea glume proaste pe seama camarazilor nazisti (2096 afisari)
 Mutu, "lucrat" de Fiorentina in cazul "Cocaina" (1933 afisari)
 Telefoanele mobile ucid repede cobaii (1428 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02238 sec.