Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Revolutionarii se intorc de la Strasbourg direct acasa la Ion Iliescu
 8 februarie, 17:15 
Iliescu, la o comemorare a revolutiei din 1989
Delegatia de revolutionari din Romania care a plecat, luni, la Strasbourg, in cadrul "Caravanei pentru Adevar", soseste in tara urmand sa picheteze locuinta lui Ion Iliescu din strada Moliere 3-5 pentru a-i preda o copie dupa actiunea juridica depusa la CEDO. Revolutionarii considera ca deplasarea la Strasbourg a fost unica forma de a stabili pe cale juridica aflarea adevarului "despre crimele comise in perioada infractionala 14 dec.1989-15 iunie 1990"
Luni, 4 februarie, la orele 14:00, delegatia revolutionarilor protestatari s-a imbarcat in Caravana pentru Adevar care a pornit din Piata Universitatii, de la "kilometrul zero al democratiei romanesti", pe traseul Bucuresti-Strasbourg, intrucat , spun acestia, institutiile statului si partidele politice au refuzat dialogul cerut de reprezentantii revolutionarilor aflati in greva foamei din 18 dec.2007 pentru adevarul despre crimele istoriei recente, pentru� lustratia anticomunista si pentru alte revendicari,
Autovehiculele echipajelor de salvare SMURD au insotit gratuit grevistii foamei de la Bucuresti pana la punctul de frontiera Nadlac. Din conducerea delegatiei face si parte si Ion Zubascu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, aflat in greva foamei alaturi de revolutionari,
"Cine-a tras in noi?", la Consiliul Europei���
Demonstratia din fata Palatului CE
Joi, la orele 11, functionarii� internationali al Curtii Europeene pentru Drepturile Omului (C.E.D.O.) au restituit documentele juridice originale� - retinute 24 de ore, conform procedurii - delegatiei de revolutionari protestatari condusa de Teodor Maries, Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, ca anexe la actiunea depusa miercuri, la C.E.D.O., impotriva sistemului juridic al statului roman, solicitand prin aceasta, o hotarare a C.E.D.O. care sa oblige institutiile statului roman sa solutioneze dosarul 97/P/1990� referitor la crimele comise in timpul revolutiei.
"La orele 12, delegatia a depus o cerere catre CEDO prin care au solicitat ca actiunea juridica sa fie solutionata de catre C.E.D.O. in regim de urgenta, avand in vedere gravitatea faptelor probate si durata tergiversarii: 18 ani", au declarat revolutionarii.
Intre orele 13-16 delegatia revolutionarilor protestatari a participat la o manifestatie autorizata in fata Palatului Consiliului Europei la care au participat si romani din diaspora. Manifestantii au cantat cantecele Pietii Universitatii si au arborat pancarte cu urmatoarele slogane traduse in limba franceza: "Iliescu judecat pentru sangele varsat!", "Avem crime. N-avem criminali!", "Greva foamei pentru Adevar", "Vrem sa stim cine-a tras in noi in decembrie 1989", "Pacat, pacat, de sangele varsat!", "Justitia romana impiedica aflarea adevarului", "De 18 ani puterea politica ascunde criminalii",� "Jos comunistii!", "Iliescu si ai lui, criminalii neamului!".
"Apelul pentru Adevar"
In jurul orei 15,30 delegatia revolutionarilor protestatari a fost contactata de dl Philippe Romenon - reprezentantul secretarului general al Consiliului Europei. Acestuia i-a fost predata oficial versiunea franceza a Apelului pentru Adevar - semnat pana in prezent de peste 500 de personalitati din Romania si din diaspora, si contrasemnat� la locul manifestatiei de toti participantii. Prezentam integral continutul acestuia:
"Romania de astazi este profund imorala tocmai pentru ca este cladita pe fratricidul nepedepsit reprezentat de cele peste 1100 de crime comise in timpul revolutiei anticomuniste. in timp ce comunismul a cazut fara victime in toate celelalte foste tari comuniste, in tara noastra a fost un macel de proportii uriase. De 18 ani pacatuim in neadevar si injustitie. Romania nu va putea cladi nimic bun pe crime, minciuni si nedreptati. Incredibilul masacru nu a fost judecat pana acum pentru ca justitia si alte institutii ale statului au fost aservite sau corupte de autorii celor peste 1100 de crime. Nu ne vom elibera de marea coruptie, nu vom reforma clasa politica si justitia decat dupa ce vom cunoaste adevarul despre fratricidul din decembrie 1989 si cel din iunie 1990 comis impotriva societatii civile, a partidelor istorice si a presei independente. Orice efort e in zadar daca nu incepem cu inceputul: cunoasterea acestui adevar care e unica sansa a Romaniei. Prin tacerea ei, o mare parte din clasa politica de astazi se face vinovata de complicitate morala cu autorii masacrului comis pentru a deturna caracterul anticomunist al revolutiei incepute acum 18 ani. Acum, cand Romania este membra a NATO si UE, aceasta revolutie trebuie terminata si se cuvine sa devina "de catifea".
Ne manifestam ingrijorarea ca la 18 ani de la revolutia anticomunista, este nevoie ca peste 700 de revolutionari sa faca greva foamei pentru implinirea unor deziderate majore ale societatii civile, exprimate constant de 18 ani incoace. Ne exprimam nelinistea fata de starea grava de sanatate in care se afla revolutionarii aflati in greva foamei din 18 Decembrie 2007 - Ziua Condamnarii Crimelor Comunismului in Romania. Mentionam ca in 20 ianuarie a.c., 33 de grevisti ai foamei au trecut la "greva neagra", a foamei si a setei.
Solicitam Presedintelui Romaniei sa se implice in continuare, conform obligatiilor prevazute de Constitutie, in medierea solutionarii dezideratelor societatii romanesti.
Facem apel la Procurorul General, la membrii Parlamentului si ai Guvernului, sa se angajeze in rezolvarea cererilor societatii civile care sunt totodata revendicari ale revolutionarilor grevisti ai foamei:
Aflarea adevarului despre crimele istoriei recente a Romaniei prin solutionarea cu maxima celeritate a dosarelor Revolutiei si mineriadelor. Publicarea imediata de catre Procurorul General al Romaniei a calendarului cu termene maxime pentru fiecare etapa de cercetare juridica. Conform art. 21 din Constitutie, victimele celor peste 1100 de crime, cei peste 3300 de raniti si urmasii eroilor revolutiei "au dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil". 18 ani nu este un termen rezonabil, ci o batjocura fata de eroi si fata de noi insine.
Adoptarea urgenta de catre Parlament a legii lustratiei (votata de Senat si blocata de doi ani in Camera Deputatilor), precum si a legii votului uninominal".
Apelul este adresat presedintelui Romaniei, premierului, procurorului general, presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor. Totodata, el a fost trimis spre informare presedintelui Comisiei Europene
Grevistii foamei, in pericol
In timpul discutiilor, Teodor Maries, liderul revolutionarilor, i-a solicitat oficialului european sa transmita conducerii Consiliului Europei solicitarea si rugamintea de a spijini faptul ca actiunea depusa la CEDO sa fie judecata cu maxima urgenta, argumentand cu probe aceasta solicitare. Apelul pentru Adevar este adresat inclusiv inaltelor foruri europene.
Manifestantii au inclus din proprie initiativa, in versiunea franceza predata oficialului Consiliului Europei, solicitarea de deblocare a activitatii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.
La orele 16 delegatia s-a imbarcat in autocar spre Bucuresti. In cursul serii de ieri doi revolutionari aflati in greva foamei au avut probleme de sanatate, facandu-li-se rau. Ulterior starea sanatatii lor s-a ameliorat.
Iliescu pichetat pentru sangele varsat
��In cursul serii de vineri, autocarul va sosi in Bucuresti, unde delegatia revolutionarilor protestatari va picheta resedinta d-lui Ion Iliescu din str.Moliere nr.3-5. Daca acesta ii va primi, revolutionarii ii vor preda o copie dupa actiunea juridica depusa la CEDO.
Din delegatie fac parte revolutionari aflati in greva foamei din 18 dec.2007 pentru adevarul despre crimele istoriei recente, pentru� lustratia anticomunista si pentru alte revendicari.� Delegatia este formata din 39 de persoane: revolutionari, urmasi ai eroilor martiri, raniti, retinuti, luptatori in timpul revolutiei (din Bucuresti, Timis, Brasov, Cluj, Dambovita, Constanta, Prahova, Olt, Galati, Hunedoara, Bacau), precum si reprezentanti ai societatii civile - Alianta Civica - si ai sindicatelor din Galati, Slatina, Hunedoara, Roman, care compun Federatia sindicala "Solidaritatea - Virgil Sahleanu" a siderurgistilor din Romania.�
Revolutionarii considera ca deplasarea la Strasbourg a fost unica forma de a stabili pe cale juridica aflarea adevarului despre crimele comise in perioada infractionala 14 dec.1989-15 iunie 1990.
���
���
Tudor BORCEA  
 Afisari: 817  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
excrocii care se dau drepta ,,revolutionari si aparatori ai neamului"   de Ene Viorel
De ce tace PSD   de acvila
PSD cuibul cald si protector al canaliei criminale Iliescu   de Radu Dragan
A r h i v a
Stirile zilei 2008-02-08
 19:06 
Casa noua cu mort in baie
2 comentarii
 19:04 
Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant
1 comentariu
 18:55 
Electorale muzicale: Obama pe muzica de Black Eyed Peas
2 comentarii
 18:35 
Compania LukOil, pacalita de "nevasta" lui Emil Constantinescu
1 comentariu
 18:21 
Bursa revine pe rosu
 18:07 
Nemtii canta plecarea Nokia
2 comentarii
 17:38 
Scutirea romanilor de obligativitatea vizelor SUA mai intarzie
1 comentariu
 17:28 
Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei
2 comentarii
 17:11 
A infipt cutitul in pilot
1 comentariu
 16:50 
Basescu invita Franta sa liciteze pentru constructia reactoarelor de la Cernavoda
1 comentariu
 16:41 
Nimeni nu vrea bibelourile favorite ale Elenei Ceausescu
3 comentarii
 16:40 
Atac armat la primarie
 16:15 
Presedintele CSM: Decizia CCR se refera la "o persoana", termen ce nu se regaseste in Constitutie
 15:45 
AVAS a dat in judecata Petrom
 15:27 
Si-a otravit barbatul cu antigel
2 comentarii
 15:26 
Noua misiune spatiala pentru naveta Atlantis
 14:47 
Ion Iliescu: Traian Basescu a ajuns un izolat
2 comentarii
 14:33 
Putin declara deschisa cursa inarmarilor
3 comentarii
 13:51 
Ministerul Sanatatii cere o ancheta in cazul exportului de hormoni ucigasi
 13:34 
Un satelit spion va lovi Pamantul
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01301 sec.