Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sentinta definitiva a Curtii de Apel
Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu
 28 ianuarie, 15:53 
Andrei Iucinu si avocatul familiei Iucinu, Sergiu Andon (ZIUA-foto)
Curtea de Apel Bucuresti a respins luni definitiv si irevocabil recursul declarat de Ana Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei ce a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.
La termenul de luni, avocatul familiei Tinu, Gheorghe Dragomir, a cerut suspendarea judecarii recursului pe motiv ca Parchetul Prahova a declansat urmarirea penala pentru a elucida cauzele mortii omului de afaceri Dumitru Tinu, el depunand la dosar inscrisuri doveditoare in acest sens. Dragomir a mai sustinut ca exista un dosar de incepere a urmaririi penale cu privire la unul din martorii care au depus marturie pentru Andrei Iucinu, din cauza ca a mintit in fata instantei, avocatul cerand suspendarea si pentru acest motiv. Instanta a decis insa ca argumentele avocatului nu privesc prezenta cauza ce are ca obiect stabilirea paternitatii lui Andrei Iucinu, si a respins cererea de suspendare.
Potrivit Newsin, avocatul Gheorghe Dragomir a sustinut, in cererea de admitere a recursului si casare a hotararii instantei de apel, ca nu exista probe care sa ateste ca Dumitru Tinu a donat bunuri liceului in care a invatat Andrei Iucinu, ca mama lui Andrei Iucinu l-ar fi recunoscut pe Dumitru Schiopu ca tata al copilului si ca instantele de fond si apel le-au respins numeroase cereri si administrari de probe. Dragomir a pledat pentru casarea instantei de apel in ideea ca Ana Maria si Tamara Tinu au fost decazute ca parti, pe motiv ca n-au platit onorariul de expert desemnat sa efectueze o expertiza cu ADN. Avocatul a sustinut la termenul de luni ca expertul respectiv mai efectuase doua expertize in prezenta cauza, din care reiesea inrudirea dintre ADN-ul lui Andrei Iucinu si Dumitru Tinu, motiv pentru care a cerut recuzarea expertului si n-a mai considerat necesara plata onorariului. "Frica noastra principala este ca ne aflam intr-o situatie in care ni s-a refuzat constant administrarea de probe stiintifice, care erau vitale pentru rezolvarea cauzei". Dragomir a mai cerut admiterea recursului pe motiv ca trei dintre martorii care au depus marturie pentru Iucinu au mintit in fata instantei, procurorii demarand cercetari in acest sens.
Tinu: "Dragul meu baiat", "lumina vietii mele"
In replica, avocatii lui Andrei Iucinu au sustinut ca din probele administrate rezulta, fara tagada, ca acesta este fiul lui Dumitru Tinu si au cerut respingerea recursului. Valeriu Matei a precizat ca exista documente scrise de Dumitru Tinu, din care rezulta ca acesta era foarte atasat de fiul sau, caruia i s-ar fi adresat cu "dragul meu baiat" si "lumina vietii mele".
Curtea de Apel a respins pe 21 mai 2007 apelul formulat de sotia si fiica lui Dumitru Tinu in procesul avand ca obiect stabilirea paternitatii lui Andrei Iucinu si a mentinut sentinta anterioara, potrivit careia, Iucinu a fost recunoscut ca fiu al jurnalistului.
Tribunalul Bucuresti a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu si a retinut in judecarea cauzei ca intre ziarist si Emilia Iucinu "a fost dovedita o convietuire permanenta iar intretinerea materiala s-a exercitat benevol si in mod substantial in favoarea copilului minor".
in motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti� se arata ca Dumitru Tinu a contribuit "in mod real la acoperirea cheltuielilor legate de cresterea, educarea, dezvoltarea intelectuala si pregatirea profesionala a minorului".
"Aceasta atitudine a prezumtivului tata poate fi interpretata ca o marturisire tacita de paternitate, o marturisire care prin sine insasi nu atrage stabilirea realatiei de filiatie, dar care intrerupe evolutia termenului de prescriptie a actiunii", se mai arata in motivare. Instanta a mai retinut faptul ca Dumitru Tinu folosea fata de Andrei Iucinu apelativul "baiatul meu".
In afara acestor argumente, probate cu inscrisuri si martori de Emilia Iucinu, instanta a mai retinut in sentinta prin care l-a recunoscut pe Andrei ca fiu al lui Dumitru Tinu ca nu pot fi ignorate probele expertizei medico legale pentru cercetarea paternitatii.
Concluziile inrudirii biologice intre Andrei Iucinu si Elena Parvan (sora lui Dumitru Tinu) si Tinu Virgil (nepotul de frate precendent al lui Dumitru Tinu) au fost aratat ca exista o relatie de inrudire de 94,43% respectiv de 89, 21%, a mai retinut instanta.�
T.B.  
 Afisari: 574  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-01-28
 20:46 
Strainii patroneaza in Anglia
 20:13 
Regiunea Kosovo, aproape independenta
3 comentarii
 20:05 
Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare
20 comentarii
 19:47 
Presedintele Basescu se compara cu Adi de la Valcea
2 comentarii
 19:09 
Rata la banca pentru un loc de parcare in Bucuresti
1 comentariu
 19:05 
Nokia renunta la inca o divizie din Germania
 19:03 
Chinezii - de la valiza, la portbagaj
2 comentarii
 18:59 
Un nou caz Sebastian: Familia unui nou-nascut care a murit acuza medicii
1 comentariu
 18:42 
Universitatile americane isi muta cursurile pe You Tube
1 comentariu
 18:22 
Familia Kennedy il sprijina pe Barack Obama
3 comentarii
 17:22 
Le-a taiat gatul unor batrani de 70 de ani pentru cateva sute de lei
1 comentariu
 17:04 
Leul a castigat 0,0004 bani
2 comentarii
 16:38 
Copiii luati ostatici intr-o scoala din Pakistan au fost eliberati
 16:31 
Fara teme obligatorii, dar cu recomandari extrascolare
 16:30 
Chavez vrea o alianta anti-SUA
5 comentarii
 16:30 
Parlamentarii PSD nu vor vota legile educatiei
 16:04 
PD-L va depune o motiune simpla pentru anularea taxei de prima inmatriculare
2 comentarii
 16:00 
McDiplome de BAC
 15:58 
MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea
 15:38 
Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00955 sec.