Ziua Logo
  Nr. 4058 de vineri, 12 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Noul ministru ameninta cu demiterea secretarilor de stat in cazul aplicarii clauzei de salvgardare
Basescu a semnat decretul de numire a lui Ciolos la Agricultura
 12 octombrie, 14:18 
Dacian Ciolos, noul ministru al Agriculturii
Presedintele Traian Basescu a semnat, in urma cu putin timp, decretul de numire in functia de ministru al Agriculturii a fostului subsecretar de stat, Dacian Ciolos, dupa ce nominalizarea acestuia i-a fost transmisa, in aceasta dimineata, de catre premierul Calin Popescu Tariceanu. Noul ministru al Agriculturii a declarat, astazi, pentru NewsIn, ca va demite toti secretarii de stat din Ministerul Agriculturii, daca Romania va fi sanctionata de Comisia Europeana prin aplicarea clauzei de salvgardare, dar este optimist ca aceasta situatie poate fi evitata. Dacian Ciolos a indeplinit functia de subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii si este specialist in domeniu, cu experienta solida in relatia cu institutiile Uniunii Europene pe domeniul agriculturii, precizeaza acelasi comunicat.
Dacian Ciolos a declarat astazi pentru NewsIn ca este optimist in privinta evitarii clauzei de salvgardare. "Obiectivul meu principal la conducerea ministerului este evitarea clauzei si sunt optimist ca putem reusi", a aratat el. "Daca nu credeam in aceasta posibilitate, nu acceptam aceasta functie", a precizat Ciolos. Daca Romaniei i se aplica totusi temuta clauza, a aratat el in continuare, ministerul la conducerea caruia a fost chemat va trebui sa-si asume vina ca nu a putut indeplini cerintele Comisiei Europene. "In aceasta situatie, pe care, repet, o putem evita, voi demite secretarii de stat din minister, pentru ca trebuie sa existe o asumare colectiva, o responsabilitate fata de neindeplinirea cerintelor europene", a aratat Ciolos, adaugand ca "de acest lucru depinde si o buna relatie cu Comisia, pentru ca altfel nu mai avem credibilitate, daca nu ne asumam vina". "Voi trasa responsabilitati clare pentru a rezolva toate intarzierile", a subliniat Ciolos. Printre celelalte prioritati pe care Dacian Ciolos a anuntat ca le are in vedere in calitate de ministru al Agricuturii se numara si fondurile europene pentru dezvoltare rurala si elaborarea politicilor sectoriale in agricultura.
Ciolos a absolvit in 1994 Facultatea de Horticultura din Cluj, ulterior obtinand diploma de agronomie aprofundata la Ecole Nationale Sup�rieure Agronomique ENSAR, Rennes. De asemenea, a terminat cursuri de master la Ecole Nationale Sup�rieure Agronomique ENSA M, Montpellier. In perioada 2000-2006, a fost doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de� Cercetari Agronomice Montpellier, Franta. Din punct de vedere profesional, Ciolos a facut stagii in ferme ecologice din Franta, in perioada 1991-1996. Incepand cu 1997, timp de doi ani, Dacian Ciolos a fost stagiar la Bruxelles, divizia de dezvoltare rurala, perioada in care a fost responsabil cu pregatirea programului SAPARD. Din 1999, el a fost coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola, pana in decembrie 2001. In perioada 2002-2003, a indeplinit functia de task manager in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Din 2005, pana in mai 2007, Ciolos a fost consilier al fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, si reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European. Pana la nominalizarea ca ministru, Ciolos�a fost subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii si a avut in grija Agentia de Plati Interventie pentru Agricultura.
Alina OLTEANU  
 Afisari: 166  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
de ce-l tinuratzi pe bara pina acu?   de buratino
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-12
 18:28 
Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer
1 comentariu
 17:46 
Gheorghe Ciorba, trimis in judecata pentru evaziune fiscala
 17:36 
Guvernul, amenintat cu motiune de cenzura si "Operatiunea caltabosul" II
1 comentariu
 16:34 
Empire State Building celebreaza sfarsitul Ramadanului
 16:24 
"Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile
1 comentariu
 15:17 
Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet
1 comentariu
 15:16 
Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare
1 comentariu
 14:57 
Al Gore si Comisia de experti ONU pentru schimbari climatice, marii castigatori
 13:22 
Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar
 Top afisari / comentarii 
 Sursa si dovada (3877 afisari)
 Suspectul nr. 1 (2676 afisari)
 Impuscat mortal de politistii pe care i-a injunghiat (1915 afisari)
 Si ministri corupti, si politie politica (1865 afisari)
 Von Bismarck, contele cocaina (1625 afisari)
 Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar (493 afisari)
 Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet (451 afisari)
 Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer (192 afisari)
 "Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile (185 afisari)
 Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare (172 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01124 sec.