Ziua Logo
  Nr. 4054 de luni, 8 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politic
Tariceanu evoca posibilitatea suprapunerii alegerilor parlamentare cu cele locale
 8 octombrie, 17:39 
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat astazi ca ''exista posibilitatea sa organizam simultan alegerile locale cu cele parlamentare, undeva in iunie''. El a precizat ca aceasta ''e o decizie care nu a fost luat�, dar a fost evocata aceasta posibilitate''. Totodata, premierul a declarat ca avand in vedere importanta legii votului uninominal, ar fi util ''sa avem o dezbatere pentru a hotara impreuna cu partidele parlamentare care este sistemul de vot pe care sa mergem''. Rugat sa comenteze aceste declaratii, presedintele PD, Emil Boc, a afirmat ca nu crede nimic din ce spune Tariceanu, in timp ce purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a spus ca nu intelege de ce premierul, ''care s-a ferit pana acum de anticipate, le doreste acum''.
Vorbind despre necesitatea ca Parlamentul sa adopte cat mai curand legea privind introducerea votului uninominal, premierul Tariceanu a declarat astazi ca PNL ia in calcul organizarea alegerilor anticipate simultan cu cele locale. "Tinem cont ca alegerile pentru Parlament sunt programate sa aiba loc la finele lui 2008 dar exista si posibilitatea evocata deja sa organizam simultan alegerile locale cu cele parlamentare, undeva in iunie'', a spus premierul. ''Eu cred ca Parlamentul ar trebui sa tina cont de aceste constrangeri de timp si sigur ca eu voi tine cont de ele'', a mai spus premierul. Intrebat daca Guvernul isi va asuma raspundera pentru proiectul de introducere a votului uninominal, Tariceanu a raspuns ca "exista aceasta posibilitate", cu toate ca, "luand in considerare importanta acestei legi, ar fi normal ca ea sa se bucure de dezbatere la care toate partidele sa poat� participa". El a precizat insa ca aceasta ramane doar o ''masura de rezerva'' pentru situatia in care s-ar intra intr-o criza de timp.
Rugat sa comenteze declaratiile premierului cu privire la posibilitatea suprapunerii alegerilor parlamentare anticipate cu cele locale, presedintele PD Emil Boc a raspuns intai ca s-ar bucura ''sa-i fi venit domnului Tariceanu mintea cea de pe urma". Totusi, a aratat el, "nu cred nimic din ceea ce spune Tariceanu, pentru ca s-a razgandit de prea multe ori".
Theodor Stolojan, presentele PLD, a declarat la randul sau pentru NewsIn ca ''alegerile parlamentare si cele locale sunt un lucru cu totul distinct fata de cele parlamentare'' si ca propunerea premierului este ''total iresponsabila''.
Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, s-a aratat si el sceptic fata de declaratiile lui Tariceanu. "Nu inteleg de ce Tariceanu, care s-a ferit pana acum de alegeri anticipate, le doreste acum'', a declarat el pentru NewsIn, explicand ca premierul ''ar fi trebuit sa ne aduca argumente de fond si de forma, ori nu ni le-a prezentat. Am fi putut crede ca doresc sa profite la parlamentare de pe urma mobilizarii infrastructurii teritoriale pentru alegerile locale'', a mai spus Diaconescu, insa ''PNL nu are o infrastructura la fel de puternica, de exemplu, cu a PSD".
Kelemen Hunor, presedintele executiv al UDMR, considera ca ideea suprapunerii alegerilor este una benefica. El a declarat pentru Rompres ca, personal, se pronunta in favoarea organizarii simultane, in luna iunie a anului viitor, a alegerilor locale si a celor parlamentare. Printre argumentele invocate de Hunor in acest sens se numara si cel financiar, el aratand ca ''nu va trebui sa ne mobilizam de doua ori sa platim de la bugetul de stat''. Presedintele executiv al UDMR a declarat ca mai este destul timp pana la anul pentru ca formatiunile politice sa se pregateasca. ''Partidele trebuie sa fie pregatite pentru orice fel de alegeri'', a subliniat Hunor.
Alina OLTEANU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-08
 19:18 
Chiuariu: CSM si-a insusit raportul inspectiei judiciare la DNA
1 comentariu
 17:34 
Politistii au gasit haine cu sangele avocatei disparute in Brasov
 15:41 
Parchetul General a cerut aviz pentru urmarirea penala a lui Remes
3 comentarii
 15:03 
Tariceanu invita partidele la negocieri pe buget
 13:22 
Doi americani si un britanic primesc Nobelul pentru cercetari pe celule-susa
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu prosteste populatia (2693 afisari)
 DNA politic (2544 afisari)
 Basescu distructiv (2179 afisari)
 Baza de la Kogalniceanu, obiectiv strategic al SUA (1661 afisari)
 Viata artificiala devine posibila (1481 afisari)
 Chiuariu: CSM si-a insusit raportul inspectiei judiciare la DNA (359 afisari)
 Parchetul General a cerut aviz pentru urmarirea penala a lui Remes (237 afisari)
 Politistii au gasit haine cu sangele avocatei disparute in Brasov (179 afisari)
 Doi americani si un britanic primesc Nobelul pentru cercetari pe celule-susa (168 afisari)
 Tariceanu invita partidele la negocieri pe buget (106 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.