Ziua Logo
  Nr. 4015 de joi, 23 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Emil Boc nu crede in motiunea PSD
 23 august, 17:07 
Emil Boc, presedinte PD (Mircea Paun, ZIUA foto)
Presedintele PD se teme ba ca PSD-ul nu va depune motiunea de cenzura, ba ca parlamentarii social-democrati nu o vor vota. Oricum ar da-o, nu e bine. Emil Boc a anuntat astazi ca scopul motiunii PSD nu ar fi in realitate altul decat acela de a accede la guvernare si de a obtine fonduri guvernamentale sau functii in administratia locala. Liderul PSD Mircea Geoana s-a grabit sa-l contrazica pe Boc, aratand ca toti parlamentarii social-democrati vor vota motiunea si ca e normal ca demersul partidului sau sa-i sperie pe unii, fiind in joc "multe interese" si "functii importante".
Emil Boc continua sa se arate sceptic cu privire la intentia reala a PSD de a depune controversata motiune. Liderul PD considera ca "intentia PSD de a depune o motiune este doar o forma de santaj la adresa PNL-ului pentru pozitii guvernamentale sau administratie locala si pentru fonduri suplimentare". Boc a aratat ca nici macar nu crede ca motiunea va fi cu adevarat depusa si ca, daca totusi va fi depusa, ea nu va fi votata nici chiar de initiatorii ei. "Eu raman inca pesimist cu privire la depunere sau daca o vor depune", a marturisit el. "Sunt convins ca 30 de parlamentari PSD vor fi in strainatate, 20 vor fi bolnavi, 10 nu vor vota astfel incat motiunea sa nu treaca", a declarat presedintele PD pentru Realitatea TV.
Boc a explicat ca demersul social democratilor "va fi lipsit de finalitate pentru ca exist� legaturi subterane puternice intre PSD si PNL de natur� financiar�, politica si economica, care ii leaga ombilical". El a profitat de ocazie pentru a se lepada de PSD inca odata, parand sa dea uitarii faptul ca, in urma cu ceva timp, vorbea despre posibilitatea schimbarii programului politic al partidului ce interzice orice colaborare cu social-democratii.
Geoana: Nu dam nici un fel de atentie acestor comentarii
Mircea Geoana, presedinte PSD (Lucian Curelariu, ZIUA foto)
Mircea Geoana a tinut sa contrazica afirmatiile liderilor PD Elena Udrea si Emil Boc, declarand astazi la Arad ca: "Suntem 147 de parlamentari, toti vom fi prezenti la vot si vom vota in favoarea motiunii noastre. Ce fac alte partide, ce calcule politice au, cum se prepozitioneaza in ecuatia post-motiune nu ne intereseaza pe noi si nu le comentam". "Nu cumva sa fie cei din PD in concediu", a atentionat liderul PSD, "pentru ca vad ca au resurse financiare pentru croaziere in destinatii exotice". Geoana a adaugat ca o sa mai apara speculatii pe tema optiunilor venite din interiorul partidului si bombardamente mediatice cu speculatii si intrigi. El a exlicat ca "sunt multe interese, multi oameni care risca sa isi piarda functii importante si actioneaza cu disperarea inecatului", informeaza NewsIn. "De aceea", a concluzionat Geoana, "nu dam nici un fel de atentie acestor comentarii si ne asteptam ca, pana la introducerea motiunii si in perioada dezbaterilor, sa avem tot felul de articole si comentarii pe aceast� tema".
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, redactor sef adjunct:
"Dl Boc se contrazice singur. Odata zice ca PSD-ul va sabota propria-i motiune de cenzura, dupa ce, mai la deal, spusese ca social-democratii vor sa acceada la guvernare. Apropos de faptul ca e posibil ca unii parlamentari sa voteze impotriva motiunii, pesedistul Ion Stan a anuntat ca va cere plenului celor doua Camere sa fie aprobata procedura de vot deschis, prin ridicare de maini".
Alina OLTEANU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-23
 17:10 
Filmul lui Cristian Mungiu merge la Oscar
1 comentariu
 16:18 
Detinutii politici vor fi reabilitati de o noua lege
 15:35 
Nadia Comaneci catre Gheorghe Hagi: "Sa puna piciorul in prag"
1 comentariu
 14:41 
Estonia a inculpat un fost demnitar pentru deportari staliniste
 13:58 
''Moartea alba'' vine cu submarinul
 13:54 
The Bourne Ultimatum (Ultimatumul lui Bourne)
 13:30 
Iranul a pregatit americanilor ''bomba inteligenta''
 13:23 
La limba romana a fost aleasa varianta 40
 13:03 
"Paris Match" i-a facut liposuctie virtuala lui Sarkozy
 Top afisari / comentarii 
 Inseloteria nationala (3314 afisari)
 Misterul mastii mortuare a lui Napoleon (3082 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (II) (2597 afisari)
 Grigore Cartianu fata cu reactiunea (2334 afisari)
 Gigi Becali: "Eu comand la Steaua!" (2210 afisari)
 "Paris Match" i-a facut liposuctie virtuala lui Sarkozy (439 afisari)
 Filmul lui Cristian Mungiu merge la Oscar (255 afisari)
 Nadia Comaneci catre Gheorghe Hagi: "Sa puna piciorul in prag" (238 afisari)
 Iranul a pregatit americanilor ''bomba inteligenta'' (195 afisari)
 ''Moartea alba'' vine cu submarinul (177 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00889 sec.