Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Ionel Sinescu: Nu sunt vinovat de moartea Patriarhului
Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist
 7 august, 15:28 
foto: Lucian CURELARIU, ZIUA foto
Medicii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut greseli, iar posibilitatea unui caz de malpraxis este exclusa. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti, care au decis trimiterea dosarului la Colegiul National al Medicilor. Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarh, sustine ca nu este vinovat de moartea lui Teoctist. Seful Clinicii de chirurgie urologica din cadrul Spitalului Fundeni a declarat, aseara, la emisiunea "Ultima Ora" de la Realitatea TV, ca Patriarhul nu avea o infectie urinara inainte de a fi operat. Reactia vine dupa ce ZIUA a facut dezvaluiri despre moartea Inaltului prelat al Bisericii Ortodoxe si a publicat in editia de astazi un material in care medicul personal al Patriarhului afirma ca pacientul sau se afla in plin tratament cu Plavix, un anticoagulant puternic, care trebuia obligatoriu intrerupt cu 72 de ore inainte de operatie.
Colegiul Medicilor Bucuresti exclude posibilitatea unui malpraxis
Medicii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut greseli, iar posibilitatea unui caz de malpraxis este exclusa. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB), care au analizat astazi acuzatiile aduse medicului urolog Ionel Sinescu, legate de operatia suferita de Patriarhul Teoctist pe 30 iulie.
In urma intrunirii, membrii CMB au decis trimiterea dosarului la Colegiul National al Medicilor. "Vrem sa dovedim ca este o ancheta corecta si de aceea vom inainta documentele Comisiei de disciplina a Colegiului Medicilor din Romania", a declarat astazi Ioan Lascar, presedintele Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din Bucuresti, citat de Mediafax. Desi afirmase initial ca nu ar fi nevoie ca acest caz sa ajunga in atentia Colegiului Medicilor din Romania (CMR), intrucat Comisia de Disciplina a CMB este un organism independent, in urma insistentelor mass-media, conform carora Comisia de Disciplina a CMB ar putea evalua subiectiv acest caz, dat fiind faptul ca medicul Sinescu este membru al acestei Comisii, a fost luata decizia tranferarii dosarului la CMR.
Sorin Paveliu (ZIUA foto)
Intr-un interviu acordat BBC, doctorul Sorin Paveliu, membru al Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor a declarat ca, "pentru a constata ca s-a facut un malpraxis, ar fi trebuit sa fie autopsiat cadavrul. Oricum, aceasta procedura nu s-a efectuat, dupa parerea mea, cu incalcarea legii; ipoteza de a demonstra un malpraxis este exclusa de la bun inceput, deci o sa ramana cel mult o discutie si poate o eventuala sanctiune pentru lipsa de consimtamant, pentru nerespectarea confidentialitatii si eventual pentru neefectuarea autopsiei". Intrebat daca medicii sunt vinovati si pentru ca l-au operat pe Patriarh la mai putin de 24 de ore de la internare, Paveliu spune ca, desi nu pune la indoiala profesionalismul medicilor Sinescu si Tulbure, considera ca acestia" au obligatia sa respecte toate procedurile tocmai ca acest profesionalism sa nu poata fi pus in dubiu de nimeni. Or, micile incalcari de proceduri, poate in unele cazuri de cutume medicale, pentru ca, repet, noi nu avem niste protocoale, desi ele sunt obligatorii prin lege, aceste incalcari de proceduri si de cutume duc pana la urma la ridicarea unor suspiciuni, care, uite, ca ridica pete negre asupra unor cariere profesionale aproape ireprosabile".
Ionel Sinescu: Nu sunt vinovat de moartea Patriarhului
Seful Clinicii de chirurgie urologica din cadrul Spitalului Fundeni, profesorul Ionel Sinescu, sustine in continuare ca nu este vinovat de moartea lui Teoctist. Acesta a afirmat aseara, la Realitatea TV, ca Patriarhul nu avea o infectie urinara inainte de a fi operat.
"I-am facut, printre altele, urocultura, la Fundeni si a iesit negativa. Deci nu exista nici un microb in urina. Diagnosticul profesorului Ursea este neclar", a spus medicul. Conform propriilor declaratii, medicul recunoaste insa ca nu a avut semnatura Patriarhului inainte de a instra in sala de operatii, deoarece Prea Fericitul a fost cel care a solicitat internarea si operatia.
Reactia vine dupa ce ZIUA a publicat in editia de astazi un material in care medicul personal al Patriarhului afirma ca pacientul sau se afla in plin tratament cu Plavix, un anticoagulant puternic, care trebuia obligatoriu intrerupt cu 72 de ore inainte de operatie.
Pentru detalii, accesati site-ul ZIUA:
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-07&id=224922
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-06&id=224866
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-03&id=224780
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-01&id=224687
C.S, D.C  
 Afisari: 159  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-07
 18:35 
Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni
 18:11 
Conservatorii vor repolitizarea functiei de prefect
 15:34 
Regizorul Sydney Pollack este bolnav
 15:27 
70 de copii suspecti de hepatita, internati in acelasi timp
 14:51 
Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei
 14:49 
Candidatii la scaunul de Patriarh, verificati de CNSAS
 14:05 
Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau
 12:48 
Cod Galben in 23 de judete
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.