Ziua Logo
  Nr. 3985 de joi, 19 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Caldura mare!
Presedintele Vladimir Voronin l-a inrolat pe Iisus in Partidul Comunist
 19 iulie, 15:19 
Vladimir Voronin
''Intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si, dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist'', a declarat presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la o intalnire cu capii religiosi din Moldova. Voronin a adaugat ca singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, "iar comunistii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comunisti". ''Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti'', a argumentat liderul de la Chisinau. In biserica s-a lasat o liniste de mormant - mitropolitul Vladimir a zambit, unii preoti au facut o grimasa neplacuta, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant, relateaza cotidianul Flux, preluat de Rompres.
''Daca e sa facem o ecuatie matematica, atunci Partidul Comunist din Republica Moldova este egal cu Mitropolia Moldovei, iar Alianta Moldova Noastra, PPCD, Partidul Liberal si toate celelalte este egal cu Mitropolia Basarabiei. Preotii, daca vor sa existe in Mitropolia Moldovei, nu au de ales decat comunistii'', a atentionat Voronin, cerand in mod expres sustinerea bisericii la viitoarele alegeri, din 2009. Potrivit publicatiei Flux, in replica, episcopului de Balti, Marchel, a declarat ca biserica i-a sustinut intotdeauna pe comunisti si ''o sa va sustinem si mai departe, iar daca IPS Vladimir o sa ne dea unda verde, vom indemna oameni sa voteze Partidul Comunist''.
REACTII LA CALD:
George DAMIAN, redactor Departament Politica Externa:
''Ca presedintele de la Chisinau Vladimir Voronin l-a varat cu anasana pe Iisus Hristor in tagma comunistilor nu reprezinta ceva nou pentru absolventii de studii superioare la Moscova. Avem si la Bucuresti un exemplu de aceeasi natura - este drept ca ceva mai retinut: Ion Iliescu a trecut foarte repede de la "intinarea idealurilor socialismului stiintific" - vorbe rostite cu patos chiar pe 22 decembrie 1989 la televiziunea nationala - la leganari de colive in direct tot la televiziunea nationala, inchinaciuni pana in pamant si smerenie in priviri la cate o sfestanie de partid si de stat.
Atunci cand comunistii si-au dat seama ca nu vor putea smulge credinta din sufletul oamenilor prin incarcerarea preotilor au trecut la metode mai perverse - i-au recrutat pe preoti in sprijinul partidului. "Fa-te frate cu dracul pana treci puntea" e o chestie riscanta - mai ales cand ai de-a face cu satanele comuniste, de foarte multe ori de sub preasfintele sutane au inceput sa se iteasca cozi imbarligate si copite.
La stirea despre cuvintele lui Voronin mai trebuie adaugat ca acesta s-a adresat preotilor Mitropoliei Moldovei - structura sustinuta de Patriarhia de la Moscova - iar mesajul de smerenie si sprijin trebuie transmis de episcopii de dincolo de Prut catre superiorii ierarhici de la Moscova. Voronin si comunistii lui au intrat intr-o cadere totala si se agata si de sutanele moscovite, nu doar de pulpanele mantalelor kgb-iste. ''.
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Un presedinte jenant   de Cititorul exigent
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-19
 18:46 
Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB
4 comentarii
 17:30 
Panica in Manhatten
 16:51 
Rusia va expulza patru diplomati britanici
 16:21 
Stolojan a explicat la Parchet de ce avea nevoie Alro de contracte
 16:14 
Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj
 15:25 
Lacatul Arhivelor PCR
 14:46 
SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo
 14:43 
Domnul Brooks (Mr. Brooks)
 14:04 
Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria
 Top afisari / comentarii 
 Moscova ameninta Londra cu bombardierele (4239 afisari)
 Flit peste Prut (2257 afisari)
 Dick Marty, un bilet pentru Tiraspol (2110 afisari)
 Ion Iliescu militar? (1704 afisari)
 Oameni de cultura si odihna (1278 afisari)
 Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB (226 afisari)
 Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria (140 afisari)
 SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo (107 afisari)
 Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj (104 afisari)
 Rusia va expulza patru diplomati britanici (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.