Ziua Logo
  Nr. 3985 de joi, 19 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Laudat de Basescu, "impacat" cu Vanghelie
Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte al PSD
-- ULTIMA ORA: Demisia lui Vasile Dancu din functia de vicepresedinte al PSD este o decizie personala care va fi respectata, dar poate ca, dupa ce va trece canicula, acesta se va razgandi, a declarat azi presedintele PSD, Mircea Geoana, conform unui comunicat remis Rompres."Ii multumesc lui Vasile Dancu pentru activitatea de pana acum si il asigur de faptul ca in ciuda unor diferente de opinii, impartasim aceleasi valori de stanga. Regret ca Vasile Dancu vrea sa ne paraseasca inainte de o batalie politica importanta. Sper insa ca, dupa ce trece canicula, sa se gandeasca mai bine si sa revina. Avem nevoie de expertiza sa, de implicare, astfel incat sa performam nu numai la alegerile europarlamentare, ci si la cele locale, parlamentare si prezidentiale", a subliniat Geoana. Liderul social-democrat a recunoscut ca, in aceasta perioada de transformare si de modernizare a partidului, "multe gesturi politice au fost tratate intr-o maniera mult prea personala". "Insa este absolut necesar ca echipa de conducere sa actioneze unitar si disciplinat", a mentionat Mircea Geoana.
 17 iulie, 17:26 
Foto: Rompres
Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte al PSD pentru analiza politica si comunicare, invocand hotararea presedintelui partidului, Mircea Geoana, de a-i interzice sa dea interviuri presei pe teme de strategie, reiterata la ultimul Comitet Executiv National. Conform unui comunicat dat publicitatii, azi, de Biroul de presa al PSD Cluj, senatorul Vasile Dancu a demisionat, ieri, din functia detinuta in partid. In demisia inaintata presedintelui PSD, Mircea Geoana, Vasile Dancu declara ca motivatiile gestului sau sunt personale, dar si politice, legate de modalitatile concrete prin care se realizeaza managementul politic al PSD. Surse din partid au declarat pentru NewsIn ca senatorul ar fi fost deranjat de modul in care unii colegi au "regizat" pentru presa scena impacarii cu Vanghelie. Mircea Geoana zice ca nu comenteaza pentru ca nu stia, dar se pare ca, de fapt, el aflase primul.
"In ultimele luni, partidul pune in practica o strategie si o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publica si credibilitatea PSD ca partid de opozitie, iar solutiile propuse de mine sunt, in mod sistematic, respinse. In plus, hotararea dumneavoastra de a-mi interzice sa dau interviuri presei, <<pe teme strategice>>, reiterata la ultimul Comitet Executiv National, ma pune in imposibilitatea de a raspunde sarcinilor pe care le am ca vicepresedinte pentru analiza politica si comunicare. Ca intelectual de stanga, nu pot accepta pierderea libertatii de gandire si a capacitatii de expresie a analizei critice. Sunt sigur ca si domnia voastra pretuiti aceste valori eterne ale social-democratiei", precizeaza Vasile Dancu in documentul adresat presedintelui partidului, potrivit sursei citate.
De asemenea, senatorul PSD subliniaza ca va ramane alaturi de echipa de conducere a PSD atunci cand va fi nevoie de expertiza sa. Totodata, Vasile Dancu isi afirma dorinta de a reprezenta mai bine comunitatea care i-a acordat mandatul de membru al Senatului Romaniei, precum si de a servi interesele tarii in Parlamentul European, pentru lunile care au mai ramas din mandatul sau.
In finalul scrisorii, Vasile Dancu precizeaza ca decizia sa este una individuala. "Gestul meu este un act de vointa individuala si nu implica in nici un fel Organizatia PSD Cluj sau alte organisme politice din care fac parte", sustine Dancu, potrivit comunicatului.
Conducerea PSD hotarase, ieri, ca pana joi grupul de lucru condus de Vasile Dancu sa structureze un program electoral pentru candidatii partidului la alegerile europarlamentare.
Potrivit NewsIn, Dancu il anuntase, ieri, doar pe Geoana de decizia sa, motiv pentru care conducerea PSD stabilise ca vicepresedintii Liviu Dragnea si Vasile Dancu sa coordoneze campania pentru alegerile europarlamentare.
Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, joi era programata prima intalnire a conducerii PSD cu europarlamentarii din acest moment ai partidului. In cadrul acesteia, grupurile de lucru conduse de Dragnea si Dancu urmau sa isi prezinte proiectele privind organizarea si programul electoral.
Geaona se face ca nu stie
Contactat de NewsIn, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca nu stie de decizia colegului sau si ca va comenta demisia acestuia din functia de vicepresedinte dupa ce va vorbi cu el.
Pe de alta parte, surse din partid au declarat pentru NewsIn ca Vasile Dancu i-ar fi prezentat liderului PSD, Mircea Geoana, demisia din functia de vicepresedinte, ieri, la finalul sedintei Biroului Permanent National.
REACTII LA CALD
Roxana ANDRONIC, redactor Departament Politica Interna:
"Plecarea lui Vasile Dancu consfinteste, o data in plus, ruperea lui Mircea Geoana de Grupul de la Cluj. Dancu a spus in repetate randuri ca el nu e de acord cu modul de a actiona politic al liderului partidului, care lider a ajuns in acesta pozitie sprijinit tocmai de Grupul de la Cluj. Vor urma si alte demisii si se zvoneste ca Gruparea de la Cluj va pleca din PSD si va intra in PD".
A.G.  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ia sa vedem cine se integreaza in "absolut"   de Shadow
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-19
 17:28 
Relansarea procesului "inchisorile CIA"  2007-07-17
1 comentariu
 16:43 
Razboi diplomatic fara precedent intre Marea Britanie si Rusia  2007-07-17
1 comentariu
 16:22 
Nor toxic la 160 de km de Romania  2007-07-17
 15:53 
Referendum bilingv pentru autonomia Tinutului Secuiesc  2007-07-17
 15:52 
Guvernul sustine ca raspunde pentru majorarea pensiilor in fata Parlamentului  2007-07-17
 Top afisari / comentarii 
 Moscova ameninta Londra cu bombardierele (4239 afisari)
 Flit peste Prut (2257 afisari)
 Dick Marty, un bilet pentru Tiraspol (2110 afisari)
 Ion Iliescu militar? (1704 afisari)
 Oameni de cultura si odihna (1278 afisari)
 Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB (226 afisari)
 Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria (140 afisari)
 SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo (107 afisari)
 Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj (104 afisari)
 Rusia va expulza patru diplomati britanici (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.