Ziua Logo
  Nr. 3955 de joi, 14 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Din ciclul "Ispravile presedintilor"
Sarkozy euforic in Germania, George W. Bush fara ceas in Albania
 12 iunie, 16:17 
Nicolas Sarkozy
Clubul sefilor de stat "de isprava" are, oficial, de astazi, un nou membru. Imaginile cu seful de stat francez, Nicolas Sarkozy, intr-o stare vizibil "euforica", la conferinta de presa de dupa dineul cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la summitul G8 din Germania, sparge topul descarcarilor de pe Internet. "Sa-l fi imbatat, oare, Putin pe Sarkozy? Sa fi fost vorba de un discurs in stare de ebrietate, ori doar de o simpla oboseala?", se intreaba reporterii ziarului "Le Matin", primii care au semnalat starea cel putin stranie in care s-a prezentat Sarkozy in fata jurnalistilor. Nici presedintele Bush nu se dezminte. Gafele in intrunirile oficiale vin una dupa alta, ca si intamplarile iesite din conventional in care presedintele celei mai importante natiuni de pe glob este implicat, cu sau fara voia sa. Cea mai recenta dintre ele este "baia de multime" din Albania, in urma careia charismaticul Bush a ramas fara ceasul de la mana. Apelativului "Sir!" folosit de Bush Jr. sambata la Roma, in adresarea catre Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea, intrunire la care a ales sa adopte, pe langa limbajul nepotrivit si o pozitie neprotocolara, in "stil texan" pe toata durata intrevederii, i se adauga gestul "de scuze" catre Regina Elisabeta a Marii Britanii. Atunci, liderul de la Casa Alba a ales sa-i faca majestatii sale cu ochiul, pentru a "drege" o alta greseala, facuta cu cateva secunde inainte, in discursul de intampinare, cand o simpla data spusa gresit a imbatranit-o pe suverana britanica cu 100 de ani. Peste toate acestea, Bush a trecut cu zambetul pe buze. Asteptam reactia oficiala a Presedintiei franceze. Iar lumea intreaga astepta cu nerabdare urmatoarele peripetii ale presedintilor.
Sarkozy, "vesel" la conferinta G8
Imaginile cu seful de stat francez, Nicolas Sarkozy, intr-o stare vizibil "euforica", la conferinta de presa de dupa dineul cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la summitul G8 din Germania, sparge astazi topul descarcarilor de pe Internet.
"Sa-l fi imbatat, oare, Putin pe Sarkozy? Sa fi fost vorba de un discurs in stare de ebrietate, ori doar de o simpla oboseala?", se intreaba reporterii ziarului "Le Matin", primii care au semnalat starea cel putin stranie in care s-a prezentat Sarkozy in fata jurnalistilor.
Obiectul interventiei lui Sarkozy a fost discutia cu presedintele rus, cu care tocmai se intretinuse cu ocazia unui dineu ce a durat mai mult decat se prevazuse - si ''la care, dupa cate se pare, bause doar apa'', potrivit crainicului postului TV belgian.
Va prezentam, mai jos imagini de la conferinta de presa in cauza:
http://www.youtube.com/watch?v=zzPEH-Ea3DI
Bush a ramas fara ceas in Albania
Presedintele american George W. Bush si-a "pierdut" ceasul in timp ce saluta multimea care-l aclama in cadrul vizitei din Albania, informeaza agentiile internationale de presa.
Mass-media internationale au difuzat imagini inregistrate de televiziunile albaneze cu liderul american, care, in timpul baii de multime a ramas fara pretiosul sau ceas. In ciuda evidentei, purtatorii de cuvant de la Casa Alba neaga informatia ca presedintele si-ar fi pierdut obiectul in cauza.
In imaginile de mai jos puteti vedea cum Bush a inceput sa dea mana cu admiratorii sai, este prins de incheietura mainii stangi, iar in cadrul urmator apare fara ceas: http://www.youtube.com/watch?v=ZfwTcZ3Yxs8
Bush catre Papa: "Yes, Sir!"
Bush Jr. s-a intalnit sambata cu Papa Benedict al XVI-lea. Intrevederea de la Vatican a facut parte din turneul inceput de liderul american in Europa. Discutiile dintre George Bush si Suveranul Pontif au durat peste 30 de minute si au avut ca principala tema situatia din Irak.
Daca e deja un fapt cunoscut pentru opinia publica ca liderul american si suveranul pontif nu impartasesc aceeasi pozitie fata de razboiul din Irak, cei doi au parut sa aiba pareri comune in privinta avortului si eutanasiei, declarandu-se adversari inversunati ai acestor interventii.
Pe durata acestor discutii cu Papa, presedintele american a folosit de mai multe ori formula "domnule" in loc de "Sanctitatea Voastra". Jurnalistii si intreaga opinie publica mondiala au remarcat, pe langa limbajul neadecvat, si atitudinea degajata a liderului de la Casa Alba, care, pe intreaga durata a intrevederii cu Suveranul Pontif, a stat picior peste picior, "in stil texan".
Puteti vedea imagini de la intalnirea Papa Benedict al XVI-lea si George W. Bush accesand link-ul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=gOl74OoFxVY
Masina liderului de la Washington s-a defectat in drum spre Roma
Dupa intrevederea cu Suveranul Pontif, George Bush a plecat spre Roma, unde avea programata o intrunire cu premierul italian, Romano Prodi.
O defectiune la motorul automobilului cu care se deplasa liderul SUA catre capitala italiana l-a obligat sa schimbe autovehiculul. Limuzina sa s-a oprit in piata Largo Poli, presedintele coborand pentru a urca intr-o alta masina.
Sirul intamplarilor nepravazute a continuat pentru liderul american la ambasada SUA din Roma, cu un alt incident: mijlocul de transport era prea mare si nu intra pe poarta. Astfel, Bush a fost nevoit, din nou, sa coboare si sa se deplaseze pe jos.
Bush si-a cerut scuze Reginei facandu-i cu ochiul
Bush si Regina Elisabeta
Liderul de la Washington a sarit din nou peste eticheta impusa de rolul sau oficial. In timpul discursului rostit cu ocazia vizitei reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii in SUA, incurcand cifrele care alcatuiau anul 1976, presedintele american a lasat sa se inteleaga ca regina ar avea peste 200 de ani.
Cand si-a dat seama ca a jignit-o, fara sa vrea, pe suverana Marii Britanii, liderul de la casa Alba a gasit o metoda mai putin obisnuita de a-si cere scuze. Nici mai mult, nici mai putin, Bush a ales sa-i faca cu ochiul reginei.
Elisabeta a II-a a trecut insa cu calm peste socul unui asemenea gest, nu inainte de a-i adresa presedintelui american o privire sugestiva. "S-a uitat la mine ca o mama la copilul sau", a incercat sa glumeasca mai tarziu Bush, intr-o incercare la fel de neinspirata de a-si repara gafa.
REACTII LA CALD
Margarita GEICA, redactor sef adjunct:
"Presedintii sunt si ei oameni, la urma urmei. Dar au si o armata de consilieri. Care ar trebui sa-i invete, sa-i urmareasca, sa-i scoata din situatiile penibile. Daca George Bush face deliciul presei de multa vreme, in ceea ce-l priveste pe Sarkozy si aparitia sa - euforica, bahica? - la o conferinta de presa, vorbim de o premiera. Data viitoare o sa stie, probabil, ca trebuie sa te temi de rusi si cand bei apa".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 465  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Unele precizari, completari...   de Dan Ottiger Dumitrescu
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-14
 16:16 
Mineriada si presa  2007-06-12
2 comentarii
 16:14 
Magie a la Copos  2007-06-12
 Top afisari / comentarii 
 Madonna nu e in apele ei (4020 afisari)
 "Puternica Biserica Ortodoxa" (2381 afisari)
 Stolojan recunoaste valoarea (2265 afisari)
 Arma din secolul XIX descoperita in burta unei balene (2229 afisari)
 Pensionarii nimanui (2124 afisari)
 Ungaria, "ingrijorata" de anchetarea ministrilor UDMR (160 afisari)
 Cioroianu da, da, da (142 afisari)
 Aripile din PSD, la razboi (116 afisari)
 Alpha Dog (Mascul necrutator) (79 afisari)
 Il privesti, si nu e! (64 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.