Ziua Logo
  Nr. 3943 de joi, 31 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Protest pentru repunerea in posesie
Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure
 31 mai, 15:35 
(ZIUA foto)
Aproape 30 de calugari, in frunte cu staretul Manastirii Neamt, Benedict Sauciuc, au blocat drumul de acces catre suprafetele de teren detinute de Directia Silvica, in semn de protest fata de nepunerea in posesie cu suprafata de aproape 5.000 de hectare de padure. ''Nu lasam masinile mari sa treaca, pentru ca padurea este a noastra!'', a declarat staretul Manastirii, relateaza Rompres. Incercarea unei masini de a sparge barajul uman putea avea consecinte dramatice, unul dintre calugari fiind nevoit sa se urce pe capota camionului pentru a nu fi lovit.
Staretul Benedict a explicat ca exista o hotarare judecatoreasca in baza careia trebuie sa primeasca 4.500 de hectare de padure dar ca Directia Silvica a ignorat decizia magistratilor si continua sa exploateze masa lemnoasa din parcele cuvenite manastirii. In schimb, silvicultorii sustin ca hotararea de punere in posesie nu prevede si amplasamentul pe care sa se faca retrocedarea: ''Noi vrem sa le retrocedam suprafata, insa legea nu ne permite aici, pe vechiul amplasament, intrucat acesta se afla pe teritoriul Parcului Natural Vanatori, iar legea nu permite retrocedarea terenurilor pe ariile protejate. Calugarii nu au inteles si au comis acest abuz, blocand drumul de acces al masinilor noastre'', a aratat directorul tehnic al Directiei Silvice Neamt, Dumitru Gorghiu.
In acest moment, litigiul dintre cele doua parti se afla in instanta, care a emis o ordonanta de deblocare a drumului, pana la solutionarea cauzei. Reprezentantii Directiei Silvice si cei ai Manastirii Neamt s-au retras la sediul Primariei Vanatori pentru a negocia modul in care poate fi detensionata situatia.
Nu ratati! Ziarul ZIUA va prezinta, in editia de maine, povestea din spatele construirii, fara acordul autoritatilor ecleziale, a unei biserici intr-o comuna din judetul Ilfov, initiatorul proiectului fiind un fost preot ortodox, care a infiintat o structura ce functioneaza in paralel cu Biserica Ortodoxa Romana. Pentru mai multe detalii legate de acest subiect accesati si http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-05-31&id=221529.
REACTII LA CALD
Marius BATCA, sef Departament Investigatii:
''Ambiguitatea in domeniul legislativ a generat un protest care nu are nici o legatura cu viata monahala. Ramane de vazut cum vor reusi autoritatile sa aplaneze acest conflict''.
A.E.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-31
 17:13 
Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura
4 comentarii
 16:43 
Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara
 15:34 
Palme d' Or, mai important ca Oscarul
1 comentariu
 15:33 
Next (Capcana viitorului )
 Top afisari / comentarii 
 Puterea secreta (6178 afisari)
 PIN: "Adevarul nespus despre UDMR" (3354 afisari)
 Efectele biciului (2504 afisari)
 Cati homosexuali are Rusia? (1986 afisari)
 Joaca de-a Dumnezeu (1977 afisari)
 Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura (339 afisari)
 Palme d' Or, mai important ca Oscarul (97 afisari)
 Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure (83 afisari)
 Next (Capcana viitorului ) (69 afisari)
 Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00656 sec.