Ziua Logo
  Nr. 3856 de joi, 15 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Curtea Constitutionala trebuie sa decida daca moneda nationala e leul
Procesul lui George Copos a fost suspendat
 15 februarie, 16:14 
George Copos (foto: Lucian CURELARIU)
Avocatii lui George Copos, judecat in Procesul Loteria, au''inventat'' un nou tertip: moneda nationala e leul, nu euro. Aparatorii fostului vicepremier au reclamat faptul ca in Legea privind competenta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) se specifica faptul ca aceasta institutie se ocupa de fraude economice de peste un milion de euro, insa moneda nationala este leul. Datorita acestei interventii, magistratii instantei supreme au suspendat procesul in care Copos este acuzat de evaziune fiscala si trimiterea doarului la Curtea Constitutionala. In cazul in care aceasta institutie va decide neconstitutionalitatea legii, s-ar crea un precedent ce va putea fi invocat si in alte cazuri.
Judecarea procesului in cazul Loteria, in care George Copos este acuzat de prejudicierea statului cu peste un milion de euro, a fost suspendata dupa ce avocatii inculpatilor au contestat constitutionalitatea art. 13, al. 1 indice 2 din Ordonanta de Urgenta 43/2002, text de lege ce stabileste competenta DNA. Astfel, avocatii apararii cred ca prejudiciul din dosarul Loteria este mai mic decat cel care permite procurorilor DNA sa se ocupe de acest caz. Judecatoriii Curtii Constitutionale sunt asteptati sa se pronunte pe aceste text de lege si sa stabileasca daca trebuie modificat.
In plus, Instanta suprema a mai dispus ca DNA sa precizeze, in scris, in baza carei legi s-a facut incadrarea juridica pentru fapta de evaziune fiscala, avocatii sustinand in sedinta ca in dosar sunt mentionate doua legi.
La iesirea din sala de judecata, Copos a declarat ca procurorii fac abuzuri si ca judecatorii sunt corecti si impartiali: ''Daca vom judeca toti oamenii de afaceri pentru o operatiune simpla, clara si legala, Romania se va degrada. Am o mare stima pentru judecatori pentru ca respecta litera si spiritul legii''.
Reamintim ca, in urma anchetelor publicate de ziarul ZIUA referitoare la tranzactiile dubioase dintre George Copos si Compania Loteria Nationala Romana, cu privire la tranzactionarea prin supraevaluare a unor spatii comerciale, DNA a declansat urmarirea penala impotriva fostului vicepremier.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect accesati si
www.ziua.ro/display.php?data=2006-01-21&id=192153
www.ziua.ro/display.php?data=2006-01-20&id=192067
REACTII LA CALD
Andrei GHICIUSCA, redactor Departament Anchete:
''Ceea ce s-a intamplat ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este altceva decat o noua incercare a lui George Copos de a tergiversa procesul. Dovezile si probele impotriva fostului vicepremier, prezentate in exclusivitate de ZIUA, sunt cat se poate de concludente. George Copos face tot posibilul pentru a nu fi tras la raspundere pentru tranzactiile dubioase realizate cu Loteria Romana''.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-15
 20:20 
STEAUA - FC SEVILLA 0-2
 16:26 
Steaua joaca pentru finala
 16:25 
Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei
 16:14 
Mici copii (Little children)
 Top afisari / comentarii 
 Scoala dupa Hardau (8060 afisari)
 Basescu sub boicot (3807 afisari)
 Contra-referendum (3302 afisari)
 Macovei a pierdut pe mana PD (3182 afisari)
 Groaza pe Nil (2917 afisari)
 Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei (241 afisari)
 STEAUA - FC SEVILLA 0-2 (188 afisari)
 Steaua joaca pentru finala (74 afisari)
 Mici copii (Little children) (69 afisari)
 Procesul lui George Copos a fost suspendat (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.