Ziua Logo
  Nr. 3856 de joi, 15 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Cronica de film
Mici copii (Little children)
 15 februarie, 16:14 
Distributia: Kate Winslet, Patrick Wilson
Imagine: Antonio Calvache
Montaj: Leo Trombetta
Regia: Todd Field
"Little Children" este al doilea film al lui Todd Field dupa debutul cu "In the Bedroom". Cele doua filme nu sunt creatia unui novice. De la inceputul anilor '90, Todd Field este implicat in industria filmului. A fost pe rand asistent tehnic, compozitor, producator dar si actor in diferite filme americane. El este pianistul din Eyes Wide Shut care ii dezvaluie personajului interpretat de Tom Cruise existenta unui castel in care aveau loc orgii si ritualuri ciudate.
Filmul "Little children" este realizat dupa cartea lui Tom Perrotta din 2004. Todd Field a dorit ca acest film sa nu fie o adaptare a cartii ci a incercat sa recreeze situatii care sa descrie cinematic starea personajelor. Filmul este o parabola a unei lumi in care copiii devin scopul si motivatia celor din jurul lor. Este vorba mai ales despre acei copii care nu au depasit o varsta si sunt dependenti de parintii lor. Povestea devine interesanta deoarece aici copiii nu sunt personajele principale ale filmului, ci parintii lor, care proiecteaza o lume in jurul propriilor lor odrasle. Copiii devin astfel niste mici zeitati capricioase carora trebuie sa le intri in voie si in acelasi timp sa citesti semnalele subtile pe care le emit. In aceasta lume care tinde sa fie perfecta, o femeie si un barbat (doi tineri parinti), ajung sa se revolte si sa aiba o relatie extraconjugala. Ea este o absolventa a literelor si el a terminat dreptul si incearca fara success sa ia examenul pentru barou. Sunt egoisti si isi acorda unul altuia timpul pe care trebuiau sa il petreaca cu copiii lor. Prin fapta lor se afla la granite acestei lumi perfecte si fapta lor devine condamnabila la fel ca adulterul Emmei Bovary din cartea lui Flaubert. Nu intamplator este realizata in film o paralela cu aceasta carte scrisa acum mai bine de o suta de ani.
In aceasta lume infantila, bineinteles ca diavolul este un pedofil. Un barbat de patruzeci de ani traieste retras intr-o casa din oras impreuna cu mama lui. A fost condamnat pentru expunere indecenta in fata unui copil si acum s-a intors dupa ispasirea pedepsei. Comunitatea incearca sa il ostracizeze dar ceea ce ei nu stiu este ca si acest barbat e doar un copil dependent de mama sa.
Filmul lui Todd Field se inscrie intr-un spatiu creat deja de filme ca si American sau "The Hours" dar in acelasi timp pastreaza ceva ce este numai al lui, aducand in discutie o problema cu care America, si nu numai, se confrunta, si anume pedofilia. Todd Field reuseste sa dea la o parte prejudecatile si tabuurile ce invaluie acest subiect. El prezinta problema din interior, fara patima, dintr-un punct de vedere umanist.
Filmul ruleaza de maine in cinematografe.
Todd Field Filmografie regizor:
Mici copii (2006)
Little Children
In dormitor (2001)
In the Bedroom
Vlad BASALICI  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-15
 20:20 
STEAUA - FC SEVILLA 0-2
 16:26 
Steaua joaca pentru finala
 16:25 
Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei
 16:14 
Procesul lui George Copos a fost suspendat
 Top afisari / comentarii 
 Scoala dupa Hardau (8060 afisari)
 Basescu sub boicot (3807 afisari)
 Contra-referendum (3302 afisari)
 Macovei a pierdut pe mana PD (3182 afisari)
 Groaza pe Nil (2917 afisari)
 Democratii reclama furt la votul motiunii anti-Macovei (241 afisari)
 STEAUA - FC SEVILLA 0-2 (188 afisari)
 Steaua joaca pentru finala (74 afisari)
 Mici copii (Little children) (69 afisari)
 Procesul lui George Copos a fost suspendat (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00707 sec.