Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept"
 21 decembrie, 16:55 
Radu Berceanu
Ministrul PD al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a rastit si a amenintat consortiul - format din patru firme - castigator al licitatiei pentru construirea unui tronson al autostrazii Bucuresti - Ploiesti. Printre cele patru firme se afla si celebra Euroconstruct, firma "draga" presedintelui Traian Basescu, inca de pe vremea cand acesta era primarul general al Bucurestilor, dupa cum a relatat presa. Ce-i drept, Berceanu a mai avut o tentativa de "enervare" la adresa Euroconstruct in septembrie, cand a anuntat ca sisteaza platile pentru reparatii pentru un alt proiect castigat de patronii de la Golden Blitz. De data aceasta, insa, Berceanu i-a "gratulat" cu apelativul de "banditi" si i-a amenintat ca o sa-i "calce in picioare". Patronii Euroconstruct si ai restaurantului Golden Blitz, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, au fost numiti de mass-media "abonati la lucrarile de asfaltare ale drumurilor nationale din Capitala si din tara gratie relatiilor privilegiate cu Traian Basescu", dar si cu Dorin Cocos, sotul fostei consiliere a presedintelui si actual secretar executiv al PD.
Membrii consortiului care va construi segmentul de la kilometrul 19,5 al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, format din patru firme: Euroconstruct, UMB Spedition, PA&CO si COM-Axa SRL, sunt "banditi care vor sa se traga in piept unul pe altul", a declarat, astazi, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu. Este prima data cand ministrul democrat critica acest consortiu din care fac parte apropiati ai presedintelui Basescu.
Asocierea dintre firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si COM-Axa a fost desemnata, in septembrie, castigatoare a licitatiei pentru constructia tronsonului de autostrada Bucuresti-Ploiesti, de la kilometrul 19,5 la Ploiesti, dupa ce a oferit cel mai mic pret, de 200 milioane de euro.
"Cei trei se cearta intr-una de cand au castigat licitatia. Ei sunt drumari romani. Toti trei sunt niste banditi care vor sa se traga in piept unul pe celalalt", a spus Berceanu, precizand ca a somat cele trei firme din consortiu sa inceapa lucrarile pana in luna martie a anului viitor.
"Le-am spus: Daca nu incepeti sa lucrati pana in martie, o sa va calc in picioare, o sa va trimit toate controalele posibile!", a adaugat Berceanu.
Referitor la acest contract, ZIUA a relatat ca organizatorul licitatiei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a modificat conditiile impuse ofertantilor si data de prezentare a ofertelor, pentru a permite consortiului format din firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa sa obtina contractul.
In data de 20 septembrie, aflata in posesia documentelor licitatiei prin care 37 de km din autostrada Bucuresti - Brasov au fost "daruiti" grupului de interese "Golden Blitz - Regele asfaltului", in dauna unor firme cu renume in constructia de autostrazi, ZIUA publica articolul "Autostrada penala", in care se detalia cum, printr-o adresa a directorului Liviu Damboiu, de la CNADN nedata publicitatii, a fost prelungit termenul limita de depunere a ofertelor si au fost schimbate conditiile de participare la licitatie pentru a se oferi contractul unui grup de interese fara nici o experienta in constructia de autostrazi. Plicurile cu ofertele au fost deschise la cateva zile dupa depunere, astfel incat exista banuiala ca cineva s-a uitat prin ele, pentru a afla preturile contra-candidatilor. Mai multe detalii la:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-09-20&id=207555
Euroconstruct, companie detinuta de patronii restaurantului Golden Blitz, frecventat in mai multe randuri de presedintele Traian Basescu, a castigat mai multe contracte in ultimii ani cu CNADNR, inclusiv pentru reparatia autostrazii Bucuresti-Pitesti.
Despre "contractele <<Golden Blitz>>" si maniera in care acestea "au facut pui" cititi pe larg la:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-09-06&id=206706
Alti participanti la licitatie au fost firmele Strabag (Austria), Vinci (Franta), Vegyepszer (Ungaria).
REACTII LA CALD
Mihnea TALAU, redactor Investigatii: "Afirmatiile lui Berceanu nasc mari semne de intrebare. Oare Berceanu strica grupul de interese al lui Basescu? Pare un conflict de interese la mijloc."
Cititi pe larg in editia de maine a ZIUA!
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
MItocanii ...   de Liviu2002j
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-22
 16:21 
Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj  2006-12-21
 16:12 
Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie  2006-12-21
 16:04 
Marie Antoinette  2006-12-21
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.