Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Conducerea studiourilor 20th Century Fox scoate la licitatie contractele lui Marilyn Monroe, Elvis Presley si Humphrey Bogart
Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie
 21 decembrie, 16:12 
Marilyn Monroe
Conducerea studiourilor cinematografice 20th Century Fox a decis sa deschida arhivele oficiale pentru a scoate la licitatie cateva dintre actele originale pe care le detine, si care poarta semnatura unor actori celebri precum Marilyn Monroe, Elvis Presley sau interpretii rolurilor Stan si Bran, Stan Laurel si Oliver Hardy. O parte a incasarilor obtinute in urma acestui demers va fi donata unei fundatii de caritate pentru actori si alti angajati de la Hollywood, titreaza BBC News.
Printre cele 200 de obiecte scoase la vanzare, se gaseste un memoriu prin care directorii executivi ai studioului anuntau ca Norma Jean Dougherty "isi schimba numele profesional in Marilyn Monroe", dar si un contract care i-a permis lui Elvis Presley sa incalce regulile stricte si sa poarte parul "asa cum i se pare potrivit" pentru filmul "Love Me Tender".
Printre documentele Companiei 20th Century Fox se gaseste, de asemenea, si primul contract semnat de Humphrey Bogart cu acest studiou de film, in 1930. Conform contractului, Bogart era platit cu 400 de dolari pe saptamana. Suma incasata de vedeta s-a modificat abia in 1951, cand Bogart ajunsese sa primeasca 17.500 de dolari pe saptamana.
Arhivele oficiale americane detin si contractul semnat de Judy Garland pentru a juca in "Valea Papusilor", din 1967, insotit de o scrisoare de incheiere a intelegerii, dupa ce actrita a inceput sa vina pe platourile de filmare sub influenta bauturilor alcoolice. O alta intelegere care va fi facuta publica este cea semnata cu actorii Laurel si Hardy, interpretii celebrilor Stan si Bran, care trebuiau sa-si faca rost singuri de hainele pe care aveau sa le imbrace in filmele lor.
Stan si Bran (Stan Laurel si Oliver Hardy)
Vor mai fi scoase la licitatie contracte cu Cary Grant, Rita Hayworth si Clark Gable.
Vanzarea va avea loc pe 25 ianuarie anul urmator, la casa de licitatii Swann Galleries din New York. O parte din incasarile obtinute vor fi donate Motion Picture & Television Fund, o fundatie de caritate pentru actori si alti angajati de la Hollywood.
REACTII LA CALD
Dana IONESCU, traducator: "Admiratorii si colectionarii bogati vor fi, desigur, interesati. Probabil ca, din cauza dimensiunii financiare, biografii si alti cercetatori care s-au aplecat unor interpreti precum precum Stan si Bran si Marilyn Monroe, nu vor putea achizitiona astfel de documente. Si poate ca locul acestora este in case memoriale, muzee sau centre de documentare".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 370  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-22
 16:55 
Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept"  2006-12-21
1 comentariu
 16:21 
Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj  2006-12-21
 16:04 
Marie Antoinette  2006-12-21
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01171 sec.