Ziua Logo
  Nr. 3813 de vineri, 22 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase, martori in procesul amanat al lui Nastase
 14 decembrie, 16:19 
Adrian NASTASE (foto: Mircea PAUN)
Procesul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si primire de foloase necuvenite in dosarul Zambaccian a inceput cu o amanare, ca urmare a unei note medicale depuse de un alt inculpat in dosar, Irina Jianu, fost director al Inspectoratului de Stat in Constructii. Surprinzator, pe lista martorilor in acest dosar figureaza si Nicolae Ceausescu.
Adrian Nastase si sotia sa s-au prezentat la primul termen al procesului in care sunt judecati alaturi de alte doua persoane, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Irina Jianu a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pentru 24 ianuarie, sustinand ca este bolnava si din motive medicale nu s-a putut prezenta la termenul de astazi. Totodata, Jianu a invocat dreptul la aparare, cerand amanarea procesului pentru a-si putea angaja un avocat.
La iesirea din sala din judecata, Nastase a declarat ca judecarea sa in acest dosar reprezinta ''o parte din circul instrumentat de cei din actuala putere'', transmite Rompres. Fostul premier s-a referit si la reaua credinta in instrumentarea acestui dosar, pe lista martorilor figurand nume precum Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase din Piatra Neamt. "In urma cu doi ani, Traian Basescu vorbea despre axa Bucuresti - Washington, iar eu finalizam negocierile cu Uniunea Europeana. Astazi, Basescu este la Bruxelles, pentru a lua nota de intrarea Romaniei in UE, iar eu sunt trimis de procurori la Inalta Curte", a declarat fostul premier. El a sustinut ca este nevinovat si si-a exprimat speranta ca va avea ocazia sa si dovedeasca acest lucru in fata instantei.
Reamintim ca, fostul prim-ministru a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, sub acuzatia de luare de mita, santaj si primire de foloase necuvenite, iar sotia sa, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita, folosirea de acte falsificate la autoritatea vamala si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Pe langa sotii Nastase, in dosar au mai fost trimisi in judecata Irina Jianu, fost director al Inspectoratului de Stat in Constructii, si Cristian Mihail Vasile, administratorul societatii Eurografica.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, cititi si http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-14&id=211122
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-15&id=211149
REACTII LA CALD
Razvan SAVALIUC, redactor Departamentul Investigatii: "Primii martori citati de DNA in dosarul de coruptie al fostului premier sunt Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase. Cei doi sunt, de fapt, niste soferi ale caror depozitii nu au nici o relevanta. Nastase sustine ca e vorba de o bascalie a procurorilor DNA".
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-22
 16:15 
Peste trei sferturi din elita politica a Rusiei este formata din fosti si actuali spioni  2006-12-14
 16:11 
Concluzia politiei britanice in cazul mortii printesei Diana: de vina a fost soferul beat  2006-12-14
 16:09 
Drumul spre Guantamo  2006-12-14
 Top afisari / comentarii 
 Anti-Elena (5365 afisari)
 Comisia Bogomolov a CC al PCUS a decis caderea lui Ceausescu (5096 afisari)
 Raportul generalului Iulian Vlad (4770 afisari)
 Mana Moscovei (4485 afisari)
 Crimele regimului comunist sunt imprescriptibile (3484 afisari)
 Johnny Depp, intruchiparea lui Freddy Mercury pe marele ecran (199 afisari)
 CEC-ul ramane de stat (177 afisari)
 Poveste de Craciun (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00577 sec.