Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
''Tatal Nostru'', colinde, bani si doctrine la Consiliul PNG
 15 decembrie, 16:12 
Gigi BECALI (foto: Lucian CURELARIU)
In sedinta de astazi a Consiliului National al PNG-CD, deschisa cu binecuvantarea IPS Pimen, presedintele acestei formatiuni politice, Gigi Becali, si-a anuntat candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. Dupa o rugaciune, cateva colinde si mai multe milioane date uratorilor, Becali a anuntat ca PNG va avea in curand si o doctrina: ''Mai sunt doua doctrine. Le vom combina (...) sa facem o doctrina mai mare pentru un partid foarte mare''.
Consiliul National al PNG-CD a fost deschis de intrarea triumfala a lui Gigi Becali, alaturi de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Cei doi au fost asteptati de 350 de membri PNG, in funte cu Alex Mihai Stoenescu si deputatii ex-PRM Corneliu Ciontu si Vlad Hogea. Sedinta a continuat cu ''Tatal Nostru'', rostit de Gigi Becali, si cu un cor de colindatori din Maramures. Multumit, Becali le-a dat celor 17 colindatori cate 5 milioane de fiecare si apoi, in aplauzele participantilor, si-a anuntat candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. ''Voi fi varful de lance al listei pe care o va depune PNG-CD pentru Parlamentul European. PNG-CD trebuie sa faca onoare Romaniei si trebuie sa aiba cei mai buni oameni pe aceste liste'', a declarat Becali, preluat de Rompres.
In acest context, liderul PNG-CD le-a cerut presedintilor organizatiilor judetene sa nu puna pe liste oameni "cu dosare" sau cu "un trecut indoielnic", deoarece acestia vor fi exclusi. Becali a spus ca acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alcatuirea listelor pentru alegerile parlamentare interne. "Avem cea mai buna structura de informatii si voi verifica la sange pe cei care vor fi propusi de organizatiile locale. Nu am sa permit ca in Parlamentul Romaniei sa intre oameni imorali. Va cer mare atentie la cei pe care ii primiti in partid, pentru ca s-ar putea sa incerce sa se infiltreze printre noi comunistii. E greu insa sa ne distruga. Si la Bucuresti au incercat, dar au dat de mine si au renuntat". Totodata, ''PNG vrea sa faca o revolutie spirituala in Romania, o protectie culturala a neamului romanesc, mentinerea traditiei crestin-ortodoxe", acest lucru neinsemnand insa ca partidul este impotriva integrarii europene: ''Nu vreau in partid eurosceptici. Integrarea in UE este pentru Romania mana cereasca din punct de vedere economic si politic. Pericolul il reprezinta organizatiile oculte, nu UE, care da bani Romaniei pentru refacerea satelor si pastrarea traditiilor", a afirmat Becali.
El a mentionat ca PNG-CD vrea sa aduca "lumina in Romania", lumina "care a fost stinsa de comunisti si a incercat sa fie reaprinsa, fara succes, de FSN, CDR, PDSR, PSD, Alianta DA. Ei nu au reusit pentru ca nu au avut ajutor de la Dumnezeu, FSN, PSD, fiind comunisti, Alianta, semicomunisti". Tot Becali sustine ca in partidul sau intelectualii sunt nelipsiti, detinand chiar recordul la numarul de intelectuali: ''PNG se bazeaza pe elite. Am atras foarte multi intelectuali. Avem cei mai multi intelectuali din toate partidele".
Referitor la doctrina partidului, miliardarul din Pipera a afirmat ca Alex Mihai Stonescu lucreaza la o doctrina a PNG: ''Mai sunt doua doctrine. Le vom combina (...) sa facem o doctrina mai mare pentru un partid foarte mare''.
Pe de alta parte, Consiliul National al PNG-CD a fost completat cu opt noi membri. Astfel, prim vicepresedinte al PNG-CD a fost ales, cu majoritate de voturi, Alex Mihai Stoenescu, vicepresedinti fiind alesi deputatii Corneliu Ciontu si Vlad Hogea, precum si Daniel Fuciu, Pompiliu Manea, Narcis Godeanu, Marian Oprea si Ioan Codorean.
Alex Mihai Stoenescu a precizat ca viitoarea doctrina a PNG-CD va fi inspirata din doctrina vechiului partid conservator. El si-a justificat decizia de a intra in partid prin faptul ca "s-a saturat" sa stea "cu mainile incrucisate si sa urmareasca la televizor balciul din fiecare seara". Potrivit lui Stoenescu, in luna august, partidul avea 694 de alesi locali, un vicepresedinte de consiliu judetean, patru consilieri judeteni, 13 primari, 24 de viceprimari si 156.000 de membri, precum si filiale in Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Spania, SUA.
IPS Pimen a explicat ca prezenta sa la reuniunea PNG-CD se datoreaza faptului ca ii "cinsteste pe oamenii care fac fapte bune", chiar daca Biserica nu face politica. "La Gigi Becali nu primeaza politicul, ci moralitatea si faptele bune", a explicat IPS Pimen.
In timpul reuniunii, observand ca un delegat din Botosani atipise pe scaun, Becali a parasit prezidiul, atentionandu-l pe acesta ca membrii PNG-CD nu trebuie sa doarma, ''ca aici nu e ca la alte partide''.
REACTII LA CALD
Carmen EPURAN, redactor Departament Politica Interna:
''Consiliul National de Coordonare al PNG a iesit din toate tiparele reuniunilor de partid care au loc pe scena politica. In fapt, intreaga sedinta, menita sa aleaga cativa vicepresedinti si sa analizeze critic Puterea, s-a transformat intr-un spectacol marca Gigi Becali, cu rugaciuni inainte de debutul reuniunii in sine, cu un discurs dezlanat, pe alocuri agramat al patronului Steaua, si cu ode aduse latifundiarului din Pipera de catre supusii sai din partid. Scena "trezirii" din somn a unui delegat care atipise de catre Becali insusi a completat coregrafia amuzanta a spectacolului''.
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Pimen vi-a dat cu ,,flit" !?   de Ion Banateanu
Radeti voi, radeti, dar Becali scrie pe frontispiciul tarisoarei noastre dragi !   de Raquel
O doctrina mare (!?)   de sandu
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-20
 16:10 
AFP: Continua disputa privind laicitatea unei Romanii care incearca sa-si revina dupa jumatate de secol de "ateism comunist"  2006-12-15
 16:05 
Alimentatia vegetariana, in stransa legatura cu un IQ ridicat  2006-12-15
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.