Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
"Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie
 12 decembrie, 16:02 
Iubitii aflati la distanta unul de celalat isi pot alina dorul cu ajutorul unei inventii, "camasa care te imbratiseaza", ce poate transmite partenerului afectiune fizica, informeaza telegraph.co.uk. Creatorii acestor camasi spun ca sistemul are un mod de utilizare la fel de usor ca transmiterea unui SMS. Ce presupune si cat costa aceasta "imbratisare"?
Ryan Genz, director executiv al companiei producatoare CuteCircuit, a declarat ca pretul camasii va fi mult mai mic decat cel al unui produs realizat de un creator de moda celebru, dar va atinge cateva sute bune de lire sterline.
Genz a mai spus ca cei care au probat camasa s-au aratat foarte interesati de acest mod inedit de comunicare. "Avem cereri de la familii de militari, familii ale angajatilor pe platformele petroliere pentru ca membrii acestor familii se vad mai rar", a spus acesta.
Ambii parteneri trebuie sa isi achizitioneze cate o camasa. In momentul in care unul dintre parteneri face gestul unei imbratisari stranse, camasa va masura presiunea arteriala, pulsul si temperatura corpului acestuia si va transmite datele celeilalte camasi prin intermediul unei tehnologii mobile Bluetooth.
Partenerul va simti cum camasa sa se incalzeste si incepe sa vibreze in locurile in care s-ar afla mainile persoanei iubite. Camasa va fi disponibila pe piata incepand cu 2007 si va avea aproximativ acelasi pret ca un iPod.
"Camasa care imbratiseaza" este un accesoriu al telefonului mobil si este fabricata dintr-o asa numita textura inteligenta. Acest tip de tesaturi au mai fost utilizate in industria textila la fabricarea, de exemplu, a jachetelor pentru schi cu iPod si telefon mobil incorporat. Peste 100 de exemplare vor fi puse in vanzare in 2006.
REACTII LA CALD
Roxana MESNITA, redactor ZIUA USA: "E atat de discutabil. Intr-un fel e foarte misto ca ajunge sa-ti transmita informatii de cu totul alta natura decat, de exemplu, telefonul, messengerul etc., pe de alta parte tehnologia asta... cum pot fi sigura ca e imbracata chiar de sotul meu, de exemplu... Daca e sa fie ultila cuiva, clar se adreseaza celor fortati sa stea departe."
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-12
 16:12 
Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara"
1 comentariu
 16:11 
Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00587 sec.