Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Sorin Oprescu renunta la sefia PSD Bucuresti
 11 decembrie, 16:17 
Sorin Oprescu (foto: Mircea PAUN)
Sorin Oprescu, invins de Mircea Geoana la sefia PSD, a anuntat ca se va retrage de la sefia organizatiei de Bucuresti, respectandu-si astfel promisiunea de renunta la functia ocupata, in cazul in care va pierde alegerile. Marian Vanghelie, secundul lui Oprescu, desi a recunoscut ca a votat cu Geoana nu vrea ca actualul presedinte al PSD Bucuresti sa plece. Desi peste jumatate dintre delegatii la Congresul PSD au parasit sala Romexpo dupa ce si-au exercitat votul asupra noii conduceri a partidului, mai multe documente politice si rezolutii au fost adoptate duminica seara, cu unanimitate de voturi.
"Atunci cand eu mi-am depus candidatura, am spus foarte clar colegilor, in cazul in care pierd, consider ca asa este moral iar eu nu am decat o singura moralitate. Mai tarziu sau mai devreme am sa fac exact ceea ce am spus. De ce sa fac un pas inapoi, eu nu am facut niciodata pas inapoi. Decizia va fi aceea pe care am anuntat-o colegilor mei", a declarat Sorin Oprescu dupa aflarea rezultatelor votului. Dupa statutul PSD, dupa plecarea sa, filiala va fi condusa de adjunctul sau, Marian Vanghelie. "Asa e normal in momentul in care eu imi iau la revedere de la colegii mei, el trece la comanda", a continuat Oprescu.
Vanghelie, care a votat cu Geoana, nu vrea sa-l vada plecat pe Sorin Oprescu si-l sfatuieste sa ramana totusi la conducerea filialei. "El este colegul nostru, chiar daca a pierdut, vom analiza asta impreuna cu el. Il sfatuim sa ramana la Bucuresti. Vom vedea ce va decide dansul", a declarat Vanghelie, preluat de NewsIn. Secundul lui Oprescu a evitat insa sa spuna daca-si doreste postul de la Bucuresti pentru sine, sustinand ca nu este momentul. "Nu cred ca este momentul si nu este civilizat din partea mea sa discut acest lucru. Cred ca fiecare are supararile lui in acest moment si nu e frumos acest lucru. N-as vrea sa supar pe nimeni".
Documente adoptate fara cvorum
In conditiile in care in sala mai erau prezenti mai putin de o treime din cei peste 1400 de delagati, documentele politice si rezolutiile PSD au fost adoptate cu unanimitate de voturi. Desi au existat cateva voci care au obiectat ca nu exista cvorumul necesar aprobarii, Mircea Geoana le-a supus la vot. Astfel, printre documentele adoptate se numara doua politice: "Misiunea PSD – Identitatea politica a stangii moderne" si "Oferta PSD privind dezvoltarea societatii romanesti", precum si doua rezolutii, una in legatura cu folosirea trecutului ca arma politica si una privind ''politica de racolare a alesilor si fata de epurarile politice practicate de Guvern in administratia centrala si locala". Prin ultimul document, PSD face apel la Traian Basescu pentru a se implica in buna functionare a institutiilor publice si a statului de drept.
In urma Congresului Extraordinar al PSD, noua structura de conducere este: Mircea Geoana - presedinte, Ion Iliescu - presedinte de onoare, iar Titus Corlatean - secretar general. Conducerea PSD mai cuprinde cinsprezece vicepresedinti, opt pe regiuni de dezvoltare si sapte cu domenii de activitate specifice. Cei opt vicepresedinti regionali sunt: Gheorghe Nechita, pe regiunea nord-est, Ioan Rus, pe regiunea nord-vest, Ilie Sarbu, pe regiunea vest, Dan Nica pe regiunea sud-est, Ion Stan pe regiunea de sud, Ion Toma pe regiunea sud-vest, Constantin Nita pe regiunea de centru, si Rodica Nassar pe regiunea Bucuresti-Ilfov.
Vicepresedinte pe domeniul Statul social si relatia cu sindicatele a fost ales Marian Sarbu, pe domeniul Economie, competitivitate si mediu de afaceri a fost ales Mihai Tanasescu, pe domeniul Politica internationala si relatia cu comunitatile romanesti a fost ales Cristian Diaconescu, pe domeniul Egalitate de sanse a fost aleasa Ecaterina Andronescu, pe domeniul Statul de drept, justitie si drepturile cetateanului este Victor Ponta, pe domeniul Analiza politica si comunicare a fost ales Vasile Dancu iar pe domeniul Reforma statului si descentralizare a fost ales Liviu Dragnea.
REACTII LA CALD
Roland Catalin Pena, redactor sef adjunct:
''Rezultatele Congresului PSD erau stiute dinainte. Nimic nou sub soare. Probabil ca dupa euro-alegeri se va simti nevoia unui alt congres extraordinar''.
Adrian ENCULESCU  
 Afisari: 362  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
   de ariadna florescu
Prezumptii   de Mache
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-12
 16:08 
Un bilet de autobuz, dovada ca Litvinenko a fost otravit la hotel  2006-12-11
 16:01 
Luminita Gheorghiu, cea mai buna actrita in rol secundar  2006-12-11
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00609 sec.