Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Un bilet de autobuz, dovada ca Litvinenko a fost otravit la hotel
 11 decembrie, 16:08 
Alexandr Litvinenko
Un bilet de autobuz in valoare de 1,50 lire sterline reprezinta dovada clara ca fostul spion rus Aleksandr Litvinenko a fost otravit intr-un hotel din Londra, titreaza in editia sa de astazi cotidianul britanic Daily Mirror.
Biletul folosit pe linia 134 a autobuzului londonez a fost gasit intr-un buzunar al hainei purtate de Litvinenko in ziua in care a fost otravit. Tichetul a fost cumparat in data de 1 noiembrie din apropierea locuintei lui Litvinenko, din partea de nord a capitalei engleze. De aici se presupune ca s-a urcat fostul spion rus in mijlocul de transport in comun pentru a ajunge in partea de vest a Londrei. Verificarile efectuate asupra autobuzului au aratat ca in interiorul sau nu s-a gasit nici o urma de substanta radioactiva.
Conform politiei, aceste date vin sa certifice ipoteza conform careia Litvinenko a fost otravit la Hotelul Millenium din Londra, unde acesta s-a intalnit, la inceputul lunii trecute la un ceai, cu fostii sai colegi Dmitry Kovtun si Andrei Lugovoi. Urme semnificative de poloniu radioactiv au fost descoperite pe o ceasca si o farfurioara de la hotel.
Hotelul londonez Millenium reprezinta prima oprire a rusului dupa ce a coborat din autobuzul 134. "Acest bilet de autobuz ne ajuta sa demonstram ca moartea lui Litvinenko nu a fost o sinucidere sau un accident", a dezvaluit presei, in cursul zilei de ieri, o sursa din cadrul departamentului antiterorism din Scotland Yard.
"Cand a ajuns la hotelul londonez, Litvinenko nu avea nici o urma de poloniu radioactiv in organism. Daca ar fi primit deja doza de poloniu 210, ar fi lasat urme pe scaunul din autobuz. Dar nu am gasit urme de poloniu in interiorul masinii", a mai adaugat oficialul Scotland Yard, citat de Daily Mirror.
Aleksandr Litvinenko a decedat la sfarsitul lunii noiembrie, din cauza otravirii cu poloniu radioactiv, fiind inmormantat, joia trecuta, in cimitirul Highgate din Londra.
REACTII LA CALD:
Luciana POP, redactor Politica Externa: "Urmele de poloniu 210, care, mai nou, incep sa apara si in alte orase europene, declanseaza o adevarata psihoza. In plus, se adanceste misterul asupra unuia dintre cei care, pana acum, erau trecuti pe lista cu victime ale contaminarii cu poloniu, omul de afaceri rus Dmitri Kovtun. Dupa ce si la Hamburg au fost gasite urme de poloniu, exista numeroase semne de intrebare legate de rolul jucat de Kovtun in cazul otravirii lui Litvinenko".
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-12
 16:17 
Sorin Oprescu renunta la sefia PSD Bucuresti  2006-12-11
2 comentarii
 16:01 
Luminita Gheorghiu, cea mai buna actrita in rol secundar  2006-12-11
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.