Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu la Agricultura
 6 decembrie, 16:35 
Dan Motreanu, noul ministru al Agriculturii (foto: MEDIAFAX)
ULTIMA ORA: Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu in functia de ministru al Agriculturii, a anuntat cu putin timp in urma consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Saftoiu a mai adaugat ca seful statului isi va prezenta pozitia fata de numirile in functie a liberalului Varujan Vosganian si a democratului Mircea Toader dupa finalizarea discutiilor intre partidele aflate la guvernare. Motreanu preia astfel postul ramas vacant dupa revocarea liberalului Gheorghe Flutur. Inlocuirea acestuia nu necesita aprobarea Parlamentului, pastrandu-se configuratia politica a Guvernului.
Liberalul Dan Motreanu a declarat, cu putin timp inainte de acest anunt, ca ar putea sa renunte la candidatura la Ministerul Agriculturii pentru ca "PD nu si-ar respecta promisiunile privind investirea ministrilor", titreaza Antena3.
"Este regretabil ca in Alianta lucruri pe care le hotaram astazi, maine cei de la PD nu le mai recunosc, fapt care arata ca este foarte greu sa mai existe o buna colaborare cu democratii", a spus secretarul general al PNL, Dan Motreanu.
Criza investiturilor, in continuare in discutia Aliantei
Sedinta de Guvern de astazi a inceput cu o intarziere de aproximativ o ora, din cauza discutiilor intre liberali si democrati de la Palatul Victoria. In afara liderilor PNL si PD care sunt si ministri, la sediul Guvernului a fost prezent si presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu. De asemenea, la discutii au participat si liberalii Dan Motreanu si Dan Radu Rusanu. Reprezentantii celor doua partide nu au ajuns la o intelegere in privinta procedurii de investire a lui Varujan Vosganian, urmand sa se aseze din nou la masa tratativelor, dupa incheierea sedintei Executivului.
In aceasta dimineata, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, inaintea sedintei de Guvern, ca vicepremierul propus de liberali nu va fi desemnat pe locul vacant al democratilor si ca Toader si Vosganian trebuie sau sa fie supusi amandoi votului Parlamentului, sau niciunul dintre ei. In replica, liberalul Bogdan Olteanu a afirmat ca "Adriean Videanu ar trebui sa fie mai respectuos fata de presedintele Traian Basescu" si fata de deciziile pe care acesta trebuie sa le ia, conform Antena3.
Aseara, liderii PNL si PD nu au reusit sa ajunga la un acord privind ministrii care ar urma sa fie avizati de Parlament, democratii exprimandu-si nemultumirea fata de faptul ca doar reprezentantul partidului lor, Mircea Toader, ar trebui sa obtina aprobarea Legislativului, nu si Varujan Vosganian, nominalizat din partea liberalilor, pentru postul de vicepremier.
Liderii PNL au declarat ca Vosganian nu trebuie sa fie audiat de Parlament, pentru ca el va ocupa locul fostului vicepremier democrat Gheorghe Pogea, pe motiv ca acel portofoliu apartinea oricum Aliantei. In aceste conditii, numai candidatul democrat la postul de ministru al Economiei, Mircea Toader, ar fi trebuit sa primeasca avizul Parlamentului.
Democratii au ripostat, insa, ca Vosganian trebuie sa-l inlocuiasca pe conservatorul Bogdan Pascu, situatie in care se modifica reprezentarea formatiunilor din Coalitie in Guvern, iar schimbarea nu poate avea loc decat cu acordul Parlamentului.
Premierul Tariceanu a declarat, ieri, ca modificarile care vor fi operate in componenta Cabinetului nu au nevoie de aprobarea forului legislativ, intrucat nu s-a schimbat configurata politica a Executivului, conform NewsIn.
Primul-ministru a precizat ca cei doi liberali desemnati sa ocupe postul de vicepremier si de ministru al Agriculturii vor fi supusi aprobarii presedintelui Traian Basescu, iar seful statului ar trebui sa semneze si decretul de numire a democratului Mircea Toader ca ministru al Economiei si Comertului.
Pentru mai multe detalii, accesati site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2006-12-06&id=212307
Liberalii si-au nominalizat, in urma cu doua zile, candidatii pentru posturile de vicepremier si ministru al Agriculturii. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a fost propus pentru portofoliul Agriculturii, iar senatorul Varujan Vosganian a fost nominalizat pentru postul de vicepremier.
Cititi mai multe in ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
Roland Catalin PENA, redactor sef-adjunct: "Scandalul in momentul de fata e determinat de transferul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) de la Ministerul Economiei si Comertului la Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). PNL insista ca OPSPI sa treaca sub conducerea fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, actual sef la AVAS, in vreme ce PD ar vrea ca institutia sa ramana sub controlul Ministerului Economiei si Comertului, respectiv al lui Mircea Toader, nominalizat la conducerea acestui minister din partea democratilor".
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-12
 16:42 
Presedintele OMV a admis ca il cunoaste pe Stancev  2006-12-06
 16:36 
Basescu a convocat comisia speciala pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy  2006-12-06
 16:22 
Eddie Murphy a parasit-o pe Mel B  2006-12-06
 16:21 
Pentru Bucuresti, cu dragoste, abjectie si inca multe altele  2006-12-06
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00535 sec.