Ziua Logo
  Nr. 3804 de marti, 12 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Pentru Bucuresti, cu dragoste, abjectie si inca multe altele
 6 decembrie, 16:21 
fostul hotel de pe calea grivitei nr.88-90 (Foto: SPANKY)
Proiectul Bukres Blog (BB), blogul despre orasul pe care toti adoram sa-l uram, implineste, astazi, un an. Initiatorii lui, Ionut Cioana, Tudor Prisacariu, Tudor Borduz, Irina Bako, Felix from Hamburg, Stefan Tiron si Vlad Nanca le ureaza tuturor, bucuresteni au ba, la multi ani, multumindu-le ca ii "iubesc" si ii "urasc" in fiecare zi.
Dar ce se gaseste pe BB(http://bukresh.blogspot.com)? De la istoria recenta a Romaniei in imagini, intalnite exclusiv pe website-ul US Library of Congress, la mp3-uri cu "<<adevarata formatie Albatros din Bucuresti>>, probabil cei mai de seama reprezentanti ai undergroundului muzical bucurestean in anii '80 si '90", alegerea initiatorilor blogului pentru sarbatorirea primului an de BB. De ce tocmai adevarata formatie (ubermanelista) Albatros? Pentru ca melodia lor "Bucuresti, Bucuresti" "exprima poate cel mai bine sentimentele noastre de dragoste si ura fata de oras", citim pe blogul impricinat & sarbatorit.
Iar intre cele doua extreme, incap foarte multe: cinisme "cool", autoironii imbietoare, melancolii la greu, exhibitionisme, un fragment dintr-un text de Horia Marinescu, publicat in Dilema in 2003, despre Bucuresti si Viena si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si inca un text de Mircea Cartarescu din Jurnalul National, despre Moara Dambovita & "distugerea patrimoniului arhitectural industrial din Bucuresti", texte si poze blog-like despre "aleea rahova" si "aleea ferentari", despre "cladirile care plang (Schitu' Magureanu 19)" sau care sunt pur si simplu facute chiselita, despre "Obor Obor Obor ...OBOR" si/sau marturii de toate felurile (verbale, pozate, filmate) ale demolarilor de Bucuresti (pica pe rand Circul Foamei din Rahova, fabrica de paine din Titan etc.).
REACTII LA CALD
Cristi GHEORGHE, redactor ZIUA online: "Oricat ai fi de blogger, in afara faptului ca traiesti cea mai mare parte a vietii in bloggosfera omorandu-ti timpul cu ... blogging-ul, pana la urma tot tre' sa mai iesi si prin oras ... sa-ti iei tigari, sa te duci la munci sau doar asa, sa te plimbi ca artistul sa vezi ce cladiri minunate mai sunt daramate de societatea de consum ..... bb te scuteste si de treaba asta si poti sa plangi de mila orasului mutilat de reclame, cladiri de birouri, copaci negradinariti, masini si oameni deopotriva. De fapt, poti mai mult decat sa plangi de mila, poti sa te dai revoltat, poti sa fi spiritual, poti sa fi usor artist si sa prinzi cu aparatul foto chinurile orasului... Si toate astea in timp ce mai schimbi un link pe mes fara sa risti sa-ti cada in cap o bucata de cladire monument pe care nu o mai renoveaza nimeni".
A. Gh.  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-12
 16:42 
Presedintele OMV a admis ca il cunoaste pe Stancev  2006-12-06
 16:36 
Basescu a convocat comisia speciala pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy  2006-12-06
 16:35 
Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu la Agricultura  2006-12-06
 16:22 
Eddie Murphy a parasit-o pe Mel B  2006-12-06
 Top afisari / comentarii 
 Pagubele lui "draga Stolo" (3387 afisari)
 Holocaustul contestat de evrei si musulmani (3122 afisari)
 Reclama stradala la infidelitatea sotului (2597 afisari)
 Atmosfera de stadion la Scala din Milano (2480 afisari)
 Refuzat la export (2357 afisari)
 Premierul israelian mentine "ambiguitatea nucleara" (197 afisari)
 "Camasa care imbratiseaza", inventata in Marea Britanie (55 afisari)
 Varujan Vosganian, validat de Parlament pentru fotoliul MEC (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.