Ziua Logo
  Nr. 3800 de joi, 7 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Politie politica pentru Stanoiu
 7 decembrie, 16:22 
Rodica Stanoiu (foto: Cristina NICHITUS)
Colegiul CNSAS a decis, cu unanimitate de voturi, ca fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu a facut politie politica. ''Cazul Stanoiu s-a lamurit. I se va transmite decizia'', a declarat Mircea Dinescu fara a da insa alte detalii cu privire la acest caz. Stanoiu nu s-a aratat deloc surprinsa de verdictul dat in cazul sau: ''Ma asteptam sa primesc aceasta decizie'', a declarat fostul demnitar, pentru NewsIn.
Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit, cu 7 voturi ''pentru'', doua abtineri si nici un vot impotriva, ca fostul ministru PSD al Justitiei, Rodica Stanoiu, a colaborat cu fosta securitate ca politie politica. Dosarul senatoarei PSD contine 18 note informative date la Securitate in anii 80. Decizia Colegiului poate fi contestata in termen de 15 zile, in cazul in care decizia ramane neschimbata Stanoiu putand contesta verdictul la Curtea de Apel, in termen de 30 de zile.
"Foarte bine ca mi-au dat. Ma asteptam sa primesc aceasta decizie, pentru ca totul a fost la comanda", a declarat Stanoiu pentru NewsIn. Fostul ministru al Justitiei a adaugat ca o sa actioneze in continuare "potrivit posibilitatilor legale".
Decizia in cazul senatoarei PSD a fost amanata de mai multe ori in ultimele luni. In urma cu doua saptamani s-a decis efectuarea celei de-a treia expertize grafologice, in conditiile in care fostul ministru a contestat faptul ca notele informative in baza careia a fost acuzata au fost scrise de ea. "Doamna Rodica Stanoiu ne-a cerut sa se mai faca inca o analiza, pentru ca cele doua expertize pe care le-am facut au fost realizate pe manuscrise de cand e dansa parlamentara. Insa dumneaei spune ca, din cauza unei probleme la coloana vertebrala, ar fi avut alt scris inainte de 1989 si ca aceste note din dosar ar fi fost incropite de domni de la SRI sau de la securitate", declara la acea vreme Mircea Dinescu.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect cititi si http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-24&id=211737, http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-09-23&id=207832.
REACTII LA CALD:
Carmen EPURAN, redactor Departament Politica Interna:
''Verdictul dat de CNSAS este firesc. Despre Rodica Stanoiu s-a spus in repetate randuri ca si-ar fi turnat colegii de la Institutul pentru Cercetari Juridice. Cazul fostului ministru este unul dintre cele mai dificile pentru Colegiu deoarece Stanoiu a refuzat de fiecare data sa-si accepte vinovatia, gasind tot felul de justificari, in ciuda dovezilor prezentate impotriva sa. Probabil va ataca decizia dar verdictul va ramane neschimbat''.
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
dura lex   de ariadna florescu
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-07
 16:23 
Stolojan anunta decesul PNL si nasterea Partidului Liberal Democrat
6 comentarii
 16:14 
Coppola: Guvernul ar trebui sa-i scuteasca de taxe pe tinerii regizori romani
 Top afisari / comentarii 
 Tele-presedintele (4036 afisari)
 Averea "Caracatitei" (3582 afisari)
 Convergenta: Becali-Stoenescu-Plesu- Patapievici... (3023 afisari)
 Kogalniceanu aruncat in aer de UDMR (2931 afisari)
 Razboi Rece la Bruxelles (2301 afisari)
 Stolojan anunta decesul PNL si nasterea Partidului Liberal Democrat (574 afisari)
 Politie politica pentru Stanoiu (81 afisari)
 Coppola: Guvernul ar trebui sa-i scuteasca de taxe pe tinerii regizori romani (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00672 sec.