Ziua Logo
  Nr. 3798 de marti, 5 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Favoritii criticilor pentru Oscarurile din 2007
 30 noiembrie, 16:55 
Leonardo DiCaprio
Nominalizarile pentru de-a 79-a editie a Galei decernarii Premiilor Oscar, programate pentru 23 ianuarie anul viitor, dau nastere la supozitii si clasamente inca de pe acum, titreaza site-ul Hollywood.com.
Dupa surpriza de anul trecut cu pelicula "Crash", devenita castigatoare a unui Oscar pentru cel mai bun film, fara ca macar sa fie printre favorite, specialistii se asteapta si in acest an la noi surprize din partea participantilor.
In 2006 lupta se da intre un film cu fir epic, despre razboi, "Flags of Our Father", o drama politista "The Departed", o comedie romantica "The Pursuit of Happyness", un film despre familia regala britanica -"The Queen" si un altul despre lumea periculoasa a hotilor de diamante -"Blood Diamond". Una dintre noutati o constituie prezenta unui musical, "Dreamgirls".
Va prezentam mai jos o scurta descriere a finalistelor din acest an:
Babel
Avand la baza o alegorie biblica, filmul reprezinta o noua productie bizara a regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, cel care a realizat si "21 Grams". Filmul are in distributie actori celebri ca Brad Pitt si Cate Blanchett, si prezinta firul epic a trei povesti intercalate din spatii cultural diferite -Maroc, Mexic si Japonia. Critica de specialitate considera ca o productie de acest gen va avea mari sanse de a atrage atentia Academiei americane de Film.
Blood Diamond
Thriller-ul "The Blood Diamond" povesteste o aventura in Sierra Leone, Africa, in anul 1999, o regiune macinata de razboiuri civile. Rolul principal i-a fost oferit lui Leonardo DiCaprio, care intruchipeaza un traficant de diamante din Africa de Sud. Pietrele pretioase sunt folosite la finantarea miscarilor rebele, a teroristilor si piratilor. Faptul ca DiCaprio este un actor indragit la Hollywood si ca filmul are in componenta atat o poveste personala cat si intriga politica, face ca "Blood Diamond" sa fie unul din favoritii la nominalizarile din acest an.
Dreamgirls
"Dreamgirls" prezinta viata unei trupe de muzica soul din anii '60 si este inspirat din povestea cantaretei Diana Ross si a grupului The Supremes. Beyonce joaca rolul cantaretei Deena Jones, iar Jamie Foxx este Curtis Taylor Jr., sotul acesteia. Filmul este regizat de Bill Condon, cel care a scris scenariul pentru celebrul muzical de castigator al Oscar-ului, "Chicago".
Flags of Our Fathers
Martin Sorsese s-ar putea sa fie inca o data impotriva vechiului sau "nemesis", Clint Eastwood. De data aceasta insa, de doua ori premiatul cu Oscar este intr-un usor dezavantaj. Povestea filmului, ce a pornit de la o fotografie reala a soldatilor americani strangand steagul SUA dupa crancena batalie impotriva japonezilor de la Iwo Jima, nu a avut acelasi succes de box-office. Cu toate acestea, "Flags" este o realizare cinematografica interesanta.
Departed
Scorsese, alaturi de interpretii din The Departed
Ar putea fi acesta, dupa atata timp, anul castigator pentru Martin Scorsese? Se spune ca, de fiecare data, cel nominalizat pentru a saptea oara castiga, numai ca anul acesta el sau/si filmul sau chiar ar putea castiga. Spre deosebire de ultimele doua filme nominalizate ale sale, "Gangs of New York" si "The Aviator", cu "The Departed" Scorsese revine la Scorsese. Filmul pleaca de la o productie chinezeasca, "Internal Affairs", dar amestecul tipic pentru Scorsese - de mafie, politist bun versus politist rau si violenta la greu - le ofera fanilor senzatii placut-familiare ca si cum regizorul s-ar intoarce acasa, dupa ce s-a ratacit printre teme ba prea artistice, ba prea grandioase. Un alt argument pentru "The Departed" - o distributie care ii include pe Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio si Matt Damon.
The Pursuit of Happyness
Inspirat din realitate, The Pursuit of Happyness, spune povestea lui Christopher Gardner, interpretat de Will Smith, un vanzator confruntat cu mari greutati in timp ce incearca sa aiba grija de baiatul sau, rol jucat de insusi fiul lui Will Smith, dar sa si supravietuiasca fara un acoperis asupra capului. Acest aspect e emotionant in sine, dar ce impresioneaza cu adevarat in film e ce face Gardner pentru a-si imbunatati viata. Uluitor de inteligent, el isi asuma riscuri impresionante incercand sa-si schimbe jobul si sa-si construiasca o cariera si in final sa traiasca o viata frumoasa alaturi de fiul sau si pentru fiul sau. De fapt, titlul spune totul.
REACTII LA CALD
Margarita GEICA, redactor sef-adjunct:
"Din cate am citit in articol, se pare ca Martin Scorsese ar avea sanse la un Oscar anul viitor. La "Gangs of New York" m-am straduit sa nu ies din sala pana la sfarsitul filmului. Nu mi-a fost usor. Cat despre "The Aviator", mi s-a parut caldut. Daca Scorsese a revenit la stilul din "Alice nu mai locuieste aici", "Soferul de taxi" sau "Promontoriul groazei", atunci "The Departed" poate ca il va primi pe unchiul Oscar".
Redactia ONLINE  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-12-05
 16:57 
Locomotiva Rapidului trebuie sa traga echipa la victorie  2006-11-30
 16:56 
Contractele secrete din energie, pe internet  2006-11-30
 Top afisari / comentarii 
 Pilotul MiG-ului prabusit la Beliu lesinase (3617 afisari)
 Pomana pentru boss-ul de la Steilmann (2724 afisari)
 Cazul Litvinenko spre Prodi-KGB (2370 afisari)
 Vaca de muls (2284 afisari)
 Trafic de arme prin Bulgaria (2271 afisari)
 Iliescu, Vadim si Paunescu, nominalizati de Tismaneanu drept sprijinitori activi ai comunismului (1384 afisari)
 Seara lui Mos Nicolae (647 afisari)
 PNL si PD si-au desemnat ocupantii portofoliilor "vacantate" de conservatori (110 afisari)
 Yoko Ono a acordat Premiul Turner unui pictor abstract (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.