Ziua Logo
  Nr. 3794 de joi, 30 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Locomotiva Rapidului trebuie sa traga echipa la victorie
 30 noiembrie, 16:57 
Galeria echipei Rapid Bucuresti (foto: Lucian CURELARIU)
Rapidul isi joaca astazi, incepand cu ora 21.45 (ora Romaniei -n.red), ultima sansa de calificare in primavara europeana, la Atena, in fata fotbalistilor de la Panathinaikos. Giulestenii sunt nevoiti sa castige acest meci pentru a fi siguri ca vor termina grupa G pe unul din primele trei locuri, care asigura calificarea. O victorie le-ar asigura prezenta, alaturi de celelalte doua echipe romanesti -Steaua si Dinamo, in tururile urmatoare ale Cupei UEFA. Aseara , Dinamo a demonstrat din plin valoarea reusind sa se impuna cu 2-1 in fata lui Bayer Leverkusen, una dintre cele mai bune echipe din campionatul german.
Oficialii giulesteni, increzatori in sansele echipei
Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat la conferinta de presa organizata inaintea partidei de astazi, ca cele sase puncte ale elenilor, si faptul ca ei sunt aproape calificati ar putea constitui un avantaj pentru echipa sa, titreaza NewsIn. Antrenorul giulestean s-a aratat optimist in ceea ce priveste meciul contra formatiei elene: "Stim ca intalnim o echipa foarte puternica, care are o serie buna de rezultate de la venirea lui Victor Munoz. E o echipa organizata, dar care ar putea fi mai putin motivata prin prisma celor sase puncte pe care le-a castigat deja. Si noi suntem o echipa care traverseaza o perioada fasta si vom face tot posibilul sa ne calificam. E important pentru noi ca nu am pierdut pana acum, cu toate ca am fi meritat mai mult in celelalte meciuri", a spus Lucescu jr.
Patronul George Copos era de parere cu cateva zile inaintea partidei, ca "Daca Dumnezeu va fi rapidist, atunci alb-visinii se vor califica". Finantatorul Rapidului a adaugat ca are mari emotii inaintea jocului cu Panathinaikos Atena si ca isi doreste foarte mult, ca la final, giulestenii sa ii ia cei 200.000 de euro promisi pentru calificarea in primavara europeana. "Regulile sunt reguli, iar eu respect acest lucru. Este pentru prima data in viata mea cand ma rog ca fotbalistii nostri sa castige, pentru a-mi lua banii. Sunt convins ca la sfarsitul meciului de joi seara noi vom fi cei care ne vom bucura pentru calificare", a declarat Copos, citat de NewsIn.
In grupa G,din care face parte si Rapid Bucuresti, lideri sunt grecii de la Panatinaikos, cu 6 puncte din 2 partide, pe pozitia secunda aflandu-se formatia israeliana Hapoel Tel-Aviv, cu 4 puncte din 3 meciuri. Giulestenii ocupa locul 3, cu 3 puncte din tot atatea partide jucate. intrucat pentru echipa lui Lucescu este ultimul meci, Rapid are mare nevoie de cele trei puncte, pentru a fi calificata indiferent de rezultatele din ultima etapa, cand alb-visinii vor sta o etapa.
Probleme in primul unsprezece rapidist
Pentru meciul din aceasta seara contra grecilor, alb-visinii nu vor putea conta pe cativa jucatori de baza , printre care portarul Dani Coman, indisponibil din cauza unor probleme la umar din timpul partidei cu Mlada Boleslav, si atacantul Ionut Mazilu, care are o intindere mult mai grava decat se credea initial.
Surprize la aterizare, la Atena
Ieri, la sosirea pe aeroportul atenian capitanul rapidist Maftei a avut parte de o primire speciala, fiind tinut aproape 3 ore pentru investigatii suplimentare, numele si data de nastere fiind identice cu ale unui infractor aflat pe lista grecilor. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul ZIUA: http://www.ziua.net/display.php?data=2006-11-30&id=212051
Dinamo, calificata in 16-le Cupei UEFA
In urma victoriei de aseara, 2-0 contra echipei Bayer Leverkusen, Dinamo s-a calificat in 16-imile Cupei UEFA. Eroul victoriei cu Leverkusen este Claudiu Niculescu, marcatorul ambelor goluri, din minutele 37, respectiv 75.
La finalul partidei, Niculescu s-a declarat multumit de prestatia echipei sale. "Toti suntem eroi pentru ca este o performanta extraordinara sa ducem pe Dinamo din nou in primavara europeana, dupa 16 ani. Sunt extenuat, pentru ca am alergat mult pentru a invinge o asemenea echipa", a mai spus atacantul echipei din Stefan cel Mare.
Succesul formatiei Dinamo Bucuresti este laudat si pe site-ul oficial al UEFA: http://www.uefa.com/Competitions/UefaCup/index.html
Cititi mai multe informatii in ziarul ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
Bogdan GHEORGHE, redactor Departament Sport: "Rapid trebuie sa castige in aceasta seara la Atena pentru a se califica in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Cum Steaua si Dinamo au atins aceasta faza a competitiei, giulestenii vor incerca si ei sa nu ramana mai prejos fata de rivalele bucurestene".
C. STEFAN  
 Afisari: 174  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-30
 16:56 
Contractele secrete din energie, pe internet
 16:55 
Favoritii criticilor pentru Oscarurile din 2007
 Top afisari / comentarii 
 Partidul secret (6675 afisari)
 Sorin ROSCA STANESCU: Schimbare de macaz la Cotroceni (4213 afisari)
 Iliescu se apropie de judecata (2702 afisari)
 UE ne vinde la rusi (2080 afisari)
 Spion rus ratacit prin Bucuresti (1857 afisari)
 Locomotiva Rapidului trebuie sa traga echipa la victorie (174 afisari)
 Contractele secrete din energie, pe internet (54 afisari)
 Favoritii criticilor pentru Oscarurile din 2007 (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00773 sec.