Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Borat: "Daca are succes, voi primi un radio cu ceas. Daca nu, voi fi executat"
Borat lanseaza un single de Craciun
 27 noiembrie, 16:53 
Personajul principal al filmului "Borat" (foto: EPA)
Un personaj fictiv tinteste clasamentele muzicale cat se poate de reale din Marea Britanie. De Craciun, cand totul e posibil... Este vorba despre reporterul fictiv Borat Sagdiyev, controversatul Borat!, care intentioneaza sa lanseze un single de Craciun, relateaza hollywood.com.
Jurnalistul kazah, interpretat de actorul britanic Sacha Baron Cohen, tinteste topurile clasamentor muzicale britanice, din saptamana premergatoare Craciunului.
"Cliff Richard devine popular in Anglia pe perioada Craciunului. El e dragut si talentat", isi motiveaza Borat demersul. Borat, nu Sacha Baron Cohen! "Dar cantecul meu de Craciun - continua acesta intr-o engleza jucat-aproximativa Borat-like - bun, foarte bun este. Te rog, vino si cumpara-l. Daca are succes, voi primi un radio cu ceas. Daca nu, voi fi executat", a mai spus Borat.
Filmul lui Baron Cohen, al carui titlu integral este "Borat! - Invataturi din America pentru ca toata natia Kazahstanului sa profite", este realizat in stil documentar. Productia descrie calatoria prin Statele Unite a unui jurnalist kazah, care se mira ca femeile americane nu sunt inchise in custi pe timpul noptii sau ca nu canta cantece rasiste de tipul "Aruncati evreii in fundul putului".
Lungmetrajul, al carui buget a fost de 18 milioane de dolari, a avut incasari de 109,3 milioane de dolari de la lansarea pe marile ecrane in America de Nord si de peste 45 de milioane de dolari in strainatate. Filmul se bucura de scucces de casa inclusiv in Romania, unde ruleaza de cateva zile.
In urma cu un an, Guvernul kazah l-a amenintat pe Cohen ca il va actiona in justitie pentru ca personajul Borat ar prezenta Kazahstanul drept o tara inapoiata, cu obiceiuri rasiste si dezgustatoare.
Succesul filmului a facut insa ca interesul pentru Kazahstan sa creasca, lucru recunoscut de oficialii acestei tari care si-au dat seama ca "orice fel de publicitate este buna".
REACTII LA CALD
Monica ANDRONESCU, redactor Departametul Cultura: "Intr-o lume in care vedeta de film sau de televiziune capata o "realitate" adesea mai bine conturata decat omul in carne si oase, faptul ca un personaj fictiv lanseaza un cantec de Craciun se inscrie "firesc" in acelasi gen de "realitate" ".
Adriana GHEORGHE  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-27
 17:04 
Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj
1 comentariu
 16:32 
Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri
 16:06 
"Codul lui Da Vinci", partea a doua
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.