Ziua Logo
  Nr. 3783 de vineri, 17 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
27 dintr-o lovitura
 17 noiembrie, 16:15 
foto: Mircea PAUN
ULTIMA ORA:
Intr-o conferinta de presa convocata acum doua ore de liberalii care sustin revenirea lui Theodor Stolojan in PNL, Gheorghe Flutur si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte si din Biroul Permanent Central al partidului, dar vrea sa ramana ministrul Agriculturii. "Lipsa de dialog blocheaza orice cooperare in PNL", a afirmat Flutur, sustinand ca platforma Stolojan - Stoica este o miscare legitima. ''Initiatorii apelului pentru unitatea PNL cauta un parteneriat pentru identificarea cailor prin care partidul sa isi recastige credibilitatea. Membrii Biroului Permanent Central isi dau demisiile din functiile detinute in partid. Am ales sa actionam. Noi si conducerea avem pareri diferite'', a mai adaugat Flutur.
"Actiunea se refera exclusiv la PNL, nu are nici o legatura cu Executivul. (...) Sunt un om responsabil, am un minister complex de condus", a mai precizat ministrul Agriculturii. Lui Flutur, i se alatura 9 senatori, 13 deputati si 4 primari care au demisionat din functiile detinute in partid, pe motiv ca sunt dezamagiti de faptul ca toate apelurile la reconciliere lansate au fost ignorate la varful PNL. Printre acestia se numara Mircea Cinteza si fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu.
In replica la anuntul - soc al demisionarului, Crin Antonescu, vicepresedinte al PNL, a declarat, pentru Realitatea TV, ca Delegatia Permanenta ar putea cere retragerea sprijinului politic ministrului Flutur. Prima reactie a presedintelui liberal, Calin Popescu Tariceanu, aflat la Oradea pentru a discuta cu liderii partidului din Transilvania: "Daca nu vor sa faca politica cu fata la cetateni, sa faca intre ei".
Ardealul, ultimul popas in turneul lui Tariceanu
Dupa ce saptamana trecuta a mers in Moldova, iar marti s-a intalnit, la Bucuresti, cu PNL din Muntenia, premierul Calin Popescu Tariceanu s-a oprit astazi la Oradea pentru a discuta cu liderii filialelor PNL din Transilvania, in cadrul ultimei runde de consultari cu organizatiile din teritoriu ale partidului. Principalele aspecte ale intalnirii - platforma Stolojan-Stoica si apelul la unitate pentru revenirea lui Theodor Stolojan in PNL.
In urma cu cateva zile, Comitetul Executiv al PNL a luat o decizie potrivit careia calitatea de membru al partidului devine incompatibila cu adeziunea la platforma Stolojan-Stoica sau la oricare alt proiect politic initiat din afara PNL. Conducerea liberalilor a mai decis ca nu exista "motive temeinice" pentru a propune Delegatiei Permanente organizarea unui congres extraordinar. In conformitate cu statutul PNL, poate fi decisa in orice moment convocarea unui congres, dar acest lucru nu poate fi impus din afara partidului "de anumite grupuri de interese sau la presiune politica", au anuntat liderii liberali.
Filialele partidului au, insa, deschisa posibilitatea de a propune organizarea congresului extraordinar, dar, cel putin pana in prezent, nici una dintre organizatiile din teritoriu nu si-a manifestat o intentie in acest sens.Comitetul Executiv al PNL si-a exprimat sustinerea pentru Calin Popescu-Tariceanu in dubla sa calitate - de presedinte al formatiunii si de prim-ministru.
Pentru mai multe informatii, accesati: www.ziua.net/display.php?data=2006-11-16&id=211275
Conform analistilor, liderii din Transilvania si-ar fi insusit deja, in mare parte, decizia forului central al partidului. Referitor la Theodor Stolojan, acesta poate reveni in PNL ca simplu membru, cu conditia sa respecte "principiile, valorile liberale, statutul PNL, hotararile si conducerea legtim aleasa", conform NewsIn. In acelasi timp, semnatarii Platformei liberale, membrii activi ai partidului sunt invitati sa aleaga intre PNL si proiectul Stolojan-Stoica.
Pentru mai multe detalii, cititi, pe larg, in editia ZIUA de maine.
REACTII LA CALD:
Razvan GHEORGHE, redactor Departament Politica Interna: Actiunea concertata a ministrului Gheorghe Flutur reprezinta o adevarata strategie de gherila, Tariceanu considerand gestul liberalului drept o veritabila tradare. Actiunea a fost clocita in urma cu cateva zile de asa natura incat iesirea la rampa sa coincida cu absenta lui Tariceanu si a liderilor apropiati acestuia din Capitala. Gestul lui Flutur il pune pe Tariceanu intre ciocan si nicovala, premierul fiind fortat astfel sa ia o decizie in cazul Stolojan.
Cristina STEFAN  
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Am sa va rog chiar sa raspundeti.   de SG
Afara cu flutur !   de Dinnu
Cozile de topor...   de Demolatorul
Partida de sah.   de sandu
e chiar asa de greu de priceput...   de lucid
PM Tariceanu trebuie sa-i dea pe toti disidentii afara in suturi, sa plece la PD   de Raquel
Care e calul castigator?   de arthur
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-17
 16:13 
OMV la control
 16:11 
Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex"
 Top afisari / comentarii 
 Intarata-i, drace! (6312 afisari)
 Axa Raului: Niculae - SRI (4817 afisari)
 Spionul dublu (3382 afisari)
 Spaga de lemn (3295 afisari)
 Enigma Nastase (II) (2697 afisari)
 27 dintr-o lovitura (392 afisari)
 Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex" (188 afisari)
 OMV la control (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01130 sec.