Ziua Logo
  Nr. 3783 de vineri, 17 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Dosare CNSAS online
 14 noiembrie, 16:25 
foto: Cristina NICHITUS
Parlamentarii si-au dat acordul ca dosarele de urmarit sa fie publicate pe pagina de Internet a Colegiului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS). Decizia a fost luata la finalul discutiei de astazi din plenul Camerei Deputatilor cu privire la modificarea unui articol din legea privind accesul la propriul dosar aflat in arhivele CNSAS, titreaza Realitatea.net.
CNSAS va publica, in varianta electronica, deciziile definitive luate de membrii institutiei in cazul persoanelor care au facut politie politica. Camera a adoptat o initiativa legislativa de modificare a Legii CNSAS, ca urmare a propunerii inaintate de Florin Iordache, Minodora Clivetti si Dumitru Bentu, deputati ai Partidului Social Democrat si de Adrian Moisoiu, deputat al Partidului Romania Mare.
Potrivit proiectului adoptat de Camera, CNSAS va putea publica pe Internet, pe site-ul sau (www.cnsas.ro) si documentele care au stat la baza deciziilor de colaborare cu fosta Securitate, dar numai cu acordul persoanei in cauza, pentru a nu aduce atingere imaginii acesteia, intrucat documentele ar putea contine si informatii ce nu au legatura cu activitatea de politie politica.
Modificarea articolului de lege a trecut cu 211 voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si trei abtineri, ea urmand sa fie trimisa spre aprobare de catre Senat, in cursul zilelor urmatoare. In cazul de fata, Senatul este camera decizionala.
REACTII LA CALD
Raluca PAPADOPOL, redactor Departamentul Politic: "Demersul mi se pare unul inutil, pentru ca oricum opinia publica este informata de deciziile CNSAS prin intermediul presei. Este evident ca pentru documentele "acuzatoare" cei vizati nu-si vor da acordul ca ele sa apara pe Internet".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 163  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-17
 Top afisari / comentarii 
 Intarata-i, drace! (6312 afisari)
 Axa Raului: Niculae - SRI (4817 afisari)
 Spionul dublu (3382 afisari)
 Spaga de lemn (3295 afisari)
 Enigma Nastase (II) (2697 afisari)
 27 dintr-o lovitura (392 afisari)
 Kristin Davis, nerabdatoare sa joace in "Totul despre sex" (188 afisari)
 OMV la control (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00654 sec.