Ziua Logo
  Nr. 3779 de luni, 13 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Dialogul surzilor in PNL
 13 noiembrie, 15:44 
foto: Mircea PAUN
ULTIMA ORA
Comitetul Executiv al Partidului National Liberal a decis ca nu exista motive temeinice pentru a se propune organizarea unui congres extraordinar, a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian. Conducerea liberala a stabilit, totodata, ca orice persoana care isi asuma principiile liberale, statutul PNL si conducerea in exercitiu a partidului poate deveni membru sau se poate realatura PNL Potrivit lui Vosganian, aceasta hotarare este valabila si in cazul fostului lider al PNL Theodor Stolojan.
''Calitatea de membru PNL este incompatibila cu adeziunea la asa-zisa platforma liberala'', a subliniat insa purtatorul de cuvant al PNL. Comitetul Executiv al PNL si-a exprimat sustinerea pentru Calin Popescu-Tariceanu in dubla sa calitate: presedinte al PNL si prim-ministru. In perioada urmatoare, vor continua consultarile cu filialele judetene ale liberalilor, a precizat Vosganian, subliniind ca nici un lider al partidului nu va mai face comentarii publice cu privire la platforma Stolojan-Stoica. El a solicitat reprezentantilor acestei platforme sa procedeze in acelasi fel.
Platforma lui Stolojan continua sa agite apele in PNL. Liderii liberali vor discuta, astazi, in cadrul Biroului Permanent Central al PNL, posibilitatea revenirii lui Theodor Stolojan in partid. Sedinta se anunta incendiara, tinand cont de faptul ca atat tabara Stolojan cat si tabara Tariceanu au enuntat deja conditii care pun sub semnul intrebarii orice dialog real intre cele doua grupari. Platformistii cer plecarea din fruntea PNL a lui Tariceanu si numirea lui Gheorghe Flutur presedinte interimar. De cealalta parte, Tariceanu a respins orice conditie impusa de sustinatorii platformei libarale si l-a invitat pe Stolojan sa-i fie adjunct.
Liberalii s-au reunit, astazi, in sedinta Biroului Permanent Central. Liderii PNL din teritoriu au fost chemati sa se pronunte asupra revenirii lui Theodor Stolojan in partid dar si cu privire la organizarea unui congres extraordinar. Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al liberalilor, a declarat ca in cadrul sedintei se va stabili si cine va reprezenta PNL in ''dialogul cu Stolojan'', in conditiile in care gruparea ce sustine platforma relansarii liberale cere plecarea din fruntea partidului a lui Tariceanu.
Ideea revenirii in PNL a lui Theodor Stolojan pare sa aiba tot mai multi partizani. Dupa o zi de consultari, in mai multe filiale, creste numarul de liberali care par sa imbratiseze ideea revenirii fostului lider in partid.
Si ideea unui congres extraordinar, in cadrul caruia sa se aleaga o noua conducere, este din ce in ce mai vehiculata, in ciuda faptului ca intalnirea presedintelui PNL cu liderii moldoveni s-a soldat cu o rezolutie prin care conducerea actuala a partidului era mandatata sa initieze un dialog pentru readucerea in partid a lui Theodor Stolojan si mentiona faptul ca PNL are o conducere legitim aleasa.
Stolojan si Stoica la atac
In acelasi timp, Stolojan si Valeriu Stoica au iesit la atac. Ei au conditionat orice negocieri de demisia lui Tariceanu din fruntea PNL, numirea ca interimar a vicepresedintelui Gheorghe Flutur care sa se ocupe de organizarea unui congres extraordinar, precum si demisia lui Tariceanu din functia de premier.
Tariceanu a replicat prompt, repingand orice conditie impusa de platformisti si l-a invitat pe Stolojan sa-i fie adjunct sau sa accepte confruntarea deschisa, in cadrul unui congres. Intr-un interviu acordat cotidianului Jurnalul National, Tariceanu a anuntat ca va candida din nou la presedintia partidului. Presedintele PNL a subliniat ca Stolojan este singurul despre a carui revenire se poate vorbi, iar restul platformistilor nu este dorit in PNL.
Agitatia din PNL a survenit momentului in care, acum o saptamana, in sedinta Comitetului Executiv al partidului, vicepresedintele Gheorghe Flutur a cerut revenirea lui Stolojan si a spus ca are semnale din teritoriu ca tot mai multi liberali considera excluderea lui din partid ca fiind o greseala. A urmat apelul celor 42 de parlamentari, lideri de filiale si primari, prin care semnatarii solicitau reintegrarea in structurile PNL a ''celui mai credibil liberal'', Theodor Stolojan, dar si a celorlalti platformisti. Ulterior, doi dintre semnatari si-au retras semnaturile.
Pentru mai multe detalii despre acest subiect cititi si:
''Congres cu Flutur'' www.ziua.net/display.php?id=211030&data=2006-11-13
''Tariceanu incoltit'' www.ziua.net/display.php?id=210974&data=2006-11-11
REACTII LA CALD
ROLAND CATALIN PENA, redactor sef adjunct: ''Este un joc de-a soarecele si pisica, o faza premergatoare a razboiului dintre gruparea Stolojan si restul liberalilor. Deocamdata, ostile isi ocupa pozitiile. Cred ca intr-un interval de timp de maximum sase luni, vom afla cine castiga batalia. Si nu cred ca o pace intre cele doua grupari este posibila, ci vom avea un castigator si o victima''.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-13
 Top afisari / comentarii 
 Jocurile si cacealmalele jucatorului Basescu (4074 afisari)
 "Noua lege extinde drepturile persoanelor cu handicap" (2936 afisari)
 Gafele Ancai Boagiu (2359 afisari)
 "Sibiu, Capitala Culturii Europene 2007", in pragul esecului (2355 afisari)
 Pumnul prostului (2237 afisari)
 Dialogul surzilor in PNL (15 afisari)
 Frigul ingheata din nou cursurile scolarilor bistriteni (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.