Ziua Logo
  Nr. 3775 de miercuri, 8 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Frigul de pe vremea lui Ceausescu, stapan in scoli
 1 noiembrie, 15:23 
Foto: Mircea PAUN
ULTIMA ORA
Colegiul "I.L Caragiale" a inceput sa primeasca agent termic in urma protestului spontan al elevilor care invata in aceasta institutie. "Firma care se ocupa de intretinerea centralei termice a efectuat revizia", a declarat directoarea colegiului, Gabriela Bancila, citata de NewsIn.
Saptamana in curs a inceput sub semnul protestelor elevilor din mai multe judete ale tarii, care au cerut sa le fie acordat dreptul elementar de a invata, la sfarsit de octombrie si inceput de noiembrie, in sali de clasa incalzite.
Strigatelor de nemultumire de ieri ale elevilor din scolile bistritene li s-au alaturat astazi cele ale liceenilor Colegiului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Tinerii au iesit in aceasta dimineata in strada, inarmati cu pancarte improvizate din foi de caiete studentesti, nemaisuportand frigul din clase.
De altfel, mai multe scoli bucurestene nu beneficiaza de caldura. Dintre acestea, Scoala Generala nr. 163. In acest caz, scoala a ramas fara caldura din cauza ca lucrarile de reabilitare termica au inceput prea tarziu.
Parintii acestor copii reclama ignoranta autoritatilor si lipsa lor de reactie. Ei acuza ca in conditiile in care sunt nevoiti sa stea la ore cu manusi si fulare, copiii lor se pot imbolnavi.
In judetul Tulcea, doar trei scoli din municipiu au energie termica. Situatia dificila se repeta si in Vaslui. 14 dintre unitatile de invatamant din Bistrita nu au caldura in salile de clasa.
200 de elevi ai Liceului de Informatica si cei ai Scolii Generale "Avram Iancu" din Bistrita au refuzat ieri sa intre la ore, pentru ca in salile de clasa, neincalzite, era mai frig ca afara.
Tinerii au protestat in strada fata de conditiile improprii in care sunt obligati sa studieze. Potrivit Realitatea TV, initial, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita a decis sa scurteze durata orelor de curs de la 50 de minute la 35. Ulterior, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, le-a dat dreptate elevilor si a cerut suspendarea cursurilor in acele scoli, pana cand problema incalzirii va fi remediata .
REACTII LA CALD
MARGARITA GEICA, redactor sef adjunct:
Ce se intampIa acum imi aduce aminte de orele de scoala de pe vremea lui Ceausescu. Ne ieseau aburi din gura de frig ce era in clase si scriam cu manusi. E inadmisibil ca, dupa 17 ani, sa se inchida scoli pentru ca cei responsabili au uitat iar ca "iarna nu-i ca vara"
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-08
 Top afisari / comentarii 
 Cand Liviu Turcu se uita in oglinda, il vede pe Ioan Talpes (3172 afisari)
 Scoateti microfilmele! (2281 afisari)
 Tariceanu ii intinde mana lui Stolojan (2067 afisari)
 "Vulturii" razboiului dau vina pe Bush (1833 afisari)
 Pe picior de plecare (1541 afisari)
 Civic Media, decisa sa prinda Musca (30 afisari)
 Democratii americani sarbatoresc victoria in alegeri (22 afisari)
 Adrian Nastase contraataca (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.