Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

CNN a ignorat protestele de la Chisinau

Televiziunea cu cel mai mare impact international, CNN, a ignorat practic in cursul zilei de marti protestele extinse din Republica Moldova. CNN a mediatizat pe larg revolutia trandafirilor din Georgia, cea a lalelelor din Kirghizstan si cea portocalie de la Kiev, insa a ignorat protestele spontane de la Chisinau fata de fraudarea alegerilor de catre comunisti. EuroNews a acordat o atentie limitata protestelor de la Chisinau, prioritatea fiind constituita de efectele cutremurului din Italia.

"Revolta din Moldova, organizata pe Twitter", si-a intitulat CNN reportajul postat pe site, referitor la evenimentele din Republica Moldova. Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat marti, in cadrul unei adunari spontane, in centrul Chisinaului, la o zi dupa protestele pasnice care au avut loc luni in capitala. CNN preciza ca majoritatea manifestantilor erau studenti si planuiau sa protesteze impotriva alegerilor despre care sustin ca sunt falsificate. Demonstrantii sustin ca Partidul Comunist aflat la putere a manipulat rezultatele alegerilor de duminica, facand sa iasa castigator cu 50 de procente.

EuroNews arata ca presedintele Vladimir Voronin acuza Romania de faptul ca s-a implicat in problemele interne ale acestui stat. Ministerul rus de Externe a declarat ca revolta de la Chisinau este un complot ce urmareste subminarea suveranitatii unui fost stat sovietic. Intr-un comunicat al Ministerului de Interne al Republicii Moldova se arata faptul ca, in cazul in care situatia o va cere, acesta va interveni cu arme de foc. Conform Euronews, in cursul noptii aproximativ 200 de persoane au fost arestate, fiind acuzate de jaf, furt, huliganism sau tulburarea linistii publice. Confruntarile de la Chisinau s-au soldat cu moartea unei femei si ranirea grava a catorva zeci de persoane.

Luciana POP, Ioan TUDOR
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00454 sec.