Ziua Logo
  Nr. 4396 de sambata, 22 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Don Gheorghe si valorile europene

Musicalul "Omul din La Mancha" (foto), de Dale Wassermann, regia Cezar Ghioca, in care rolul principal (Don Quijote) este interpretat de Tudor Gheorghe, se joaca asta-seara (ora 19.00) pe scena Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova, in cadrul evenimentului "Valori ale teatrului romanesc, valori ale teatrului european".

Aceasta manifestare, ajunsa la cea de-a IV-a editie, care reuneste teatrele membre ale Conventiei Teatrale Europene (CTE) si nu numai, are ca scop armonizarea diferitelor conceptii si viziuni manageriale ale institutiilor participante, precum si definirea si aplicarea unor programe comune. Reuniunea din acest an se desfasoara sub egida "Anului International al Dialogului Intercultural", iar despre o posibila colaborare in vederea realizarii unor proiecte se va discuta astazi, ora 11.00, la sala "Ion D. Sarbu" a teatrului din Craiova.

Din strainatate si-au anuntat sosirea directori si manageri de teatru din sase tari: Tim Caroll, regizor artistic la Royal Shakespeare Company, Janko Ljumovic, director general al Teatrului National Podgorica, Muntenegru, Tomass Kubikovski, director artistic al Teatrului National din Varsovia, Tatiana Alahverdijeva, critic, secretar literar al Teatrului din Ruse, Milivoje Mladenovic, director general al Teatrului National Sarb din Novi Sad, Alexandar Miloslavljevic, director artistic al teatrului din Novi Sad, Margarita Mladenova si Ivan Dobcev, regizori, co-directori ai Teatrului-Laborator "Sfumato" din Sofia, Claudine Lison, director artistic al Theatre de la Place din Liege.

Din Romania vor participa criticii de teatru Doina Papp, Cristina Rusiecki, Mircea Ghitulescu, Daria Dimiu, Monica Andronescu, precum si Veronica Dobrin, director general al Teatrului "Maria Filotti" din Braila.

De asemenea, Teatrul National din Craiova doreste ca la fiecare noua editie a manifestarii sa prezinte participantilor veniti din Europa noile sale premiere. Astfel, maine (ora 19.00), in ultima zi a manifestarii, invitatii vor putea viziona piesa "Masura pentru masura", de William Shakespeare, in regia lui Silviu Purcarete. In primele zile ale evenimentului (joi si ieri) s-au delectat cu spectacolele "Medeea", de Euripide, regia Yiannis Paraskevopoulos (Grecia) si "Cum doriti sau Noaptea de la spartul targului", de William Shakespeare, regia Silviu Purcarete. Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, membru al Conventiei Teatrale Europene din 1994, propune prin acest gen de manifestari teme de reflectie comuna in ceea ce priveste actul teatral de performanta.

Cristina SPIRIDON
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lumea in 2025 (3230 afisari)
 Exemplul ungar (2424 afisari)
 Partidul Securistilor Destepti (2420 afisari)
 Frumusete inecata in droguri si alcool (1652 afisari)
 Tariceanu incoltit de profesori (1446 afisari)
 Pamela Anderson, goală, la aniversarea lui Hugh Hefner (Video) (4601 afisari)
 Fost comandant de politie argentinian s-a impuscat in cap in timpul unui interviu (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE !!!)  (3411 afisari)
 Are 250 de kilograme si pozeaza nud pentru ca se crede sexy! (VEZI FOTO) (3129 afisari)
 Economistul-sef al FMI, despre criza financiara: "Ce-i mai rau abia urmeaza" (2596 afisari)
 Din dragoste pentru o femeie, tenismena Martina Navratilova a destramat o familie! (2468 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00580 sec.