Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Basescu pe Insula Serpilor?

Departamentul ucrainean al postului de radio Deutsche Welle anunta ca posibila o vizita a presedintelui roman Traian Basescu pe Insula Serpilor, informeaza Rompres.

Autoritatile ucrainene au initiat ample lucrari de amenajare a Insulei Serpilor, care constituie obiectul unui litigiu la Curtea Internationala de Justitie de la Haga (incepand din 2004) intre Romania si Ucraina, relata sursa citata. In luna februarie 2007, in Insula Serpilor a fost infiintat satul Belai (Alb), iar puterea de la Kiev a subliniat necesitatea urgentarii amenajarii acestui petic de uscat din Marea Neagra. In conformitate cu planurile administratiei locale si ale serviciului de graniceri, in urmatoarele trei luni, in Insula Serpilor urmeaza sa fie amplasata o unitate de graniceri, iar putin mai tarziu un orasel format din vilisoare pentru turisti pasionati de scufundari si un muzeu arheologic, detaliaza antena Deutsche Welle planurile autoritatilor ucrainene.

Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a declarat ca presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a dat ordin ca, pana atunci, Insula Serpilor sa fie bine amenajata. "Daca noi afirmam ca acesta este teritoriu al Ucrainei, acest teritoriu trebuie sa fie adus la un grad international de dezvoltare", citeaza Deutsche Welle declaratia lui Iuscenko. Insula Serpilor a fost mereu subiect de controversa intre Ucraina si Romania. Cele doua state sunt in proces la Curtea Internationala de Justitie de la Haga pentru delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive din nord-vestul Marii Negre, zona in care au fost descoperite importante rezerve de gaze naturale. Kievul sustine ca bucata de uscat este o insula, cu activitati economice proprii si locuibila, si a invitat autoritatile romane sa se convinga de acest lucru. (G.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01197 sec.