Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Mungiu la CineMaiubit

Cristian Mungiu este invitat de onoare la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit, care se desfasoara la Cinema Studio intre 10 si 13 decembrie, prezentand 17 ore de film de fictiune si cate trei ore de film experimental, documentar si de animatie. Festivalul va debuta luni, la Sala de Marmura a Uniunii Cineastilor, unde va fi vernisata o expozitie de fotografie, urmata de proiectia filmelor din sectiunea competitiva fictiune. Festivalul va mai prezenta, in cadrul competitiei, o sectiune de filme documentare si una de filme de animatie/experiment, precum si o retrospectiva a filmelor premiate la CineMAiubit, in editiile precedente. De asemenea, va fi prezentata si o "Panorama" a scolilor de film de la Lodz, Munchen si Tel Aviv. In total, in festival vor participa filme ale studentilor din 12 tari. CineMAiubit se va incheia pe 13 decembrie, cu o festivitate in cadrul careia vor fi premiate filmele acestei editii. Editia din acest an il va avea ca invitat de onoare pe Cristian Mungiu, si el fost student al UNATC. "Mungiu a fost la un moment dat studentul in care noi am investit", a declarat Elisabeta Bostan, presedintele Fundatiei CineMAiubit. Cu acest prilej va fi proiectat filmul realizat de Mungiu in anul III, "Mariana". Printre regizorii si scenaristii premiati la CineMAiubit de-a lungul anilor se numara nume care au devenit cunoscute in cinematografie: Cristian Mungiu, Catalin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Hanno Hofer, Calin Netzer, Cristian Nemescu. (D.C.)

Nu numai Opera...

Mezzosoprana Adriana Alexandru va sustine, luni, un recital in foaierul Operei Nationale Bucuresti (ONB), in acompaniamentul pianistei Mihaela Valcea si a ansamblului Opera Brass Quintet. Recitalul Adrianei Alexandru, intitulat "Not Only Opera"/ "Nu numai Opera", va cuprinde, in mare parte, lucrari de Menotti, Darewski, Rogers, Gershwin, precum si un fragment din musicalul "My Fair Lady". In a doua parte a spectacolului, publicul va putea asculta 11 melodii celebre din musicaluri si filme indragite, semnate de Porter, Schonberg, Lane, Schmidt, Sondheim, Styne, Lloyd-Webber. Opera Brass Quintet (Daniel Bulgaru - trompeta, Costica Coman - trompeta, Traian Cioc - corn, Dan Tomulescu - trombon, Marius Hoghi - tuba) va aborda, in aceeasi atmosfera

a muzicii americane, cateva piese binecunoscute, adaptate pentru formatie de suflatori. (D.C.)

A murit Marius Tupan

Prozatorul Marius Tupan a incetat din viata, joi, in urma unui infarct, la varsta de 62 de ani, a declarat pentru Mediafax Horia Garbea, presedintele Asociatiei Scriitorilor Bucuresti. "A facut infarct ieri, in jurul pranzului. Era pe o strada din apropierea casei lui din Bucuresti. Nu era bolnav", a mai spus Garbea. Marius Tupan era membru al sectiei Proza a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si redactor sef al revistei de cultura "Luceafarul", pe care a condus-o din 2000. Prozator, eseist si dramaturg, este cunoscut pentru Trilogia "Batalioane Invizibile" (I. Craterul, II. Rhizoma, III. Asteroidul), "Coroana Izabelei", "Avocatul Diavolului" si romanul-teatru "Ratacirea Domnului". Dumnezeu sa-l odihneasca! (D.C.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00483 sec.