Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Capodopere stradale

Nimic nu este ceea ce pare in aceste imagini remarcabile care transforma desenele stradale intr-o adevarata arta.

O femeie stand pe o sofa, neatenta la faptul ca un taxi a intrat in peretele camerei; o imagine dramatica din opera lui Verdi, Aida, precum si o imagine a condamnarii eterne in Ziua Judecatii de Apoi, relateaza presa britanica.

Artistul american care a creat aceste imagini remarcabile - Kurt Wenner - a fost un ilustrator al NASA, care a inceput sa deseneze pe strazile din Roma in 1982, inspirat de frescele si sculpturile renascentiste.

Opera de arta 3D este imaginea creata in statia Waterloo, in care o femeie sta pe sofa, fara sa observe haosul din jurul ei.

Pentru a obtine aceste opere remarcabile, artistul a transformat anamorfismul - tehnica utilizata de artistii clasici pentru a crea iluzia inaltimii - intr-o noua dimensiune, pentru a-si putea desavarsi picturile stradale.

Acest tip de arta a devenit cunoscut ca pictura anamorfica, iluzionistica sau pur si simplu pictura 3D si a capatat foarte multa popularitate in intreaga lume.

Una dintre primele comenzi pe care le-a primit Wenner a fost o pictura care sa onoreze vizita Papei Ioan Paul II in orasul italian Mantua.

Wenner prefera sa se concentreze in operele sale pe miturile clasice si legende - el mai avand si alte opere printre care razbunarea lui Neptun sau povestea de dragoste dintre Echo si Narcis.

Ultima sa lucrare, la gara Waterloo, a fost comandata de catre Sky HD, ca parte dintr-o campanie noua de publicitate. (M. BICA)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02164 sec.