Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Colectia Farnesina a ajuns la Sibiu

Ieri, la Muzeul Brukenthal-Muzeul de Istorie-Casa Altemberger din Sibiu, ambasadorul Daniele Mancini a inaugurat una dintre cele mai prestigioase expozitii de arta italiana contemporana, o colectie apartinand celor mai importanti artisti italieni din cea de-a doua jumatate a secolului XX, ce fac parte din Colectia Palatului Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe italian.

Colectia, in totalitate, cuprinde 200 de lucrari, dar expozitia itineranta cuprinde doar 100 de opere care, prin varietatea tehnicilor expresive si prin bogatia surselor de inspiratie ale artistilor, compun o imagine coerenta si documentata a unui moment artistic deosebit de fecund al culturii italiene. Selectia aprofundeaza itinerariul inceput de expozitia dedicata artei abstracte italiene, inaugurata la Bucuresti de Romano Prodi, presedintele Consiliului de Ministri, pe 16 ianuarie 2007.

"Colectia Farnesina" a devenit simbolul unei Italii dinamice si mature, o oglinda a modului nou de a concepe si de a exporta cultura. O cultura care, eliberata de scheme stereotipe, intra in dialog cu componentele neacademice ale societatii: politica, cultura, economia, socialul, concepute nu numai ca surse de inspiratie, ci si ca instrumente de promovare. Aceasta expozitie, provenind din "incaperile" diplomatiei italiene, se inscrie intr-un vast calendar de evenimente italiene importante la Sibiu, capitala a culturii europene 2007: evenimente care au acoperit genuri diferite, de la concerte la spectacole folclorice, de la teatru la expozitii de arta. Expozitia va ramane deschisa la Sibiu pana pe 21 octombrie, urmand ca din 7 noiembrie sa soseasca la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana. (M.A.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02228 sec.