Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.

Metroul inghite un miliard de euroLa atat se ridica suma care va fi investita pentru construirea magistralei care va lega Drumul Taberei, Universitatea si Gara Obor * Lucrarile vor dura 10 aniMetrorex va investi circa un miliard de euro pentru construirea unei magistrale de metrou care sa faca legatura intre Drumul Taberei, Universitate si Gara Obor din estul Capitalei, a declarat, pentru Rompres, directorul general al companiei,
Gabriel Mocanu.
"Sunt deja realizate niste studii de fezabilitate, insa deocamdata nu putem spune cand ne vom apuca de lucrari, deoarece trebuie obtinuta finantare", a explicat Mocanu. Lucrarile vor incepe pe tronsonul Universitate - Drumul Taberei, costurile in acest caz fiind de 500 de milioane de euro. Lucrarile ar urma sa dureze cinci ani. "Costurile ar putea fi mai mari pentru tronsonul Universitate - Iancului - Gara Obor deoarece pe acest sector sunt multe cladiri vechi si trebuie lucrat cu grija", a spus directorul general Metrorex. Oficialul a spus ca circa 10 ani vor fi necesari pentru realizarea magistralei, urmand ca lucrarile sa se finalizeze intai pe tronsonul Universitate - Drumul Taberei, urmand sa inceapa apoi pe tronsonul Universitate - Iancului - Gara Obor. Pe primul tronson Universitate - Drumul Taberei, metroul ar putea avea urmatoarele statii: Universitate 2, Kogalniceanu, Eroilor 2, Academiei, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Piata Drumul Taberei - Romancierilor - Targu Neamt - Raul Doamnei - Ghencea. In total, toata Magistrala va avea 14 statii, inclusiv tronsonul care va face legatura intre Universitate si Gara Obor.
In ceea ce priveste linia de metrou Piata Victoria (Bucuresti) - Aeroportul Otopeni, aceasta va putea fi construita fie printr-un tunel subteran, fie suspendata pe piloni, fie la nivelul solului pe o infrastructura partial existenta, a explicat, la randul sau, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Exista trei solutii pentru constructia tronsonului de metrou - un metrou suspendat pe piloni, pe care o prefigureaza japonezii de la JBIC (Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, n.r.) ce asigura finantarea, solutia saparii unui tunel sau utilizarea unei infrastructuri de cale ferata deja existenta pe o anumita portiune", a afirmat Orban, potrivit Mediafax. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, printr-o hotarare, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru constructia magistralei, potrivit lui Orban. "Nu inteleg preocuparea Consiliului General pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, atat timp cat metroul nu a trecut inca la ei. In orice caz, asteptam rezultatul studiului de fezabilitate", a completat ministrul. (C.P.)
|