Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Mittal cere sindicalistilor de la Galati daune de 3,4 milioane de dolari

Administratia Mittal Steel Galati cere in instanta aproximativ 3,4 milioane de dolari sindicatului Solidaritatea, drept despagubiri pentru pagubele care ar fi fost inregistrate in timpul celor trei zile de greva generala din luna aprilie, transmite Mediafax.

Un numar de 572 de angajati, reprezentand comitetul de organizare a grevei, au fost citati in aceasta cauza, urmand sa fie trasi la raspundere in cazul in care instanta va decide ca solicitarea patronatului este intemeiata. "Administratia Mittal Steel Galati a cerut in instanta sa i se acorde 3,345 milioane de dolari pentru pagube suferite in timpul grevei. Solicitarea este facuta in cadrul dosarului prin care se contesta legalitatea grevei, introdus la doua zile de la inceperea protestelor", a declarat, ieri, Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea. Conform datelor prezentate instantei de conducerea Mittal Steel Galati, cele mai mari pierderi de productie au fost la Uzina Cocso-Chimica (1.388.702 dolari), Uzina Laminate Plate (971.808 dolari), Laminorul de Tabla Groasa 2 (696.768 de dolari) si furnale (286.500 de dolari). "Este o actiune de intimidare sindicala, astfel incat sa nu mai cuteze cineva pe viitor sa declanseze vreo greva", a declarat Tiber. Reprezentantii Mittal Steel Galati au cerut ca daunele sa fie imputate conducerii Sindicatului Solidaritatea, dar Tribunalul Galati a decis ca responsabil ar trebui sa fie comitetul de greva. In aceste conditii, s-a dispus citarea celor 572 de membri ai comitetului de greva prin serviciul de personal al Mittal Steel Galati, urmand ca acestia sa se prezinte la urmatorul termen al procesului, stabilit pentru 22 iunie.

In 20 aprilie, administratia contesta in instanta legalitatea grevei generale declansate de Solidaritatea in 18 aprilie. De remarcat, pe toata durata grevei, reprezentantii combinatului au sustinut ca activitatea de productie s-a desfasurat normal. Intre reprezentantii Mittal Steel Galati si Solidaritatea sunt in desfasurare mai multe procese civile sau actiuni penale. (C.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00571 sec.