Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

30 de secunde de publicitate la Oscar costa 1,7 milioane de dolari

Reteaua de televiziune americana ABC, care transmite, in fiecare an, gala Oscarurilor, a vandut deja tot spatiul publicitar pentru transmisia premiilor Academiei Americane de Film, din 25 februarie, iar pretul unui spot de 30 de secunde a costat 1,7 milioane de dolari, anunta site-ul Nytimes.com.

Cumparatorii de publicitate la Oscaruri sunt nume mari din industrie, precum AT&T, Bank of America, Coca-Cola, Eastman Kodak, General Motors, Mars, MasterCard, McDonald's, Microsoft, J. C. Penney si Unilever.

O parte dintre advertiseri, printre care AT&T, Coca-Coca, G.M. si Kodak, sponsorizeaza si acoperirea pe internet a premiilor Oscar, pe site-ul Oscar.com. De asemenea, ABC discuta pentru prima data cu clientii de publicitate posibilitatea de a vinde reclama pe telefon, alaturi de informatiile despre eveniment, descarcate de utilizatorii de telefonie mobila. "Vom fi prezenti oriunde vrea clientul sa fim", a declarat vicepresedintele de vanzari de la ABC Television Network, Geri Wang.

Anul acesta preturile au fost mai mari decat anul trecut, cu toate acestea reclamele s-au vandut mai repede decat la premiile Oscar din 2006.

ABC, parte din Compania Walt Disney, a cerut anul acesta 1,7 milioane de dolari, pentru 30 de secunde de publicitate, comparativ cu pretul de 1,65 de milioane de dolari din 2006 si 1,6 milioane de dolari in 2005.

Totusi, comparativ cu preturile reclamelor de la finala de fotbal american, Super Bowl, spoturile de la Oscaruri sunt mai ieftine. Reteaua de televiziune CBS a vandut un spot de 30 de secunde, in finala Super Bowl de anul acesta, cu aproximativ 2,6 milioane de dolari.

Premiile Oscar reprezinta al doilea cel mai vizionat show TV, dupa finala Super Bowl. Peste 93 de milioane de persoane s-au uitat anul acesta la finala SuperBowl in timp ce, anul trecut, gala Oscar a fost urmarita de 39 de milioane de telespectatori.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01405 sec.