Ziua Logo
  Nr. 4291 de miercuri, 23 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale poate fi suspendata in instanta

Aplicarea hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale poate fi suspendata numai printr-o decizie a unei instante judecatoresti, in cauza fiind competenta orice Curte de Apel din tara, au declarat, miercuri, avocati contactati de NewsIn.

Astfel, avocatii spun ca o hotarare de guvern poate fi contestata la orice Curte de Apel din tara, iar instanta poate dispune suspendarea aplicarii ei daca judecatorii considera ca sunt argumente in acest sens.

De exemplu, avocatul Mariana Stefan a explicat, pentru, ca cel care doreste sa conteste o hotarare de guvern poate cere suspendarea aplicarii ei in doua variante. "Introduce in instanta doua actiuni. Una ar fi cea de suspendare a aplicarii hotararii pana la inceperea procesului de fond in care se cere anularea hotararii. Apoi in cadrul procesului de fond se poate cere suspendarea aplicarii hotararii pana la pronuntarea unei hotarari definitive pe mentinerea acelei hotarari sau anularea ei", a declarat Mariana Stefan.

PRM intentioneaza sa atace in contencios administrativ hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, in termen de 30 de zile de la emiterea ei, a declarat, marti, Lucian Bolcas.

Lucian Bolcas a afirmat pentru ca hotararea de Guvern prin care se traseaza colegiile uninominale va fi atacata in termen de 30 de zile de la aparitia ei. Potrivit lui Bolcas, unul dintre motivele pentru care PRM va ataca aceasta decizie a Guvernului se refera la neindeplinirea prevederii potrivit careia colegiile uninominale sunt delimitate de Executiv numai in baza hotararii Comisiei de Cod electoral, or parlamentarii din comisie nu au finalizat toate judetele. De asemenea, Bolcas a aratat ca nu este respectata proportia de 30%, adica diferenta intre cel mai mare si cel mai mic colegiu uninominal.

Un alt motiv oferit de Bolcas este cel privind constituirea colegiilor de vot uninominal in strainatate. "Colegiile sunt alcatuite in tara pe baza ultimului recensamant al populatiei, in aceste conditii cei care au resedinta temporara in strainatate, adica cei plecati la munca, sunt calculati aici in cadrul electoratului unui colegiu. A li se stabili un colegiu distinct in strainatate inseamna ca se mareste artificial numarul deputatilor", a explicat Bolcas.

Comisia de Cod electoral a finalizat, saptamana trecuta, decuparea colegiilor uninominale in 39 de judete, alte patru circumscriptii au ramas insa restante. Printre restante se numara Bucurestiul si circumscriptia pentru romanii din strainatate, acestea urmand a fi stabilite ulterior prin decizie a Guvernului. Termenul-limita pentru decuparea colegiilor de catre comisie a expirat la 19 iulie, urmand ca apoi Executivul sa emita o hotarare de Guvern.

C. STOLERU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fisa de temnita a lui Coposu (4552 afisari)
 10 sfaturi pentru o buna digestie (3185 afisari)
 Scandalul Madonna ia proportii (2839 afisari)
 Sacrificarea lui Karadzici (2803 afisari)
 Echipa de zgomote (1487 afisari)
 Pilotul lui Apollo 14: Extraterestrii au intrat in contact cu noi, dar acest lucru e tinut secret de peste 60 de ani!  (7732 afisari)
 UPDATE: Herta Muller despre cazul Patapievici - turnatorii ICR (2495 afisari)
 Doua surori gemene identice s-au maritat cu doi frati gemeni identici si au nascut... gemeni identici (2193 afisari)
 UPDATE: Ucigasul tinerelor din Bacau i-a zdrobit capul Madalinei, fata sefului de la ISU Brasov  (2090 afisari)
 Chestorul Berechet, tras pe dreapta de Basescu  (1746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01098 sec.